SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
avatar
Pinnacle 17
Geplaatst op 5 februari 2015 om 19:00 door Ex-lid

Het lukt mij niet om een DVD te maken ik krijg steeds de melding Het exportproces heeft een probleem met de tijdlijn ondervonden en is geannuleerd.

weet iemand wat ik vergeet of verkeerd doe.

13 reacties
corrie v wag zegt:

hallo

ik weet het niet precies,maar op een bepaald moment stopt de export ????

toen mij eens hetzelfde overkwam heb ik daar waar het stoptee een stukje verwijderd ,en opnieuw gemonteerd.

en het was opgelost.

het proberen waard

gr corrie

6 februari 2015 om 16:11.
jnwoldman zegt:

Andere mogelijkheid is de renderbestanden verwijderen.

 

6 februari 2015 om 20:25.
Cinecor zegt:

Het hangt er eigenlijk helemaal van af welke authoring software je gebruikt om de DVD te branden.

7 februari 2015 om 13:17.
corrie v wag zegt:

hallo

een domme vraag??

wat is authoring software?

corrie

7 februari 2015 om 13:23.
Cinecor zegt:

Dat is de algemene naam van de software waarmee je een DVD (of Blu-ray) brandt. Die zit bij veel NLEsoftware "ingebouwd", maar het branden van een DVD heeft feitelijk gezien niets te maken met het editen, de montage. Je exporteert het project naar een MPEG-2 voor DVD (of voor Blu-ray) en dat bestand wordt op een DVD gebrand en krijgt alleen een andere extensie: VOB (Het blijft een MPEG-2). In Première Pro (NLEsoftware) is die authoring software niet inbegrepen. Adobe heeft daarvoor afzonderlijke software: Encore genaamd. Maar er bestaat ook een groot aantal andere fabrikaten authoring software. Door deze processen gescheiden te houden verklein je de kans op problemen en dat is dus aan te bevelen.

7 februari 2015 om 15:50.
Drareg zegt:

Is het mogelijk e.e.a. als mp4 op te slaan en daarna te branden?

7 februari 2015 om 17:43.
Cinecor zegt:

Wel mogelijk, maar dat is niet de juiste weg. Voor het branden van een DVD exporteer je naar MPEG-2 voor DVD. Gebruik je een Mp4 dan zal eerst geconverteerd moeten worden naar MPEG-2 en dat levert kwaliteitsverlies op. Mp4 is voor de pc, TV (USB), beamer (USB) en evt You Tube. Ook geschikt voor HD.

Als je rechtstreeks vanuit je project (in de NLEsoftware) gaat branden dan wordt automatisch een MPEG-2 aangemaakt.

Eigenlijk is een DVD een achterhaald medium. Gebruik je alleen nog voor gebruikers die niet over een TV met USB aansluiting of een mediaplayer beschikken.

7 februari 2015 om 21:58.
Reinie zegt:

Om even op het probleem van annekepiet terug te komen. In 9 van de 10 gevallen zit er een hiaat op de tijdlijn. Dus een "gaatje" of leeg stukje. Sommige mensen gebruiken ook wel eens een leeg stukje voor een zwarte scene bij wijze van overgang. En dan krijg je ook dit probleem bij het dvd maken. Zoom eens in op de tijdlijn en bekijk hem eens heel nauwkeurig van begin tot eind. Het hoeft maar een heel klein gaatje te zijn soms maar 1 frame....waar het dvd-maken op crasht. Succes AnnekePiet!

9 februari 2015 om 09:10.
Cinecor zegt:

Goede NLEsoftware mag feitelijk geen probleem hebben met dit soort "gaten" en moet gewoon het project kunnen exporteren. Bovendien zijn er, afhankelijk van het febrikaat software, betere methoden om die "zwarte gaten" op te sporen dan "de tijdlijn heel goed bekijken".

9 februari 2015 om 09:33.
roelvanroon zegt:

Cinecor,

Ik wil graag weten welke die methoden zijn. Ik heb Pinnacle 17 Ultimate,

Roelofwee

17 februari 2015 om 21:59.
Cinecor zegt:

Helaas weet ik niet of er voor Pinnacle Studio een aparte truc voor bestaat. De methode (o.a. bij Première, Magix e.d.) is op het volgende gebaseerd. Maak een track met een kleurmasker over de volle lengte van een filmtrack. Selecteer alle clips op de filmtrack en kopieer deze naar de kleurtrack zodanig dat die op de meeste plaatsen  wordt "overschreven" door de clips van de film. Die laatste moeten nog steeds geselecteerd staan op de kleurtrack, want die moet je als selectie van de kleurtrack verwijderen. Wat overblijft op die track zijn kleurclips op de plek van de "zwarte gaten". Overigens zijn "zwarte gaten" tijdens het monteren heel goed te herkennen elke keer als je het project of een gedeelte afspeelt, zelfs bij slechts één frame. De "magnetische aansluiting" van clips op de track moet natuurlijk ook altijd aanstaan!

18 februari 2015 om 08:34.
stortfilm zegt:

Ik heb even een testje gedaan met Pinnacle 17.  Heb 3 tracks, niet aangesloten op de tijdlijn geplaatst en een image gemaakt. Zonder foutmelding. Er moet dus iets anders fout zijn op de tijdlijn.

18 februari 2015 om 12:43.
roelvanroon zegt:

OK.

Bedankt!

Roelofwee

19 februari 2015 om 18:57.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club