Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Clips tussenvoegen
Geplaatst op 10 november 2014 om 11:30 door 202650

Beste clubleden

Ik ben nu begonnen met mijn eerste project in Studio-16-ultimate.

Ik heb op spoor 1 mijn clips en op spoor 2 hier en daar wat titels.

Als ik nu op spoor 1 clips toevoeg, moet ik op spoor 2 alle titels verschuiven om ze weer op de goede plaats te krijgen.

Hoe kan ik tussenvoegen, terwijl alles op spoor 2 op de goede plaats blijft??

Bij voorbaat vriendfelijk dank voor de beantwoording. J.C. de Vries

2 reacties
corrie v wag zegt:

HALLO

ZO WERKT PINNACLE

EERST AL DE CLIPS ZOALS JE ZE WILT HEBBEN.

 DAARNA PAS DE TITELS.

WANT ALLES BLIJFT STEEDS MEESCHUIVEN

GR CORRIE

10 november 2014 om 13:51.
Cinecor zegt:

In een goed montageprogramma is er altijd wel een optie om alle clips op alle tracks (of één track) vanaf één punt naar achteren op te schuiven om ruimte te maken voor de in te voegen clip (en later weer naar voren om te dichten). Maar je kan ook alle clips van alle tracks selecteren achter de plek waar je een clip wilt invoegen en de selectie verschuiven. De titels schuiven dan gewoon mee.

Maar Corrie heeft wel gelijk. Een film editen doe je met een vooraf gemaakt filmplan waarbij je alle opnamen eerst uitvoerig hebt bekeken en een volgorde bepaalt. Daarna plaats je de clips volgens dat plan op de (meestal meerdere) tracks. Dat monteer je meestal gelijk op met de muziek (als je die wilt gebruiken) en bijv. ook een (demo van) een voice over. Dan ga je pas de titels maken. Daarna komt dan nog de nabewerking met kleurcorrectie, audioverfijning, enz. Belangrijk is dat je voor monteren zeer ruim de tijd neemt. De meesten maken zich er veel te gemakkelijk vanaf. Een uur monteren voor een minuutje film is eigenlijk al heel erg snel...

10 november 2014 om 22:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club