SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
avatar
Vertragen in Studio 14 van beeld in 1920 x 1080/ 25 p
Geplaatst op 2 april 2015 om 11:32 door Ex-lid

Ik bewerk oude 8 mm cine films met Studio 14

Heb recent een film in HD laten digitaliseren. Het bestand is als MP4 afgeleverd op een Memory stick. Met "Eigenschgappen" heb ik gekeken  bij Details. Daar staat 1296 x 1040 16 frames per seconde. Ik heb het bestand in Studio geinporteerd en het staat keurig op een vaste schijf van de computer en in het Album.

In "Set up" heb ik aangegeven op de tijdlijn te gebruiken: 1910 x 1080/ 25p. De film is dan uit het album keurig naar de tijdlijn te slepen en de computer slaat niet aan het rekenen (er verschijnt dus geen groene band boven het nieuwe beeld op de tijdlijn) . So far so good. Nu blijkt die overgang van 16 beelden naar 25 toch niet helemaal fijn te verlopen. Als ik nu probeer een beeld dat duidelijk te snel loopt wat te vertragen wil de computer dat niet. Hij vervangt dan het betreffende beeld door een vraagteken. Wie weet hoe ik dat vertragen moet doen. Bij voorbaat dank voor iedere tip

groet,

Kees de Meer

1 reactie
Cinecor zegt:

Dat converteren van de framerate moet je niet willen. Dat kan niet zo maar via de tijdlijn van NLEsoftware. Je moet terug naar degene door wie je de 8mm hebt laten digitaliseren. Dat had nooit 16 frames per seconde mogen zijn maar PAL 25frs. Je leverancier is dus duidelijk in gebreke. 

2 april 2015 om 16:46.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club