SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
van analoog naar digitaal
Geplaatst op 14 april 2015 om 13:50 door Masc

Goede middag, teneinde mijn SVHS banden te kunnen digitaliseren heb ik het proefpakket van Adobe Premiere Elements 13 op mijn Windows 7 gedownload. Het Photoshop programma bevalt mij erg goed vandaar deze keus.Het importeren van de bestanden van deze SVHS banden lukt prima met mijn video-grabber en kunnen worden afgespeeld op de pc met o.a. Moviemaker en Iranvieuw. Zodra ik een bestand uit mijn map importeer met PE13 dan verschijnen er horizontale zwarte strepen over het beeldscherm. Binnen het PE13 programma is het mij niet gelukt om verbetering te krijgen, vandaar mijn vraag of iemand mij zou kunnen adviseren hoe dit probleem te kunnen oplossen. Er is nl een ondersteunende software Staplessen.nl speciaal op Adobe PE 13 gericht, dat het leren omgaan met de videobewerking sterk vergemakkelijkt. Ik heb geen enkele ervaring met videobewerking.

8 reacties
jnwoldman zegt:

Je zult de beeldverhouding kunnen aanpassen van 4:3 naat 16:9.

Je mist dan waarschijlijk iets van de zijkanten maar het is niet anders.

Waar dat kan in jou programma weet ik niet maar zal ergens bij instellingen zijn.

16 april 2015 om 17:42.
Masc zegt:

Bedankt voor de reactie.  Ik kan dit aanpassen bij de instellingen van het programma.  Heb ook al gekeken naar ander beeldsnelheid maar die is goed nl. 25 beeldjes. 

16 april 2015 om 17:54.
Masc zegt:

Ieder geval is het de moeite waard om ook nog weer opnieuw naar de beeldfrequentie te kijken. Ik blijf hoopvol.

16 april 2015 om 17:55.
jnwoldman zegt:

Ik begrijp niet wat je met beelsfrequentie bedoeld, het zal in ieder geval niets veranderen aan de beeldverhouding.

16 april 2015 om 19:12.
Cinecor zegt:

Ik ga ervan uit dat je met die video grabber het analoge materiaal hebt gedigitaliseerd en de bestanden hebt opgeslagen. Waarschijnlijk MPEG2 bestanden. Probeer zo'n bestand eens af te spelen met een mediaplayer, bijv de VLCplayer (de beste die er is) of één van de players van Windows. Als dit allemaal goed gaat vrees ik dat Elements niet correct afspeelt omdat je gebruik maakt van de demo versie. Wellicht dat Adobe je hierop een antwoord kan geven.

17 april 2015 om 13:16.
Masc zegt:

Dank voor de reactie. De bestanden zijn inderdaad omgezet naar digitaal als MPEG2 bestanden. De digitale bestanden kan ik zonder enig probleem afspelen met MovieMaker en Iranvieuw. Streeploos. Als met het proefpakket van Adobe PE13 wil gaan bewerken gaat het mis. Of ik nubeeldverhouding 4:3 verander naar 16:9 verandert niets aan de zwarte strepen die over het scherm verschijnen. Wel zit er in het proefpakket over de volle breedte een watermerk, dat was mij al bekend en geen probleem om te zien of ik met PE13 uit de voeten zou kunnen, maar die nare strepen is niet goed. Ik heb geprobeerd om Adobe te bereiken, via tel word ik verwezen naar site, op site is alleen PE13Pro te vinden. Geen enkele reactie van Adobe. Heel lastig en uiterst frustrerend. Waarschijnlijk moet ik me maar op een ander video bewerkingsprogramma gaan richten. 

17 april 2015 om 15:18.
Cinecor zegt:

Je hebt het over PE13Pro, maar welk pakket zou dat moeten zijn? Ik ken wel Première Pro, maar dat is de (behoorlijk dure) professionele software van Adobe. Als je wilt kan je me één van die MPEG-2 bestanden toesturen, dan kijk ik of er iets mis mee is of dat het aan de software ligt: cinecor@ziggo.nl  Mvrgr Cor

17 april 2015 om 15:41.
Masc zegt:

Hallo Cinecor, het is inderdaad Première Pro dat op de site wordt aangegeven. ik heb geen ervaring met videobewerking en kwam al zoekende op de première elements 13 met de mogelijkheid van dat Staplessen pakket als hulpmiddel. Het PE13 pakket is ook behoorlijk aan de prijs, maar dat is het mij waard om SVHS banden en 8 en super8 filmmateriaal te kunnen gaan bewerken, hoopte ik. Ik ga nog weer proberen of ik iets voor elkaar kan krijgen, maar ben heel erkentelijk dat ik jouw hulp aangeboden krijg. Als het mij echt niet lukt dan maak ik graag gebruik van het aanbod.

17 april 2015 om 16:08.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club