SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Firewire/I-link aansluiten op Windows 8,1 probleem
Geplaatst op 13 maart 2015 om 11:37 door Huub

Na crashen van laptop met Windows 7 kocht ik laptop met Windows 8,1. Deze heeft geen I-link aansluiting voor mijn Sony DV (cassettes) camera DCR-HC39E. Volgens Magix (ik gebruik VDL 2014 plus) moet er een EXERN Firewire apparaat bestaan, aan te sluiten via USB poort, dat ik nergens kan vinden. Heeft iemand een idee? Ik heb overigens prima resultaat met het overzetten van analoge opnamen middels Red uw video's nr. 7 van Magix. 

30 reacties
Niekie zegt:

Bedoel je dit.  

Anders even googlen op " firewire to usb extern"

Niek

13 maart 2015 om 12:41.
Marixius zegt:

Wellicht heb je een video grabber nodig. Lees hier verder.

Helaas is het geen HD kwaliteit die je met zo'n grabber via USB behaalt. Firewire naar USB kabeltjes of pluggen werken vaak niet naar behoren en dan is het weggegooid geld.

Als je laptop over een Express card aansluiting of PCMCIA (PC card) aansluiting beschikt dan zijn daar wel firewirekaartjes voor beschikbaar, maar vaak beschikken de nieuwe laptops ook niet meer over een express card aansluiting. 

13 maart 2015 om 13:45.
Huub zegt:

Hartelijk dank voor uw reacties. Ik heb begrepen daqt er wel firewire kaarten beschikbaar zijn voor inbouw in pc's, maar aangezien ik een laptop heb moet ik een extern apparaat hebben. Aan een adaptor heb ik helaas niets. Een grabber heb ik voor analoge video's. Het lijkt er op dat ik op zoek moet gaan naar een 2ehandse laptop met Windows 7 en I-link aansluiting.

13 maart 2015 om 14:03.
Cinecor zegt:

Jammer dat je een laptop aanschaft zonder je er eerst van te vergewissen of dat apparaat wel voldoet aan de eisen die voor je gebruik eraan gesteld moeten worden. Jammer dat je voor videobewerking voor een laptop hebt gekozen. Dat is niet de meest geschikte oplossing. Te klein scherm en meestal ook geen tweede harddisk (voor videobewerking een noodzaak, iets van 1Tb of het dubbele) voor de data, enz. Als dan ook nog blijkt dat er geen firewire op kan gezet worden dan is er feitelijk, gezien het doel, sprake van een miskoop. Als je hem nog kan inruilen voor een desktop zou ik dat zeker doen.

13 maart 2015 om 14:55.
Niekie zegt:

Jammer dat iemand zo negatief reageert.

Volgens mij zijn er geen laptops meer te koop met een firewire aansluiting, maar een oplossing moet er zeker zijn.

En niet iedereen wil video in hd bewerken.

Op een flinke laptop moet dat ook kunnen lukken, zij het wat trager.

Niek

13 maart 2015 om 15:23.
Huub zegt:

Bedankt Niek. Bewust gekozen voor laptop met 2 harddisks en groot scherm en prima gewerkt met idem laptop met Window 7. Nu nog wachten op een oplossing voor Window 8.

Huub.

13 maart 2015 om 15:36.
Niekie zegt:

Ja het heeft niet zoveel met Windows 8 te maken, maar na enig zoeken, denk ik dat inderdaad een videograbber een oplossing kan zijn. Ik werk erzelf ook wel eens mee op verzoek, om analoge beelden op dvd te zetten.

De kwaliteit vind ik wel behoorlijk minder, maar dat ligt ook aan de bron en de eisen die je jezelf stelt.

Videograbbers kosten tussen de 20 en 30 euro.

Niek

13 maart 2015 om 16:21.
Huub zegt:

Bedankt Niek, maar ik dacht dat de videograbber alleen bedoeld is voor overzetten van analoge beelden. Mijn beelden zijn digitaal, wel opgenomen op cassettes. En ook het advies van Magix duidt er op dat de videograbber geen oplossing is. Helaas.

