SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Dazzle van pinnacle
Geplaatst op 7 januari 2015 om 17:04 door rientoos

Hallo ik heb dazzle van pinnacle aangeschaft, maar het lukt mij niet om muziek in de bib;iotheek te krijgen. weet u misschien hoe ik dat kan doen. ik heb weinig kennis van computers. vriendelijke groeten ,rien

18 reacties
Cinecor zegt:

U zegt het zelf al...

Het is aan te bevelen (maar eigenlijk noodzakelijk) als je met NLEsoftware (video montage software) wil gaan werken, eerst voldoende basiskennis van de computer opdoet. Vooral het omgaan met bestanden en o.a. de Windows Verkenner. Seniorweb biedt daarvoor allerlei mogelijkheden.

Als antwoord op uw vraag: Om muziekbestanden op de harde schijf van de pc op te slaan heeft u geen dazzle nodig. Om bestanden te kunnen importeren (en in een filmmontage gebruiken) moeten ze allereerst op de harde schijf staan. Hoe je ze dan op de harde schijf moet krijgen hangt af van de soort bron waar ze vandaan komen (CD, DVD, USBstick, internet, YouTube, enz enz.) Welke soort (fabrikaat) NLEsoftware je daarna voor het monteren gebruikt speelt daarin geen enkele rol.

8 januari 2015 om 09:42.
rientoos zegt:

Halo, bedankt voor  u snelle reactie,maar voor de duidelijkheid, ik heb muziek op de harde schijf staan, ik heb foto,s die al in de biblotheek stonden op de tijdlijn gezet en wil daar muziek onder zetten, maar ik krijg de muziek die op de harde schijf staat niet in de de bibliotheek . mijn vraag wat moet ik doen om dit voor elkaar te krijgen.vriendelijke groeten, rien

8 januari 2015 om 09:55.
rientoos zegt:

hallo, ik bedoel de bibliotheek van dazzlegroeten,rien

8 januari 2015 om 10:22.
Cinecor zegt:

Volgens mij is de "bibliotheek" een door Windows automatisch aangemaakte map in de Verkenner. Zelf werk daarmee nooit, want ik wil zèlf bepalen waar ik mijn bestanden opsla en organiseer dat in een eigen mappenstructuur. Voor de NLEsoftware mag het natuurlijk niets uitmaken waar en in welke mappen de te gebruiken bestanden staan. Je importeert ze gewoon in je aangemaakte filmproject van de NLEsoftware om ze daarin te bewerken. De bestanden zèlf veranderen immers daarmee niet.

8 januari 2015 om 12:53.
stortfilm zegt:

Als je bij Pinnacle 16 of 17 links boven, direkt onder het Pinnacle logo, daar staat een klein mapje met een klein pijltje naar beneden. Als u daarop klikt, opent de Windows verkenner en kun je dus door de hele computer bladeren. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Groet,

Aad

9 januari 2015 om 15:07.
Cinecor zegt:

Aad bedankt voor de aanvulling, want ik heb geen kennis van de bediening van Pinnacle Studio.

9 januari 2015 om 16:42.
rientoos zegt:

hallo heren bedankt voor u reacties, ik kwam er niet uit er ont braken geannalyseerde mappen en kon deze niet toevoegen, heb nu pinnale 18plus besteld waar ik dat el mee zou kunnen en hoop dat ik daar verder mee kom en hoop als het nodig bij jullie nog terecht te kunnen, vriendelijke groeten,rien

12 januari 2015 om 12:35.
Cinecor zegt:

In elke NLEsoftware moet het mogelijk zijn om mediabestanden vanaf de harde schijf te importeren. Een andere mogelijkheid is er namelijk niet om de bestanden te kunnen bewerken. Stortfilm (Aad) heeft al aangegeven hoe dat in Studio moet. Met de versie van de software heeft dat niets te maken. Wat versta je eigenlijk onder "geanalyseerde mappen"?

12 januari 2015 om 12:43.
rientoos zegt:

Hallo ik probeer nog een poging, ik krijg mijn films van de camera niet op de harde schijf. ik heb pinnacle studio for Dazzle geinstaleerd, maar mijn beelden als ik op importeren klik zijn niet zichtbaar en mijn camera is ook niet zichtbaar .

ps :is er iemand die in omgeving den bosch woont en pinnacle kent mij wil helpen aub. vriendelijke groeten ,ien

17 januari 2015 om 13:28.
Cinecor zegt:

Om filmopnamen van een digitale videocamera (dat noem je dus geen film) op een harde schijf van de pc op te slaan heb je geen dazzle nodig. Die gebruik je bij analoog materiaal (VHS en S-VHS banden), maar ik neem aan dat je camera geen analoge camera meer is, want dat is wel erg gedateerd.

