SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - zaterdag 23 februari 2019
De Video-Club heeft twee nieuwe beheerders, Bosjesman (Roy) en Niekie. Joop heeft aangegeven om persoonlijke redenen te stoppen. Bosjesman en Niekie hebben allebei veel ervaring met het begeleiden van de clubs bij SeniorWeb. We wensen u een leerrijke tijd bij de Video-Club! Hebt u vragen of opmerkingen, mail de coördinator van de clubs bij SeniorWeb.
avatar
kwaliteit 8mm analoge video
Geplaatst op 16 oktober 2013 om 19:06 door Ex-lid
Rien Kop schrijft dat de kwaliteit van gedigitaliseerde 8mm video cassettes hem tegen valt. Ik heb een Sony D8 camera (een camera dus die normaal digitaal opneemt en afspeelt) die dus werkt met een uitzonderlijke maat cassettes namelijk "8mm video cassettes die destijds geïntroduceerd zijn voor het analoge video 8 en video hi8 systeem.
In mijn digitale camera kan ik die analoge cassettes gebruiken én afspelen. De camera geeft dan van de analoge cassette een digitaal signaal dat ik gewoon in Studio kan importeren. De kwaliteit blijkt dan minder dan van een digitale opname maar naar mijn ervaring nog acceptabel
Groet,
Kees de Meer
3 reacties
Rien Kop zegt:
Ik heb inmiddels, op advies van Hans Verhoef, het pakket "red mijn video's" van magix aangeschaft. Ik hoop dat de kwaliteit hiermee wel goed is. Het lijkt me toch dat je vrijwel de originele kwaliteit moet kunnen behouden.
Rien Kop
16 oktober 2013 om 23:19.
jnwoldman zegt:
Nog even een aanvulling als je een fire-wirwe aansluiting op de converter en pc hebt scheelt ook in een betere kwaliteit.
USB aansluitingen geven altijd een mindere kwaliteit.
Natuur hangt ook veel af hoe de kwaliteit van de vhs band is.
17 oktober 2013 om 09:51.
Cinecor zegt:
Ik denk dat "Red mijn video"s" van Magix de analoge bestanden via USB digitaliseert naar Mpeg-2 voor DVD. Dat is dus niet de hoogst haalbare kwaliteit. Het advies van Hans Verhoef zou ik dus niet willen onderschrijven. Beter is om gebruik te maken van een hardware converter, bijv van Grass Valley. De output is via de firewire (zie ook het bericht van Joop Woldman). De kans op sinc problemen is daarbij nihil. Iets waar andere soorten converters dikwijls last van hebben.
17 oktober 2013 om 12:07.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club