SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
MUZIEK
Geplaatst op 13 januari 2015 om 16:46 door schrijvers

Beste mensen,

Ik ben op zoek naar "geschikte muziek" (70 minuten) om deze alsnog toe te voegen aan 5 DVD's met gedigitaliseerd beeldmateriaal van de kinderen, jaren 1966 t/m 77. Ik begrijp dat het woord "geschikte" veel vragen en dito antwoorden oproept. Zelf denk ik aan licht instrumentale klassieke muziek of rustige achtergrondmuziek, géén zang en hoempa-pa. Ik ben zelf overigens geen muziek-kenner, maar zou graag de juiste keuze willen maken. Help mij a.u.b. wat op weg door het geven van tips en aanwijzingen. Hoe ga ik dit aanpakken??  Groet. Frits.

 

 

 

17 reacties
Cinecor zegt:

Muziek in een film moet "dienstbaar" zijn aan de beelden (behalve natuurlijk als het een muziekfilm betreft, dan is het andersom). Dat betekent dat muziek dus steeds wisselt bij elke andere scène of sequence. Zo maar een voorbeeld: als je beelden hebt van een kind dat ligt te dutten moet de muziek anders zijn dan wanneer het kind achter een bal aanholt. Zo maar een stuk muziek onder beelden zetten heeft dus niets met editen van een film te maken. De kans is dan groot dat het verveling wordt voor de kijker. Bedenk wel dat het niet gemakkelijk is en je soms uren moet zoeken naar dat ene geschikte muziekje. Ik zou maar eens beginnen met die 70 minuten op te splitsen in een aantal aparte films (voor elk jaar een film of andere "keerpunten" in een kinderleven). Dan krijg je een goed overzicht in je materiaal. Elke film met een begin, een tussenstuk en een eind. De soorten muziek kunnen sterk variëren (hoe meer variatie hoe leuker voor de kijker). Er is geen muziekksoort die je bij voorbaat moet uitsluiten, alles is mogelijk als het maar aan die ene voorwaarde voldoet: passend en ondersteunend bij de beelden. Veel succes!

13 januari 2015 om 17:09.
EdBo zegt:

Muziek van James Last gebruik ik zelf veel als achtergrond muziek. De diversiteit is groot en gaat van licht klassiek tot modern.

14 januari 2015 om 06:26.
jnwoldman zegt:

Download MP3jam daar vindt je veel muziek, kijk op de lessensite onder geluid.

14 januari 2015 om 11:10.
schrijvers zegt:

Jan, Met die download MP3jam, zou ik heel blij zijn.
Vraag waar kan ik deze vinden? Wat versta je onder "lessensite"? Bij het cursusaanbod van SenW. onder de tab LESSEN kan ik helaas geen "onder geluid" vinden. Graag nog een nadere aanwijzing. Frits

 

14 januari 2015 om 11:31.
schrijvers zegt:

EdBo, Je doet mij een plezier met nadere info over, de muziek van James L die je zelf geschikt acht, bijvoorbeeld namen van CD's, titels en/of vindplaatsen, zodat ik in de gelegenheid ben deze zelf eerst te beluisteren.Overigens zijn de CD's van James L nog te koop? Bij voorbaat dank voor de te nemen moeite. Groet. Frits.

14 januari 2015 om 11:41.
EdBo zegt:

Kijk en luister hier even, er staan er diverse nummers op van CD's. Dan krijg je een beetje een indruk. Ik heb er zelf een aantal wat oudere CD's (tot 1986). Er zijn er tot 2004. 

Groet EdBo

14 januari 2015 om 12:22.
Cinecor zegt:

In het gebruik van bekende melodieën in een film schuilt een groot gevaar. Kijkers hebben al gauw de neiging om, hardop of alleen in gedachten, mee te neuriën of zelfs mee te gaan zingen. Dat leidt af van het gebeuren in de film, waardoor de boodschap/verhaal van de filmmaker aan de kijker verloren gaat. Zèlf vind ik de muziek van James Last in de meeste gevallen ongeschikt. Voor filmmuziek zijn op internet hele goed sites te vinden, waar je gratis kan downloaden. Ga je een film maken die buiten je huiskamer komt (dat is al het geval als hij wordt afgespeeld in bijv een verzorgingshuis) dan gaan muziekrechten een rol spelen. Er bestaat dus ook rechtenvrije muziek, bijv die van SamrtSoundMusic. Speciaal gemaakt voor film/video. Gesorteerd op kenmerken en precies op gewenste lengte in te stellen. In bijna al mijn films maak ik daarvan gebruik. Het heeft enkele jaren gekost om daarvan een uitgebreide verzameling aan te leggen, maar dan heb je er ook erg veel plezier van.

