SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
video's combineren
Geplaatst op 1 april 2015 om 13:40 door keesopseniorweb2010

Film sinds kort met een Sony Handycam AVCHD. Elk stukje opname wordt als een aparte video getoond onder 'VIDEO'S.

Via Piacle Studio 12 kan ik dan een film maken en branden op een schijf en dan afspelen op mijn TV, een Sony Bravia KDL 32E5520 via mijn DVD-speler. De losse stukjes echter kan ik ook vanaf mijn laptop, rechtstreeks op mijn TV vertonen. Ik wil nu de losse stukjes aan elkaar breien, maar niet via Piacle Studio, ze op een stick zetten en dan die samengestelde video afspelen via mijn laptop en/of de USB-ingang op mijn TV.

Heeft iemand ervaring en mogelijk zelfs een oplossing?

8 reacties
Cinecor zegt:

Met een camera maak je steeds aparte opnamen, die shots worden genoemd. Die shots worden in de camera opgeslagen als digitale bestanden en die kopieer je naar de harde schijf van je pc. Met NLEsoftware (NLE=Non Lineaire Editing) kan je daarmee een filmproject samenstellen. De shots worden dan in een bepaalde volgorde gezet, ingekort en verder bewerkt om er een film van te maken. Studio 12 zal als NLEsoftware niet geschikt zijn (verouderd) voor de door jou genoemde AVCHD bestanden. Ook je pc moet daarvoor natuurlijk aan bepaalde eisen voldoen. Vanuit het filmproject kan je de samengestelde film exporteren in vele vormen. O.a. als een bestand dat gemakkelijk is af te spelen via een USB stick of ander medium. Van de AVCHD een DVD branden is echter weinig zinvol. De HD kwaliteit van de AVCHD gaat dan verloren en je keert daarmee als het ware terug naar het "stenen tijdperk".

1 april 2015 om 21:50.
keesopseniorweb2010 zegt:

Mister Cinecor,

Hartelijk dank voor uw snelle reaktie en deskundige adviezen. Ik begrijp dat zonder NLEsoftware te kopen er geen mogelijkheid is, zonder kwaliteitsverlies. Mijn PC was onlangs niet meer reparabel zodat ik nu op mijn laptop wat doe. Met de aanschaf van een nieuwe PC wacht ik nog even op Windows 10. Jaren heb ik prettig gewerkt met Avid Pinacle Studio en wacht ook met de aankoop van NLEsoftware ivm de komende PC-aanschaf.

Nogmaals bedankt, Cees Schouten.

2 april 2015 om 13:09.
stortfilm zegt:

Je kunt natuurlijk in de tussentijd wel gebruik maken van Windows Live Moviemaker, dat gratis te downloaden valt van de site van Microsoft. Behoort tot het pakket van Windows Essentials. Daarmee kun je op redelijke schaal de shots bewerken, dus inkorten, titels aan toevoegen en een film maken in HD. Visual steps heeft een boek uitgebracht Digitale videobewerking voor Senioren en dat werkt uitsluitend met Windows Moviemaker. Omdat de laptop wat ouder is moet u wel de tijd ervoor nemen. Bij het binnenhalen van de shots maakt moviemaker er een kleine kopie van om ze beter en sneller te kunnen bewerken en dat kost even tijd afhankelijk van de computer.

Aad

3 april 2015 om 15:30.
Cinecor zegt:

Ook WMM is NLEsoftware, zij het een heel simpele. Toch zal ook deze software eisen stellen aan de configuratie van de PC. Een boek met als titel "Videobewerking voor senioren" lijkt me een misplaatst uitgangspunt. De wijze van editen heeft immers niets te maken met de leeftijd van de editor, maar alles met zijn creativiteit, kennis en ervaring. Stel je eens voor dat er ook "autorijden voor senioren" zou bestaan...

4 april 2015 om 10:51.
stortfilm zegt:

Cor, jammer dat je zo reageert. Het door jou gewraakte boek is een schitterend boek met op vrijwel alle bladzijden plaatjes van schermafbeeldingen met rood aangegeven hoe en waar men moet klikken. Ik heb regelmatig cursussen gegeven aan de hand van dit boek. Als gepensioneerd onderwijsgevende weet ik dat er een wereld van verschil is tussen lesgeven aan pubers en senioren. Dat Movie maker simpel is hoef je me niet tevreden,  maar het is een redelijk goed programma om te leren ontdekken of de video hobby iets is waar je in verder wilt. Wil je meer, dan koop je een beter programma, wat uiteraard ook zwaardere eisen aan de hardware gesteld moeten worden. Ik vind het een uitdaging beginners op weg te helpen, terwijl denk ik jij je meer aangetrokken voelt tot de meer ervaren filmer, Dit moest me even van mijn hart. Cor,  laten we elkaar respecteren en op weg helpen en niet vanaf de ivoren toren roepen dat iets niet het beste is.

 

Groet,

 

Aad

4 april 2015 om 13:15.
Cinecor zegt:

Beste Aad,

Ik bedoel het anders dan de uitleg die hier door je gegeven wordt. Het gaat mij niet over de kwaliteit van het boek, want dat boek heb ik nooit gezien. En er bestaan natuurlijk cursusboeken voor diverse leeftijden en ik twijfel er niet aan of die zullen flink van elkaar kunnen verschillen. Dus de manier van leren, de wijze van lesgeven, uitleggen, enz kan mede leeftijdsafhankelijk zijn. Maar het videobewerken zèlf is dat niet. Dus "videobewerken voor senioren" is geen onderscheidende soort en bestaat niet. Welke leeftijd je ook hebt, het editen blijft voor iedereen namelijk hetzelfde. Wel zal de één het beter beheersen dan de ander, want we beschikken niet allemaal over dezelfde kwaliteiten. Maar dat verschil wordt niet veroorzaakt door de leeftijd. Er kan dus wel sprake zijn van een cursus voor senioren, maar videobewerken is niet gebonden aan leeftijd.

4 april 2015 om 16:25.
keesopseniorweb2010 zegt:

Helaas heb ik niet voorzien dat er en kleine polemiek zou ontstaan door mijn vraag. Ik heb begrip voor de standpunten van zowel Aad als Cinecor. Ik heb er mijn voordeel mee gedaan. Beide heren, bedankt. Cees Schouten

8 april 2015 om 12:54.
stortfilm zegt:

Een discussie is om scherp te blijven en zo lang het over standpunten en niet over personen gaat is het alleen maar in het voordeel van de lezer, die zijn probleem vanuit verschillende standpunten ziet belicht.

 

Aad

8 april 2015 om 13:00.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club