SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
avatar
Mededeling in Pinnacle 11
Geplaatst op 27 april 2015 om 18:26 door Ex-lid

Goedenavond clubleden, mijn is Henk en in het verleden heb ik mij veel bezig gehouden met het maken van videoflimen en deze bewerken. Nu ben in bezig met het maken van een filmpje over de Klokkenroof in de 2e WO II. Ik gebruik daarvoor o.m. oude films en foto's uit die tijd. Ik ben nu zover om de film op een DVD te branden. Als ik op de knop 'maken' druk om het proces in gang te zetten komt er een kadertje in beeld met de mededeling: '%s  Dit bestand bestaat al. Wilt u het bestaande bestand vervangen?  OK'

Indien ik op OK druk verdwijnt het kader en verschijnt weer als ik 'maken' indruk. Mogelijk zal in het proces iets fout zijn gegaan, maar wat? Wie kan mij helpen?

7 reacties
Cinecor zegt:

Als je een bestand opslaat met een naam die al bestaat wordt na je instemming (bijv OK) het bestaande bestand vervangen door het nieuwe met dezelfde naam. Inhoudelijk kan dat bestand dus anders zijn. Dat kan je natuurlijk eindeloos herhalen: Iedere keer weer opnieuw het bestand vervangen door een bestand met dezelfde naam. Advies: Geef het bestand een andere naam voor je het opslaat en verwijder eventueel het oude bestand.

Vraag: Wat is precies het proces wat je bedoelt met: "Als ik op de knop 'maken' druk om het proces in gang te zetten..."

Wellicht is het handiger om eerst naar 'MPEG-2 voor DVD' te exporteren en dat bestand op een DVD te branden? Je bent dan vrij in de keuze van je authoring software. Heb je meteen een bestand dat in de pc of via een mediaplayer op een TV kan worden afgespeeld of kan worden geprojecteerd via een beamer. Ofschoon voor dat laatste een Mp4 weer wat meer geschikt is....

28 april 2015 om 08:35.
stortfilm zegt:

Goed advies van Cor: Schrijf het bestand eerst weg als mpeg2 (mpg). Als dat lukt is meer dan de helft van het probleem opgelost. Tenzij je ook hoofdstukken en menu's ets hebt gemaakt. Succes!

28 april 2015 om 10:40.
avatar
Ex-lid zegt:

Bedank voor jullie reacties. Ik snap dat als ik op OK dat het bestand wordt vervangen. Alleen zodra  het kader weg (OK) is en druk op de knop 'maak film' verschijnt het weer in beeld en wordt de film niet gemaakt. Ik heb inderdaad een menu-knop ingesteld.

Toen ik de menu-knop verwijderde kon de film wel op DVD gebrand worden. Kennelijk zit daarin dan het probleem.

Wat is mijn doel?

Ik werk als vrijwilliger in het Klokkengieterijmuseum te Heiligerlee. In het kader van 70 jaar bevrijding hebben we dit jaar een expositie over de klokkenroof in de WO II. Van het materiaal wat we na oproep hebben binnen gekregen zijn o.a. foto's en filmpjes. Hiervan heb ik een compilatie gemaakt van ongeveer 10 minuten die in het kort het verhaal vertelt. De film moet continu door draaien. Het wordt afgespeeld in een PC en wordt vertoond op een beeldscherm.

Hoe kan ik nu de film continu laten draaien?

28 april 2015 om 15:18.
stortfilm zegt:

Als u het bestand afspeelt met de mediaplanner,  dan is de tweede knop van links "herhalen" . Druk dus deze in tijdens het afspelen en het gaat oneindig Door totdat u op de knop stoppen drukt.

Succes!

28 april 2015 om 15:37.
jnwoldman zegt:

Je kunt de fout door dit te lezen oplossen.

28 april 2015 om 19:11.
stortfilm zegt:

In mijn reactie is mediaplanner natuurlijk de mediaspeler. 

28 april 2015 om 19:31.
avatar
Ex-lid zegt:

Het probleem is mede door jullie adviezen opgelost. Hartelijke dank.

Ik vertoefde even een poosje elders vandaar dit late bericht.

30 mei 2015 om 12:32.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club