SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
AVCD omzeteen naar MPEG 2
Geplaatst op 12 april 2015 om 22:07 door Henderikus

Mijn Pinnacle studio 12 plus heeft moeite om AVC (of MTS) bestanden te verwerken. Dus probeer ik de AVCHD bestanden (gemaakt met Sony CX105E) om te zetten naar MPEG 2 o.a. met VCL media player en MTS converter. Helaas een zeer slecht eindresultaat. Ook met de movie maker lukte het niet. Het vermogen van mijn PC is voldoende, zelfs voor Pinnacle 18. Wie kan mij helpen met een goede tip om van deze AVC bestanden een acceptabele MPEG 2 te verkrijgen. In elk geval blijf ik maar op SD/HQ opname stand filmen tot dat dit probleem is opgelost. Voorlopig werk ik op DVD niveau en/of met een beamer precentatie waardoor de kwaliteit toch wat minder is.

4 reacties
Cinecor zegt:

Er is eigenlijk maar één goed advies: Schaf eigentijdse NLEsoftware aan, bijv de laatste versie van Studio (18?) en ga editen in HD. Als je HD gaat omzetten naar MPEG-2 in SD (als die van een film op DVD) verlies je enorm veel beeldkwaliteit. Dat moet je dus niet willen. De DVD behoort daarom voor de echte videoamateur eigenlijk al weer tot het "stenen tijdperk".

13 april 2015 om 08:21.
Henderikus zegt:

Een enigszin opmerkelijke opmerking, "stenen tijdperk" in relatie tot een echte videoamateur. De vraag betroft niet de beeldkwaliteit maar om de beelden om te zetten naar MPEG 2. Het resultaat diende met een DVD speler uit het "stenentijdperk" gepresenteerd te worden op een HD ready TV. Dus DVD niveau. Gelukkig vond ik nog wat apparatuur uit het "stenentijdperk" waardoor ik middels een HI-speed DVD Maker de AVCHD bestanden direct vanuit de camara kon overzetten en digitaliseren op mijn PC , 720 x 567 niveau. Derhalve direct te verwerken met Pinnacle plus 12. Het is een aardige montage geworden met mooie beelden en op DVD kwaliteit. Overigens ben ik niet, wat je noemt, een videoamateur maar een liefhebber die veel video opnames maakt en monteerd.

14 april 2015 om 19:11.
Cinecor zegt:

Beste Henderikus,

Kennelijk voel je je persoonlijk aangesproken, maar dat is niet terecht. Ik heb je niets voorgeschreven, maar een, naar mijn overtuiging, goed advies gegeven. En een advies is altijd vrijblijvend en je bent dus geheel vrij om er iets mee te doen. Op zo'n forum als dit zijn er wellicht deelnemers die er wel wat aan hebben. De één gaat vooral voor "veel video opnames", de ander misschien meer voor de kwaliteit van zijn filmprojecten. Ieder zijn meug.

15 april 2015 om 09:10.
Henderikus zegt:

Ik voel mij absoluut niet persoonlijk aangesproken maar gezien de reactie wilde ik erop reageren. M.a.w. ieder zijn/ haar niveau. Het begrip kwaliteit wordt vaak als absoluut begrip gebruik, voor mij is dat een relatief beprip, dus de eigenschappen die je aan een project stelt. De ene keer is dat HD niveau en de andere keer (zoals in dit geval) DVD niveau. Maar laten we de discussie maar sluiten, in elk geval bedankt voor Uw reactie.

16 april 2015 om 19:44.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club