Huub

13 maart 2015 om 16:47.
Cinecor zegt:

Mijn commentaar is zeker niet negatief bedoeld, maar ik probeer te waarschuwen om teleurstellingen te voorkomen. Het feit dat laptops nu al geen mogelijkheid meer hebben om een firewire in te bouwen heeft als simpele reden dat een gewone laptop niet optimaal geschikt is voor videobewerking. Zelfs met HDV moet er nog steeds gecaptured worden. Als iemand niet wil editen met HD materiaal is dat meestal een gevolg van het feit dat de tot zijn beschikking staande apparatuur daarvoor onvoldoende is ingericht. Meestal dus een financiële kwestie. Goed videobewerken vereist goed gereedschap en dat is immers niet altijd goedkoop. En dikwijls gaat het gezegde "goedkoop is duurkoop" hierbij op. Filmen is nu eenmaal een relatief dure hobby.

13 maart 2015 om 17:03.
Niekie zegt:

Huub: heeft de laptop toevallig nog een PCMCIA of CardExpress slot? Want daar zijn insteekkaarten met firewire voor te koop.

En ik lees dat er video camara's zijn die firewire via usb ondersteunen, maar heb daar totaal geen ervaring mee.

En nee de videograbber werkt volgens mij met zowel analoog als digitaal.

Niek

13 maart 2015 om 17:16.
stortfilm zegt:

Ik heb een Pinnacle moviebox. Deze heeft naast analoge ingangen ook een firewire ingang. Daarmee heb ik onlangs beelden van mijn ouders camera ingelezen zonder verlies. Helaas is deze niet meer nieuw te koop  maar misschien wel via marktplaats o.I. d

14 maart 2015 om 00:47.
Niekie zegt:

Hoort bij zo'n Pinnnacle Moviebox niet een pci-e kaart voor in de pc?

Want dan gaat dan niet passen met een laptop.

Er staat er wel één te koop op Marktplaats, maar daar zit een pci-e kaart bij.

Niek

14 maart 2015 om 10:54.
stortfilm zegt:

Nee, een Pinnacle movie box is een apart apparaat met eigen voeding,  analoge ingangen, een firewire ingang en een sub uitgang. Wordt aangesloten op een sub poort van de computer. Later heeft PINNACLE NOG EEN DAZZLE uitgebracht, die volgens mij dezelfde mogelijkheden heeft. Google maar op beide.  Nog wat, bij mij staat op de achterkant moviebox Usb

14 maart 2015 om 11:13.
Huub zegt:

Beste Stortfilm, weet u zeker dat de Pinnacle Moviebox compatible is met Window 8. Op Google zag ik alleen maar met Window 7. 

Bij voorbaat dank. Huub

14 maart 2015 om 11:35.
Huub zegt:

Ik zie dat er wel een download is voor Window 8. Dus neem ik aan dat dat wel goed zit. Ik ga nu op zoek in marktplaats.

14 maart 2015 om 11:42.
stortfilm zegt:

Ik heb hem geprobeerd op een test- Windows 10 systeem.  Daar ging het goed. Dus ik verwacht Op welke ook.

14 maart 2015 om 11:59.
Ignovideo zegt:

Ik ga nieuwe computer kopen voor het video-gebeuren. Welke moet ik kopen en waar moet ik op letten? Moet ik Windows 7 of 8 laten installeren?

15 maart 2015 om 10:01.
Willem B. zegt:

Ignovideo. Je reageert nu op een bericht van Huub  ivb met Fire-wire.

Omdat je een ander onderwerp naar voren brengt, kun je beter een

nieuw bericht aanmaken.

Gr.

15 maart 2015 om 10:08.
Cinecor zegt:

Dat is geen simpele vraag en eigenlijk te gecompliceerd om hier even op te sommen. Maatgevend is de software waarmee je wilt gaan werken. Alleen simpele NLEsoftware is niet zo'n punt, maar als je met effectprogramma's, animatie e.d. wilt gaan werken is dat andere koek. Ga nooit uit van de minimale systeemeisen die bij de software worden vermeld. Die zijn, om commerciële redenen, altijd te laag. Koop een pc niet in een gewone winkel maar bij een expert die verstand heeft van digitale videobewerking. Daar krijg je ook een goed advies op basis van de toepassingen die je wilt realiseren. Kijk bij dat laatste ook naar de toekomst. Het maakt verschil of je alleen een vakantiefilmpje wilt blijven maken of echt wilt uitgroeien tot een heuse amateur cineast, een echte editor.

