SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - zaterdag 23 februari 2019
De Video-Club heeft twee nieuwe beheerders, Bosjesman (Roy) en Niekie. Joop heeft aangegeven om persoonlijke redenen te stoppen. Bosjesman en Niekie hebben allebei veel ervaring met het begeleiden van de clubs bij SeniorWeb. We wensen u een leerrijke tijd bij de Video-Club! Hebt u vragen of opmerkingen, mail de coördinator van de clubs bij SeniorWeb.
Hoe kan je het best een HD Avi bestand kleiner maken zonder op te veel kwaliteit in te boeten.
Geplaatst op 6 juni 2015 om 08:59 door EdBo

Ik krijg een Avi bestand aangeleverd die ruim 2 gb groot is. De duur van het filmpje is ongeveer 12 minuten. Het is gemaakt in Pinnacle 14. Nu moet dat filmpje geplaatst worden op een tv kabelkrant van een verzorgingshuis. Vanwege ruimte besparing zorg ik altijd dat de filmpjes niet groter zijn dan ongeveer 600 Mb voor 10 minuten. Deze moeten wel als Avi bestanden blijven i.v.m. het analoge systeem.

Nu mijn vraag wat is een goede gratis conversie programma die de goede kwaliteit zoveel mogelijk in stand kan houden. Dit moet op een pc gebeuren. 

8 reacties
Cinecor zegt:

Laten we even voorop stellen dat een avi bestand geen High Definition (HD) kan zijn. Een avi is dus altijd SD. Kies voor de export van het project vanuit Studio voor mp4 of eventueel Mpeg2 en maak er niet eerst een avi van. Een conversie programma heb je dus daarbij niet nodig. Dat zou alleen maar omslachtig zijn en kwaliteitsverlies betekenen.

Avi is overigens niet analoog, maar digitaal. Dus wat je daarmee precies bedoelt is niet duidelijk.

6 juni 2015 om 17:49.
EdBo zegt:

Ik weet dat Avi niet analoog is, maar het systeem is iets verouderd en kan alleen maar Avi bestanden aan. dus geen mp4 of Mpeg2. Wel Mpeg als compressie formaat van de Avi. Deze word analoog uitgezonden door het systeem.

Nog even ter info ik heb zelf geen Studio 14. 

Het gaat er om dat ik een Avi bestand aangeleverd heb gekregen. Dat heeft een grote van ruim 2 gig voor 12 minuten. ik wil dat bestand wat kleiner hebben zo dat het niet al teveel ruimte inbeslag neemt. Zo'n 800 mb maximaal zou een handelbare grote zijn. Hierbij wil ik uiteraard zo minmogelijk kwaliteit verlies. Dus mijn vraag is wie weet een conversie programma of een ander programma om het bestand grote te verkleinen en daarbij de kwaliteit zoveel als mogelijk is in stand kan houden. Liefst een gratis programma. 

 

7 juni 2015 om 07:25.
Cinecor zegt:

Je hoeft natuurlijk niet persé over Studio te beschikken, elke andere NLEsoftware is ook geschikt. Je schrijft: "Vanwege ruimte besparing zorg ik altijd dat de filmpjes niet groter zijn dan ongeveer 600 Mb voor 10 minuten". Dat doe je dus waarschijnlijk met andere software dan Studio?

7 juni 2015 om 08:44.
EdBo zegt:

Ja klopt, Als ik zelf een filmpje maakt dan doe ik dat op de Mac met Imovie. Dat bestand bewaar ik als en mp4 en converteer deze met Macx Video Converter naar een avi bestand. Dat gaat prima, echter dat is bij mij thuis en niet in het woonzorgcentrum waar de kabel televisie draait, Daar komen de bestanden binnen en moeten intern verwerkt worden voor het systeem. Nu kan ik wel weer het bestand naar mij toehevelen en thuis omzetten, dat is het probleem ook niet.

Maar ik doe dit met andere vrijwilligers, en het is de bedoeling dat andere dat ook kunnen doen op de werk pc in het woonzorgcentrum zelf. Dus er moet op die pc een conversie programma komen waar ook de andere mee kunnen werken.

 

7 juni 2015 om 09:09.
Cinecor zegt:

Er zijn op internet wel een aantal gratis converters te vinden (ff Googlen), maar ik ben niet zo'n voorstander van dat "gratis". Er komt dikwijls meer mee dan je lief is. Uiteindelijk moeten ze uit de kosten komen, toch? Ik heb geen ervaring met videoconverters, want die heb ik niet nodig, ik werk met Première Pro. Maar op internet is er vast wel een goede te vinden die op de pc van het woonzorgcentrum past.

7 juni 2015 om 13:37.
EdBo zegt:

Dat weet ik dat er genoeg zijn maar mijn vraag is juist of iemand weet welke converter naar behoren voldoet met minst mogelijke kwaliteit verlies. Juist dat er zoveel verschillende zijn. Kijk ik heb Freemake geprobeerd maar die sloopt er behoorlijk wat van de kwaliteit af. Misschien heeft iemand ervaring met een ander converteer programma die beter is. Anders ga ik wel verder met testen.

7 juni 2015 om 15:10.
Cinecor zegt:

Veel hebben er trouwens niet op je vraag gereageerd...

7 juni 2015 om 15:36.
EdBo zegt:

Nee dat is ook zo. Daarvoor ook dank voor u support op mijn vraag.

Ik zal mijn bevindingen hier vermelden voor als er iemand anders die met de zelfde vraag zit.

Met vriendelijke groet,

EdBo

7 juni 2015 om 17:00.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club