De methode die je moet volgen om van een digitale camera de opnamen naar de pc over te brengen hangt af van het soort opnamemedium van de camera. Is dat een miniDVbandje dan moet je "capturen" (een goed Nederlands woord bestaat daarvoor niet); is het een dataschijf of sd card dan kan dat direct met de Windows Verkenner. De brandende vraag is dus wat voor camera heb je? De aansluitingen op de pc zijn in deze beide gevallen niet gelijk, maar een Dazzle heb je er niet voor nodig.

17 januari 2015 om 14:59.
Cinecor zegt:

Ik begrijp dat dit je reactie was, die in een ander topic werd geplaatst?:

  
rientoos zegt:

Ik heb een sharp camera met hi-8 bandjes en een sony dcr-trv 50e digitale video camera recorder  met mini dvd bandjes. hoop u voldoende te hebben ingelicht.groeten,rien

In elk geval moet je met de DCR-TRF50 capturen via de firewire. Voor zover ik weet kan dat met een Hi8 ook, maar dat is een erg gedateerde camera, dus dat is van voor mijn tijd (ik ben in 2000 begonnen met filmmaken) en dat weet ik dus niet zeker. De mogelijkheid om te capturen is vrijwel in elke NLEsoftware ingebouwd, al bestaan er ook wel aparte progs voor. Hoe ben je trouwens in het verleden omgegaan met die Hi8 camera om de belden in de pc te krijgen?

 

17 januari 2015 om 16:23.
Cinecor zegt:

Ik reageer maar weer op uw antwoord dat u in een andere (verkeerde) topic heeft geplaatst. Aldaar heb ik echter dit antwoord gegeven:

U blijft halsstarrig antwoorden in de verkeerde topic, terwijl dat toch door mij duidelijk was aangegeven. In de andere (juiste) topic heb ik trouwens getracht uw vraag verder te beantwoorden. Zonder verder daarop te reageren of te onderzoeken of dat antwoord voor u bruikbaar is kiest u ervoor om "Seniorweb aan huis" in te schakelen. Niet erg beleefd.

Jammergenoeg leest kennelijk de moderator ook al niet mee. Het is allemaal niet bevorderlijk voor de duidelijkheid op dit forum en draagt niet bij tot effectieve behulpzaamheid.

18 januari 2015 om 10:19.
rientoos zegt:

rientoos zegt:

hallo Cinecor, sorry dat ik verkeerd volgens u ge antwoord heb,ik begrijp niet alles goed meer ,daar ik pas een hersen infarct heb gehad,maar de oplossing is gekomen door een kennis die langs kwam en een tulip kabel had vervangen en nu neemt dazzle wel alles op. nogmaals bedankt voor u geduld.soorry.

vriendelijke groeten, rien

19 januari 2015 om 09:55.
Cinecor zegt:

Beste Rien, U schreef dat er iemand van Seniorweb was ingeschakeld en nu blijkt het "een kennis" te zijn. In mijn bericht van 17/1 16:23 heb ik u geantwoord aan de hand van de gegevens die u verstrekte. Zelfs ook nog een vraag gesteld. Nochtans is het tòch die dazzle geworden...Allemaal miscommunicatie zullen we maar zeggen. Ik hoop dat alles nu opgelost is en u weer mooie films kunt maken.

 

19 januari 2015 om 10:13.
Drareg zegt:

rientoos zou eens kunnen informeren bij Shot71 in Berlicum of VCS in Schijndel

7 februari 2015 om 17:59.
rientoos zegt:

HALLO, EEN IEDER BEDANKT VOOR DE INFORMATIE, HET PROBLEEM IS OPGELOST. GROETEN RIEN

8 februari 2015 om 14:34.
Cinecor zegt:

Natuurlijk wil iedereen hier graag weten op welke wijze het is opgelost, want daar leren we van.

8 februari 2015 om 17:54.
rientoos zegt:

hallo heren , ik heb dazzle op niet opde zelfde hardeschijf gezet maar een op c  en de pinaacle 18 plus op d, nu werkt het prima ik weet niet of het daar aan heeft gelegen maar nu werkt het.hoop u voldoende te hebben ingelicht. groeten rien

9 februari 2015 om 16:44.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club