SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Vakantie film van SD jaart overzetten op DVD.
Geplaatst op 10 juni 2015 om 22:33 door sinyojawa78

Ik ben pas lid geworden en wil graag advies op de volgende vraag:

ik wil mijn vakantiefilm op SD kaart over laten zetten op DVD, zodat ik het op de DVD-player kan afspelen.

Weet iemand mij een bedrijf te noemen, die dat kan uitvoeren?

Alvast bedankt.

 

Sinyojawa76

100_1328.JPG
5 reacties
Marixius zegt:

Als je Windows gebruikers bent, dan kun je dat zelf met Windows Movie Maker. De film op de SD kaart importeer je in WMM en kun je daar zelf in afmonteren. Het eindproduct (de gemonteerde film) kun je op DVD laten branden, als je PC over een DVD-speler/brander beschikt. Mocht je geen DVD-brander in je computer hebben, dan is het goed om te weten dat er losse DVD-branders zijn die je op een USB-poort kunt aansluiten.

10 juni 2015 om 22:50.
sinyojawa78 zegt:

Marixius bedankt voor uw reactie.

Dit heb ik nog nooit eerder gedaan, ondanks dat ik een laptop heb met Windows 8. De procedure is mij totaal onbekend. Een vraag dus: is WMM reeds geïnstalleerd of moet ik het nog installeren? Als het reeds geïnstalleerd is dan moet ik dus eerst WMM openen en daarna de film van SD kaart in Laptop importeren en keuzes maken welke opnames gemonteerd moet worden en zo vervolgens laten branden op DVD. Mijn laptop is uitgevoerd met brander (HP Pavilion dc 7, aangeschaft 19/2/09). Als deze volgorde okay is, dan zal ik met het week-end gelijk uitproberen, hoop dat het me lukt! Het is mijn eerste vakantie film met Sanyo full HD camera, dus ik ben benieuwd. Ik zal u het resultaat mededelen anders kom ik bij u terug met een vervolg vraag.

Nogmaals bedankt en mocht u , gezien uw ervaring, nog een suggestie of aanvulling hebben, dan houd ik me graag aanbevolen.

Groet,

 

Sinyojawa76

11 juni 2015 om 14:51.
Marixius zegt:

Mocht Windows Movie Maker niet geïnstalleerd zijn op je Windows 8 machine, dan kun je hem hier gratis downloaden.

Windows Movie Maker maakt deel uit van Windows (Live) Essentials. In deze gratis suite zitten naast Windows Movie Maker onder andere ook de programma's Windows Live Mail en Windows Live Photogalery. Je kunt zelf aangeven welke onderdelen je wel of niet wilt installeren.

11 juni 2015 om 20:14.
Cinecor zegt:

De eerste vraag die zich aandient is natuurlijk met welke NLEsoftware je de opnamen (we noemen dat de "footage", want een film is het eindproduct ná montage) hebt bewerkt. Het beste is om vanuit het filmproject (de montage op de pc) te exporteren naar "MPEG2 voor DVD". Dat bestand kan je dan in elke authoring software (software om een DVD te maken/branden) gebruiken. Hou er wel rekening me dat er van je prachtige, scherpe HD beelden niet veel meer over blijft, want een DVD is "gewoon" SD (standaard definition). Als het voor jezelf is om af te spelen op een HDTV kan je beter een mediaplayer aanschaffen (die zit op de nieuwste TV's zelfs al ingebouwd). Je behoudt dan je HD kwaliteit. Je exporteert dan het beste naar MP4/H.264.

12 juni 2015 om 20:15.
sinyojawa78 zegt:

Heren Marixius en Cinecor,

 

Voorlopig bedankt voor de informatie . Ik ga met uw adviezen aan de slag en hoop op een goede resultaat.

Groet,

Sinyojawa76

13 juni 2015 om 21:59.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club