15 maart 2015 om 10:19.
Ignovideo zegt:

Het is wel erg negatief uitgedrukt om iemand gelijk een amatuer te noemen. Ik weet niet hoe ver jij bent met videomonteren, maar ik heb al menig promotiefilm gemaakt die op internet staan en veel bekeken worden en dat zijn geen vakantiefilms. Probeer wat positiefer te zijn. Ook voor andere mensen.

15 maart 2015 om 11:27.
Cinecor zegt:

Waar staat in mijn bericht dat ik iemand een amateur noem? Bovendien, wat is er mis met het woord amateur. Een amateur is iemand die een beroep of hobby beoefend als liefhebber en niet als professional. Er zijn heel veel hobbyisten die allerlei leuke dingen doen met een filmcamera en een montageprogramma. De meesten doen dat met veel plezier binnen de huiselijke kring met films die tijdens de vakantie of bij andere familiegebeurtenissen zijn opgenomen. Prachtige herinneringen voor later en dikwijls daarom alleen al van onschatbare waarde.

Er zijn echter ook amateurs die de lat wat hoger leggen en proberen heuse filmproducties te maken voor een groter publiek dan alleen de familiekring. Tot die groep behoor ik ook, kennelijk net als jij. Wij zijn en blijven dus amateurs.

De hoogte van die lat bepaalt mede de eisen die gesteld worden aan apparatuur, inclusief de hard- en software om te editen. Daar ging jouw vraag over en die heb ik naar beste weten beantwoord. Met als basis de vergaarde kennis en ervaring die ik inmiddels met het filmmaken heb opgedaan. In de verwachting dat een vragensteller daarop prijs zal stellen. Ik doe het in elk geval met plezier.

15 maart 2015 om 12:00.
Huub zegt:

Vriendelijk verzoek deze ruimte vanaf nu alleen te gebruiken voor een zinvol antwoord op de door mij gestelde vraag m.b.t. een Firewire aansluiting aan een laptop met Windows 8. 

Bij voorbaat dank. Huub

15 maart 2015 om 12:54.
stortfilm zegt:

Nog even nagekeken, de Pinnacle Dazzle heeft geen firewire aansluiting. Het moet echt een moviebox zijn.

15 maart 2015 om 13:00.
Niekie zegt:

Ik zag deze staan op marktplaats, maar dat is dan een moviebox met firewirekaart helaas.   Jammer.

Magix beweert dat die bestaat toch met usb. Ik zou daar eens verder gaan vragen/mailen

Niek

15 maart 2015 om 13:41.
Cinecor zegt:

Citaat:

        
Huub zegt:

Vriendelijk verzoek deze ruimte vanaf nu alleen te gebruiken voor een zinvol antwoord op de door mij gestelde vraag m.b.t. een Firewire aansluiting aan een laptop met Windows 8. 

Bij voorbaat dank. Huub

Je hebt groot gelijk Huub. Ik had het in mijn enthousiasme niet in de gaten. Sorry daarvoor. Ik hoop dat de moderator de desbetreffende berichten zal verplaatsen in een nieuwe topic.

 

15 maart 2015 om 14:10.
stortfilm zegt:

Deze gebruik ik dus

1426425569899-1989254658.jpg
15 maart 2015 om 14:18.
Niekie zegt:

Ik heb een visje uitgegooid, bij een videofanaat in mijn kennissen kring, of hij bij leden van zijn videoclub wil informeren of iemand daar zo'n ding te koop heeft Huub.

Niek

15 maart 2015 om 15:16.
Huub zegt:

Hartelijk dank Stortfilm en Niek voor jullie hulp. Fantastisch toch zulke clubleden. Ja, ik had Marcel op Marktplaats ook benaderd, maar dat was geen externapparaat. De foto van Stortfilm is ook een fijne hulp. Huub

15 maart 2015 om 16:56.
Niekie zegt:

Jammer. In mijn kennissen kring en zijn videoclub, niemand die zo'n ding heeft liggen, of wil verkopen. 

Ben je nog verder gekomen met Magix?

Niek

16 maart 2015 om 22:42.
Huub zegt:

Nee, nog geen resultaat. Door omstandigheden moet ik mijn activiteiten aangaande dit onderwerp een weekje opschorten. Kom er graag volgende week op terug. Huub

17 maart 2015 om 13:31.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club