14 januari 2015 om 13:09.
jnwoldman zegt:

op deze link de Mp3 les.

14 januari 2015 om 13:35.
EdBo zegt:

Ik ben er van uit gegaan dat het voor eigen gebruik is.

14 januari 2015 om 17:14.
Cinecor zegt:

Die mp3jam heb ik even geprobeerd. Van de muziek werd ik niet erg enthousiast als het om de toepassing in een film gaat. Erg veel zang en dat is over het algemeen toch minder geschikt vanwege de tekst. Bovendien kwam er met het dowloaden van de software nogal wat rommel mee. ook andere software. Toen ik via het config.scherm de zaak ging verwijderen werden ook weer andere veranderingen aan mijn pc aangebracht. Zelfs systeemherstel werkte toen niet meer. Uiteindelijk alles weer in de juiste staat gekregen, maar dat kostte weer flink wat tijd. 

14 januari 2015 om 19:02.
Cinecor zegt:

Edbo: Voor eigen gebruik? Wat is dat precies?

Een veel gehoorde uitlating is ook: "ik maak films voor mezelf". Dat is natuurlijk klinklare onzin want een film maak je alleen en uitsluitend voor anderen om er naar te kijken. Of ga je helemaal alleen in een hoekje naar je eigen fim zitten kijken? Ook aan een familiefilm of een film voor de herinnering aan hoogtepunten in je leven zullen bepaalde elementaire eisen gesteld moeten worden wil het predicaat "film' van toepasssing zijn.

14 januari 2015 om 19:07.
EdBo zegt:

Huiselijke kring, dus niet in openbare ruimtes.

14 januari 2015 om 20:29.
Freedom zegt:

 

 

Op deze torrent- site kan je hele CD's van alle soorten muziek downloaden

Eventueel kan je ook muziek (Stream) OPNEMEN van een geschikt radiostation op het internet. Dat kan je o.a. doen met het gratis programma Audacity in het Nederlands, wanneer je over de kennis van de Engelse taal beschikt kan je het beste het koopprogramma Goldwave kiezen. Kies een radiostation met een kwaliteit van 192 bit.

Informatie over filmmuziek zie je HIER  

Zelf download ik filmmuziek van o.a. de bekende filmmuziekcomponisten;

Hans Zimmer, Brian Tyler e.a..

Soundman

 

 

15 januari 2015 om 08:39.
roelvanroon zegt:

Bij het downloaden van mp3jam kreeg ik een waarschuwing van Eset om dat niet te doen

19 januari 2015 om 17:06.
Cinecor zegt:

Over die mp3jam heb ik al eerder mijn mening gegeven: totaal ongeschikt. Ook ik heb nog even naar die torrent site gekeken, maar er kwam te veel ongerechtigheid mee. O.a. de installatie van downloadsoftware. Het was een hele toer om alles weer normaal te krijgen, want zelfs systeemherstel liet het erop afweten. Niet doen dus.

19 januari 2015 om 17:16.
Leon zegt:

Beste mensen,

Ik heb net mp3jam van mijn PC verwijderd. Tot voor enkele dagen kreeg ik zowat alle, maar dan ook alle oude, muziek door om te downloaden (ben mijn LP's aan het digitaliseren). Plots kreeg ik bijna geen enkele plaat meer door. Zeer populaire ging nog maar wat oudere helemaal niet meer. Zelf na hernieuwe installatie van programma. Wie weet een oplossing voor dit probleem of heeft het zelf ook meegemaakt. Is er een alternatief programma voor gratis tijdelijke downloads? Bedankt Leon

12 april 2015 om 10:49.
Cinecor zegt:

In principe is het mogelijk om alle audio die je op de pc afspeelt, op te nemen. Zèlf gebruik ik daarvoor Adobe Audition CS6, maar ik denk dat er ook wel gratis software is te vinden waarmee dat kan, bijv Audacity (hiervan ben ik echter niet 100% zeker). Verder zijn er een behoorlijk aantal sites waar muziek wordt aangeboden en je die dus mag en kan downloaden, o.a.:

freeplaymusic.com

intervox.de

incompetech.com

soundcloud.com

en natuurlijk niet te vergeten: YouTube.

Verder kan je voor heel weinig op een rommelmarkt of kringloopwinkel nog wel eens een CDtje vinden. Maar dat kost wel veel tijd om alle CD's na te lopen, want het meeste is populaire muziek.

Echt rechtenvrije muziek vind je bij SmartSoundMusic, maar dat is niet goedkoop.

 

 

12 april 2015 om 11:34.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club