SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
film exporteren
Geplaatst op 12 januari 2015 om 10:08 door bloepie

Goede morgen

ik heb een H.D.film op de tijdlijn gemonteerd,nu wil ik hem exporteren naar bestand om eventueel later er een D.vD. of blue ray van te branden.Ik heb een test gedaan met exporteren als Mpeg 4 met instelling

H.D.1080p  daarna teruggezet op de tijdlijn en er een dvd van gebrand.het resultaat viel tegen de bewegende beelden waren schokkerig.

welke instellingen kan ik hiervoor het beste gebruiken? of zijn er nog andere mogelijkheden?

groeten Jo van Haaf

9 reacties
Cinecor zegt:

Voor de DVD heb je een "MPEG-2 voor DVD" nodig. Dus rechtstreeks exporteren vanuit je project naar dat format. Als je eerst een ander format kiest (bijv mp4) ben je dubbel aan het converteren, dus kwaliteitsverlies en kans op allerlei andere narigheden. Dat MPEG-2 bestand kan je dus gewoon opslaan en daarna in elke authoring software gebruiken om er een DVD mee te branden. Bij voorkeur nooit een DVD branden via de NLEsoftware!

Een betere optie is om te exporteren in dezelfde settings als je project (1080p?). Je kan er dan later alle kanten mee op, óók voor een Blu-ray. Voor dat laatste is die MPEG-2 immers niet geschikt.

Mp4 gebruik je voor bijv YouTube of afspelen op een TV/beamer via een USB/harddisk.

12 januari 2015 om 12:35.
bloepie zegt:

bedankt voor de reactie

In studio17 ultimate is het exporteren naar bestand van HD1080p alleen mogelijk met Mpeg4

Jo

12 januari 2015 om 13:02.
rientoos zegt:

Ik heb een sharp camera met hi-8 bandjes en een sony dcr-trv 50e digitale video camera recorder  met mini dvd bandjes. hoop u voldoende te hebben ingelicht.groeten,rien

17 januari 2015 om 16:02.
Cinecor zegt:

Volgens mij hoort het laatste bericht van reintoos niet in dit topic thuis. Verzoek aan de moderator om het bericht op de juiste plek te zetten.

17 januari 2015 om 16:14.
rientoos zegt:

bedankt voor u reactie,er komt maandag iemand van thuishulp van seniorweb aan huis en hoop dat we er dan uitkomen,vriendelijke groeten en een pretig weekend, rien

17 januari 2015 om 19:31.
Cinecor zegt:

U blijft halsstarrig antwoorden in de verkeerde topic, terwijl dat toch door mij duidelijk was aangegeven. In de andere (juiste) topic heb ik trouwens getracht uw vraag verder te beantwoorden. Zonder verder daarop te reageren of te onderzoeken of dat antwoord voor u bruikbaar is kiest u ervoor om "Seniorweb aan huis" in te schakelen. Niet erg beleefd.

Jammergenoeg leest kennelijk de moderator ook al niet mee. Het is allemaal niet bevorderlijk voor de duidelijkheid op dit forum en draagt niet bij tot effectieve behulpzaamheid.

18 januari 2015 om 10:16.
rientoos zegt:

hallo Cinecor, sorry dat ik verkeerd volgens u ge antwoord heb,ik begrijp niet alles goed meer ,daar ik pas een hersen infarct heb gehad,maar de oplossing is gekomen door een kennis die langs kwam en een tulip kabel had vervangen en nu neemt dazzle wel alles op. nogmaals bedankt voor u geduld.soorry.

vriendelijke groeten, rien

19 januari 2015 om 09:50.
benjamin2009 zegt:

De instelling mpeg 4 is vergelijkbaar met blue ray.

Wil je branden op een dvd dat is de codering mpeg 2.

Alle dvd's zijn in de codering mpeg 2 gebrand.

ik zou zeggen probeer het eens.

Groeten Cock de Vries 

5 februari 2015 om 19:34.
Cinecor zegt:

Beste Cock,

Je informatie is deels onjuist en kan verwarring geven.

Mpeg4 heeft niets te maken met blu-ray (zonder de "e" en dus niet "blue ray). Blu-ray is bestemd om High Definition materiaal op schijf te zetten en het bestand via een schijf in HD te kunnen afspelen. Mpeg4 is een zgn container die verschillende codecs kan bevatten. Meest toegpast is H.264. Zo'n Mpeg4 is geschikt voor afspelen op een PC, beamer, YouTube, enz omdat de compressie een releatief klein bestand oplevert. Die kan dus niet op een schijf worden gebrand zonder eerst te converteren naar MPEG-2 voor blu-ray. MPEG4 is dus zeker geen "instelling" zoals wordt vermeld.

Met DVD heeft dit alle helemaal niets te maken, want op een DVD kunnen uitsluitend MPEG-2 bestanden voor DVD worden gebrand. De DVD is bestemd voor SD (Standaard Definition) materiaal (met bepaalde beperkingen ook voor HD te gebruiken, maar dat is een bijkomstigheidje).

MPEG-2 is bovendien geen "codering" (zoals wordt vermeld) maar een bestandsformaat.

Er is nog veel en veel meer over te zeggen, maar dat kan je allemaal op het internet vinden. Dit was slechts een oppervlakkige uitleg, die ik trouwens al eerder in dit topic heb aangegeven.

Wie niet echt over voldoende basiskennis beschikt kan dit soort informatie beter achterwege laten.

 

6 februari 2015 om 09:56.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club