SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
welke ext ?
Geplaatst op 10 maart 2015 om 17:47 door J F K

wil een met ProShow gemaakte foto presentatie branden op een DVD, welke ext moet de presentatie hebben om deze vanaf een DVD recorder op een TV te kunnen laten zien.

M.v.g. Jan

7 reacties
Cinecor zegt:

Fotobewerking hoort thuis in een ander forum. Hier gaat het over filmen.

12 maart 2015 om 17:15.
J F K zegt:

Cinecor, bedankt voor uw positieve reactie.

14 maart 2015 om 14:51.
Cinecor zegt:

Beste Jan,

Wat is hieraan zo positief, dat je dit vermeldt? Ik verwijs je gewoon naar de fotogroep waar je naar ik verwacht heel snel een antwoord zult kunnen verwachten.

14 maart 2015 om 16:32.
J F K zegt:

zal de vraag anders stellen,  welke ext moet een film hebben om deze vanaf een DVD recorder op een TV te kunnen tonen.

15 maart 2015 om 10:42.
Cinecor zegt:

Voor een "gewone" filmDVD moet een filmbestand altijd worden geconverteerd naar MPEG-2 voor DVD. De extensie is dan .mpg, maar een extensie zegt niet zoveel. Als het bestand eenmaal op de DVD is gebrand wordt de extensie automatisch veranderd in .VOB. Het format veranderd echter niet, het blijft een MPEG-2.

Met brandersoftware, de zg authoring software, vindt het converteren meestal automatisch plaats vóórdat tot het branden wordt overgegaan. Veel NLEsoftware heeft "ingebouwde" authoring software. Voor het branden van een DVD heb je dus niet persé NLEsoftware nodig. Het is zelfs voor het begrip en het beheersen van het brandproces aan te bevelen het branden met de afzonderlijke authoring software te doen. Vanuit het filmproject kan dan een MPEG-2 voor DVD worden geëexporteerd.

Een DVD mag nooit het einddoel van een filmproductie zijn. Een DVD is zelfs ongeschikt voor archivering (bewaren). Een gemonteerde film wordt in de hoogste kwaliteit (meestal in de settings van je project) op een harddisk opgeslagen. Dàt bestand is dan altijd weer te gebruiken om het te converteren, o.a. dus voor het branden van een DVD.

15 maart 2015 om 11:45.
jnwoldman zegt:

Om hier geen vragen te mogen stellen om een fotopresentatie op dvd te zetten is fout,

Alle videosoftware die in deze club gebruikt worden kunnen ook foto's verwerken.

Het maakt voor de vraagsteller niet uit welk programma hij voorhanden heeft om te gebruiken, had ook MovieMaker kunnen zijn en dat is toch ook niet een echt video bewerkings programma.

De meeste clubleden hier maken denk ik "huis tuin en keuken" video's, d.w.z, simpele bewerkingen en alleen voor thuis gebruik en zijn geen doorgewinterde cineasten, maar wel tevreden met hun resultaat.

De fotoclub binnen Seniorweb behandeld meer de kwaliteit van fotograferen zoals belichting etc. en wisselen elkaars foto's uit en dat is dus hier niet van toepassing.

 

 

15 maart 2015 om 15:11.
Cinecor zegt:

Als je NLEsoftware gebruikt om foto's te vertonen is er geen sprake van film, maar van een "dia vertoning". Dat hoort naar mijn mening in principe dus niet thuis op een forum waar het over filmen gaat. En "filmen" betekent niet alleen met een camera bewegende opnamen maken. Die filmcamera is slechts één van de gereedschappen die nodig zijn om een film te maken. Daar maken een heleboel andere zaken deel van uit. Zoals het editen van de beelden om tot een "verhaal" te komen. En bij het editen hoort bijvoorbeeld weer voorbereiding, een filmplan. Anders wordt het een diavertoning van willekeurige bewegende beelden en geen film. Dat geldt voor "huis-tuin-en-keuken" films (wat is de definitie daarvan eigenlijk?) tot en met films van de echte professionals. Daarbij zal de eindkwaliteit van het filmproject natuurlijk duidelijk verschillen, maar dat doet niets af aan de noodzaak van de basis werkwijze om tot een film als eindproduct te kunnen komen.

20 maart 2015 om 16:18.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club