SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Nieuw videobewerkingsprogramma.
Geplaatst op 16 december 2014 om 21:08 door hans oling

Ik bewerk AVCHD-opnames van mijn HDC-SD 900 camcorder met Magix Video de Luxe 16 Premium. Ik heb  de indruk dat bruin het niet meer kan trekken. Bewerkingen in AVCHD zijn steeds matiger en moeilijker uit te voeren terwijl opnames in 1050/50p nog problematischer zijn. Ik vind Magix 16 Premium fantastisch ,maar waarschijnlijk is het verouderd. Welke versie van Magix of welk ander modern en goed bewerkingsprogramma  zouden de kenners van zaken onder jullie mij aanbevelen?

Bij voorbaat dank

Hans Oling

10 reacties
EdBo zegt:

Wat wil je er mee doen? Wat moet het programma kunnen?

16 december 2014 om 22:29.
Niekie zegt:

Mag ik vragen wat de specificaties van uw systeem zijn?

Niek

16 december 2014 om 22:52.
EdBo zegt:

Op de volgende link staat het één en ander beschreven over AVCHD en 1080/50p opnames.  Alles-over-50p-video

Maar misschien is de computer niet krachtig genoeg, want de conversie vraagt behoorlijk wat geheugen, ook van de video kaart met afspelen word veel van geeist.

Groet EdBo

 

16 december 2014 om 23:23.
hans oling zegt:

Dag Edbo,

Ik wil een bewerkingsprogramma dat me kant en klare films oplevert, die kwalitatief zo dicht mogelijk in de buurt komen van de beeldkwaliteit van de opname. Alles over 50p video ga ik bestuderen.

Bedankt voor de reactie,

Hans Oling

17 december 2014 om 19:57.
hans oling zegt:

Dag Niekie,

Ik weet niet hoe een belarcdocument in te voegen en beperk me dus tot minder gegevens:Laptop Acer Aspire 7750G.VI.00; Windows 7(x64) 2,00 gigahertz Intel Core i 7-2630QM; AMD Radeon HD 6650M; up to 2805MB Hyper Memory;4 GB DDR3 Memory; 1000GB Harddisk. Op internet is nog meer te vinden.

Niekie bedankt voor je moeite

Doeg Hans Oling

17 december 2014 om 20:12.
Niekie zegt:

Een laptop voor videobewerking is in principe zwaar werk voor het ding. 

De cpu mag dan een i7 zijn van 3 generaties geleden (maar wel de laptop versie -M- )  en dat zal denk ik de bottlenek zijn.

En de cpu is veruit het belangrijkste onderdeel bij rendering en andere video bewerkingen.

Maar als ik het eerste bericht lees, lijkt het of het in het begin wel heeft gewerkt?

Is de laptop al eens gescanned op Adware?

Hoeveel processen draaien er na de opstart? (ctrl-alt-del) en dan taakbeheer.

Niek

17 december 2014 om 21:48.
Cinecor zegt:

Ga er maar van uit dat je Magix versie verouderd is en niet optimaal geschikt is voor AVCHD. Het uitgangspunt van Magix is dat je elk jaar vernieuwd. Daarnaast is over het algemeen een laptop minder geschikt voor het echte goede editwerk. Een tweede harddisk voor de data ontbreekt dan bijvoorbeeld en dat is een groot nadeel. Voor "onderweg" een paar dingen monteren is meestal geen probleem, maar wil je op een soepele manier een complete film editen (en wie wil dat niet?) dan is een desktop PC aan te bevelen. Liefst met twee of drie monitoren (bijv de derde als HDTV).

Je vraagt een "goed" bewerkingsprogramma. Je bedoelt daarmee alleen de NLEsoftware, neem ik aan. De meest recente versie van Magix zal aan je verwachtingen voldoen denk ik. En anders zijn er vele andere goede, zoals: Adobe Première Elements, Sony Vegas, Edius, Première Pro CC, enz. (met diverse prijskaartjes...) Maar waarom zou je overstappen als je al thuis bent in de bediening van Magix?

20 december 2014 om 08:52.
hans oling zegt:

Dag Cinecor,

Bedankt voor je reactie. Hoe lijkt het je als ik eerst een nieuwere, dus krachtigere versie van Magix uitprobeer op de genoemde desktop? Mocht het niet meevallen dan kan er iets gedaan worden aan de desktop, door een andere "sterkere" te nemen. Zou het veel zin hebben het geheugen uit te breiden van de computer die ik nu heb?

Groeten,

Hans Oling

21 december 2014 om 20:54.
Cinecor zegt:

Ergens heb ik gelezen dat de nieuwste versie van Magix voor een prikkie te koop is (bij Magix iets van 50 Euro, zie website), daar kan je dus geen buil aan vallen. Lukt het toch niet om op je huidige laptop effectief en probleemloos met die versie te werken, dan voldoet de configuratie van de laptop niet en zal je de aanschaf van een nieuwe pc moeten overwegen. Ik verwacht echter dat dit wel mee zal vallen. Als je niet het plan hebt om tijdens een reis of anderszins te gaan editen kies dan NIET voor een laptop, maar een desktopPC. Ga naar een goed bedrijf waar ze je kunnen adviseren bij de aankoop voor een op videomontage afgestemde PC. Desnoods door aanpassingen op een standaardmachine. Hou die nieuwe PC uitsluitend voor videobewerking en sluit hem alleen op internet aan als het noodzakelijk is. Wel natuurlijk bij het internet opgaan even scannen met de virusscanner.

25 december 2014 om 09:58.
videjo zegt:

Het is best een grote investering maar een stevige computer met Edius als software en verder geen andere programma's en het werkt probleemloos. Gebruik deze configuratie zeker 10 jaar en nooit problemen.

29 december 2014 om 21:25.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club