SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Pinnacle Studio 12 Plus
Geplaatst op 24 februari 2015 om 15:00 door John777

Ik monteer al een paar jaar met Studio 12 plus en dat ging altijd goed. Ik heb nu alleen maar last van storingen en kan niet vinden waar het in zit. Nu wil ik een nieuwere versie van Pinnacle maar ik vind het nogal prijzig voor die enkele film die ik soms monteer. Studio 18 bijvoorbeeld. Weet iemand of er 2e hands software te koop is (met licentie uiiteraard)of een nieuwe Studio 16 of 17  bijvoorbeeld?

Dank voor je antwoord alvast.

John

12 reacties
Niekie zegt:

Op Marktplaats zag ik 16 wel te koop staan gebruikt. Maar kijk daar wel uit voor oplichters.

Niek

24 februari 2015 om 16:45.
John777 zegt:

Hoi Niek,

Ik ben op m'n hoede. Maar het lukt me nog steeds niet om te monteren met mijn programma. Heel vreemd. Maar ik zag gisteren dat iemand hier in de club een nieuwe Pinnacle 12 met licentie had en dit aanbod blijkt nu verdwenen te zijn in deze discussie. Net zoals mijn eerste antwoordje aan jou.

25 februari 2015 om 15:55.
Niekie zegt:

Yep ik heb dat bericht ook zien staan, maar het lijkt verwijderd te zijn. Jou antwoord heb ik niet zien staan overigens.

Maar er waren deze week wat kleine problemen met de website, of de aanbieder heeft het bericht gewoon verwijderd, omdat hij toch spijt kreeg. :-).

Niek

25 februari 2015 om 16:42.
John777 zegt:

Wie weet! Maar ik ben nog steeds op zoek want wat ik ook doe, ik kom met de montage niet verder. Het programma blijft blokkeren en het geluid valt ook soms weg.

John

25 februari 2015 om 16:48.
Cinecor zegt:

Of je nu veel of weinig filmprojecten maak, de samenstelling van je pc en de software dienen optimaal te functioneren en goed op elkaar te zijn afgestemd. En dat kost gewoon geld. Net als goed onderhoud aan je auto.

25 februari 2015 om 17:01.
Niekie zegt:

Als je ook last hebt van ongewenste reclame op het scherm, wordt de pc misschien nu meer belast met andere (oneigenlijke) taken.  Of als de pc belangrijk trager is geworden de laatste tijd.

Er is nagenoeg geen enkel antivirus programma wat adware tegenhoudt.

Doe daarom eens wat antimalware scans:

Begin met een scan met ADWcleaner link.  Klik na het installeren op “Scannen” en wacht totdat dat klaar is en je op "Verwijderen" kunt klikken en start opnieuw op.

Daarna doe je een volledige scan met de Free versie van Malwarebytes: link en verwijder alles wat gevonden wordt.

Buiten deze twee kan je ook nog:  Junkware Removal Tool gebruiken.  link.  Het nadeel van deze laatste is, dat als je hem eenmaal opgang hebt gebracht er geen weg terug is. JRT vraagt geen beslissingen van de gebruiker. Het maakt wel tevoren een backup van het register.

Als je met IE surft kan je daarna via het menu Extra, Internet Opties  en dan het tabblad Advanced je instellingen opnieuw instellen.

Kijk in het menu   “ extra “ ook even naar het "Invoegtoepassingen beheren".  Zorg dat daar maar 1 zoek machine staat en dat mag Bing of Google zijn.

Als Pinnacle daarna nog niet goed werkt, zou ik het proberen te herstellen met de cd, of opnieuw installeren.

Niek

25 februari 2015 om 17:10.
John777 zegt:

Niek,

ik heb dit allemaal al gedaan. Dat advies gaf je me destijds ook bij een ander probleem. En ik heb Pinnacle al opnieuw vanaf de CD geïnstallaard, maar hetzelfde probleem blijft. Terwijl ik m'n laatste filmmontage in december heb gedaan  en toen met een goed resultaat. Ik ga nu eens bij andere videoforums kijken.

Bedankt

John

25 februari 2015 om 18:12.
Niekie zegt:

Toen ging het dacht ik over de pc van je vrouw.  Is dit de pc met Vista waar nu 2 GB geheugen in zit dan, waarvan ik dacht dat het een andere was als die van je vrouw?

Daar werd toen over geadviseerd. De pc was 5 jaar oud en altijd al wat langzaam geweest. (vrij licht systeem zeg maar).

Het wordt ietsje verwarrend als je over hetzelfde onderwerp steeds een nieuwe vraag stelt denk ik.

Als je op je eigen foto klikt ( en je wacht een minuutje) krijg je alle onderwerpen waar je wel eens iets gepost hebt te zien en ook je eigen vragen. Ik denk dat je dan beter door kunt gaan op zo'n reeds bestaande vraag over hetzelfde onderwerp, over dezelfde pc.

Dat houdt het allemaal een beetje duidelijker.

Maar evengoed, gaat dit over een andere pc.

Niek

25 februari 2015 om 21:39.
John777 zegt:

Nee Niek, dit is een heel ander probleem. De PC van mijn vrouw, die jij toen met windows 8.1 hebt gevuld, draait prima.

Ik had een poosje geleden een probleem met mijn eigen PC maar dat is toen, mede dankzij jouw advies opgelost.

Dit probleem met Pinnacle is op mijn PC met windows 7 en heb ik nooit eerder gehad. En ik monteer al lang video's. Dit is zelfs m'n 3e Pinnacle programma. Maar helaas, dit heb ik nooit gehad.

Ik hoop er uit te komen.

John

25 februari 2015 om 21:47.
Niekie zegt:

Oke duidelijk......:-)  Nu weet ik weer wie ik voor me heb. :-)  Kan je een schijfcontrole doen met HDTune Hier de link

Kies de pro versie. Kijk op het tabblad "Health" of daar waarschuwingen staan.  Doe daarna via het tabblad "error scan" een volledige scan van alle harde schijven.  Kan 2 tot 3 uur duren per schijf.  Alle blokjes moeten na afloop groen zijn. 1 rood blokje houdt in dat het eigenlijk einde schijf is.

Ook een slechte data partitie of schijf kan een ernstige belasting zijn voor het systeem.

Kijk daarna ook via "Taakbeheer" (CTRL+ALT+DEL) even gelijktijdig indrukken ook even hoeveel processen of er draaien, als de pc is opgestart. 

Bij Windows 7 kiunnen dit er 45 tot tegen de  100 zijn.  (100 is eigenlijk al vrij veel.)

Niek

25 februari 2015 om 22:24.
John777 zegt:

Voor de filmmontage met Pinnacle Studio 12 is het probleem opgelost.

Ik heb de MP4 filmpjes eerst geconverteerd naar WMV bestanden, toen lukte het inlezen en het monteren wel. Zonder vastlopen.  Bij filmmaken heb ik ze weer als MP4 hoge kwaliteit gemaakt en dit heeft gewerkt.

Ik ga nog wel verder zoeken waarom alle drie de filmpjes niet als MP4 konden worden ingelezen en gemonteerd en steeds vastliepen.

Van Pinnacle hoorde ik dat Studio 12 niet geschikt is voor W7. Maar op 'mijn' manier lukt het dus wel.

Bedankt voor de adviezen!

3 maart 2015 om 11:14.
Cinecor zegt:

Het kan bijna niet anders of je werkwijze zal kwaliteitsverlies hebben opgeleverd...Jammer, want met een nieuwere versie van de software zou je veel beter af zijn, denk ik.

3 maart 2015 om 13:02.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club