SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
van 2 files , één maken
Geplaatst op 3 december 2014 om 19:17 door cnhvandijck


In het verleden had ik al eeder hulp van de heer Woldman op het gebied van video-zaken , maar een ieder die mij van een goed advies kan dienen zal ik uiteraard ook heel dankbaar zijn voor zijn of haar hulp.
Tijdens onze vakantie heb ik videoopnamen gemaakt welke ( automatisch verwerkt via mijn camera ) op twee (2) SD kaartjes staan. ( duo slot ) De opnamen heb ik op mijn PC overgezet en ieder kaartje een aparte file gegeven.
Zeg maar voor het gemak : Vakantie deel 1 ( b.v. 100 scene's ) en Vakantie deel 2 ( 150 scene 's ).

Ik werk met het video-bewerkingsprogramma MAGIX VIDEO DE LUXE 2014.
Ben nu bezig met het bewerken van de afzonderlijke shots van deel 1. Hiermee bedoel ik dat de slechte stukken eruit gehaald worden ; complete (overbodige scene's ) verwijderd worden of scene's ingekort worden en overgangen plaats waar wenselijk.
Telkens als ik eenaantal uren bewerking afsluit , zet ik het dan verkregen "eindresultaat" van die dag vast en ga ik de volgende dag verder.
Binnen korte tijd zal ik met deel 2 beginnen.
Mijn vraag is echter ( omdat beide files een andere naam hebben ) , hoe ik een naadloze verbinding kan maken tussen deel 1 en 2. Dus hoe ik de laatste scene van deel 1 aan laat sluiten aan de eerste scene van deel 2 zodat ik één lange film krijg van scene No 1 t/m scene Nr. 150.

Wie helpt?
Alvast dank voor reacties.
 

2 reacties
driemid zegt:

volgens mij kunt u het zelfde doen als wat u per dag in deel 1 doet deel 2 importeren naar bieb en plaatsen achter deel 1 met evt een video overgang.

3 december 2014 om 19:38.
Cinecor zegt:

Ik zou eerst maar eens beginnen met scènedetectie. Je krijgt dan een groot aantal shots. Dan de shots goed bekijken, nog eens bekijken en nog eens bekijken. Je afvragen hoeveel films met even zo vele onderwerpen er van te maken zijn. Dan proberen er beeldverhalen van te maken. Welke beelden horen bij elkaar en hoe kies ik de volgorde (die zal anders zijn dan die waarin het is opgenomen). Dan heb je een ruwe montage. Nu ga je "spelen" met audio, dwz muziek uitzoeken die bij de beelden past. Misschien ook een verhaal op papier zetten en er een voice over van maken.  Met die drie elementen, de ruwe montage, de audio en de voice over ga je dan de zaak verder afmonteren. Tenslotte de verfijning door, daara waar nodig kleurcorrecties en andere beeldverbeteringen aan te brengen. Ook eventueel wat geluideffecten. Tenslotte de titels en dan hopen dat er iets moois uit de bus is gekomen. Familie , vrienden en andere kijkers zullen verbaasd zijn.

PS. Dat hoeft natuurlijk allemaal niet als het er alleen maar om gaat om een herinnering voor jezelf vast te leggen. Maar vertoon zo'n film van bijna twee uur dan nooit aan anderen...

4 december 2014 om 22:21.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club