SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Foto in pinnacle 12
Geplaatst op 23 maart 2015 om 21:06 door jnwoldman

Bericht verplaatst naar eigen onderwerp door moderator.
Meibloempje zegt:

Na vakantie in Canada maak ik een videofilm via Pinnacle 12. Daarin wil ik uit Canada ontvangen .bmp foto's verwerken (1,69 MB), maar de foto's zijn bij het afspelen zeer onscherp. Wijziging via paint in .jpg bestand (197 KB) leidt niet tot verbetering. Heeft iemand dé oplossing voor mij?

22 maart 2015 om 20:51.

 

3 reacties
jnwoldman zegt:

Marixius zegt:

Vraag of de foto's opnieuw opgestuurd kunnen worden, maar dan in het originele formaat (ongecomprimeerd). Laat de foto's dan niet als bijlage bij een e-mail verstuurd worden, maar bijvoorbeeld via Dropbox of OneDrive. Een resolutie van 1920x1080 geeft voldoende scherpe beelden in HD.

23 maart 2015 om 21:06.
Meibloempje zegt:

Dag. Ik vermoedde al een dergelijk antwoord, maar praktische uitvoering is helaas niet mogelijk. Toch bedankt voor de snelle reactie.

25 maart 2015 om 20:52.
Cinecor zegt:

Maak duidelijk onderscheid in het zo maar "willen" verwerken van bepaalde foto's enerzijds en anderzijds de noodzaak om ze in een filmproject te moeten opnemen omdat ze voor het verhaal onmisbaar zijn. Dat laatste is bijvoorbeeld het geval als het oud, historisch materiaal betreft. Er zijn allerlei montage mogelijkheden om de mindere kwaliteit van die foto's voor de kijker aanvaardbaar te maken. Één daarvan is bijv het maken van een al of niet grafisch aangevulde PIP (picture-in-picture). Het beeld is dan kleiner en dat scheelt natuurlijk veel in de scherptebeleving. Het uitgangspunt voor een film moet dus nooit alleen maar gefocust zijn op het maken of gebruiken van "mooie" of bijzondere beelden maar op de inhoud van het verhaal (de boodschap en de emotie) die je op de kijker wilt overbrengen. Dàt is filmen!

1 april 2015 om 10:16.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club