SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - woensdag 12 december 2018
Resultaten en verbeterpunten clubs
Eerder dit jaar heeft SeniorWeb een onderzoek gehouden onder leden en beheerders van de clubs. Hartelijke dank aan iedereen die hieraan mee heeft gewerkt! Het onderzoek heeft mooie resultaten en verbeterpunten opgeleverd die we vanaf januari zullen realiseren.
Eigen tekst inspreken
Geplaatst op 14 juni 2015 om 14:12 door cnhvandijck

Hallo Videoliefhebbers.

Na héél veel geïmporteer, geschoven met scenes , scenes ingekort aan voor , middenin en/of achterkant , het plaatsen van overgangen enz. enz  heb ik de 457 opnamen van onze vakantie tot een aanvaardbare lengte kunnen samenstellen. Niet slecht voor een amateurtje , denk ik.
Toch heb ik een vraag.

Omdat ik ACHTER het videoapparaat sta tijdens het opnemen van de filmshots zijn de door mij gelijkertijd "gesproken" commentaren ( zeg maar : Gemompel...) niet om aan te horen. Bovendien is er ook vaak veel "omgevingsgeluid".
kortom , PUINHOOP !

Geluid wat tijdens de opname automatisch bij het beeld werd opgenomen kan ik compleet weghalen in het videobewerkingsprogramma waarmee ik werk. ( Magix Video deLuxe 2014 ).
Maar in de plaats daarvan zou ik graag ( achteraf) mijn eigen tekst inspreken.....
Dáár gaat mijn vraag over.
Uiteraard heb je daar een microfoon voor nodig maar waar sluit je die dan vervolgens aan op de PC om je commentaar vervolgens in te spreken of..... muziek bij je beelden te voegen ?
Ik kan in de lijst met HELP - punten van mijn bewerkingsprogramma hier niets over terugvinden of..... heb ik met mijn neus gekeken ?

Graag reacties .

M.vr.gr.

2 reacties
stortfilm zegt:

Beste mijnheer van Dijk,

Een voice - over is niet zo'n probleem. Onder het voorbeeldvenster ziet u een rode knop. Klik daarop met uw linkermuisknop. U ziet een scherm en kies daarin voor audio. U moet daarbij uw microfoon selecteren, de map waar het bestanden moet worden opgeslagen. Standaard staat hervinden aan bij de video afspelen.

Een laptop heeft meestal een microfoon. Een webcam ook. Heeft een denk top computer, dan kunt u voor enkele euro's een microfoon kopen. Uiteraard geldt Hoe duurder, des te beter de kwaliteit. 

 

Achtergrond muziek heeft magie ook zelf aan boord. Kies in de kolom direct rechts naast het voorbeeldvenster Mijn media. Kies dan fotoshowmuziek. Probeer maar wat uit. Bij mijn muziek wordt in de map muziek gekeken in uw computer. Ook die muziek kunt u naar een vrije tijdlijn slepen. 

Tot slot, direct boven de tijdlijn helemaal rechts ziet u een knop. Als u daarop klikt krijgt u schuiven te zien . Wanner u de schuiven van tijdlijnen op auto zet, kunt u de onderlinge sterkte regelen.

 

Heel veel succes,

 

Aad

15 juni 2015 om 15:02.
Cinecor zegt:

Tekst inspreken terwijl je draait is een doodzonde en tot mislukken gedoemd. Nooit doen dus.

De tekst voor een voice-over moet je van te voren uitschrijven. Op basis van je geschreven filmplan in grove vorm inspreken en meteen met de ruwe montage mee editen. Dan kan je de lengte van een sequence aanpassen op de lengte van hetgeen je te vertellen hebt. Later spreek je dan definitief in. Altijd de gehele tekst in één keer, want alleen een professional lukt het om in delen in te spreken en dan steeds dezelfde intonatie in de stem te houden. Eerst "droog" oefenen is wel aan te bevelen tot je het spreken een beetje onder de knie hebt. Stemacteur is namelijk een beroep. Het is dus moeilijker dan je zou denken. Hou de zinnen kort en gebruik geen schrijftaal. Beslist een verkeerde methode is om in te spreken terwijl je het filmproject afspeelt. Dat is vragen om problemen.

En dan nog dit. Als je een boeiende film wil maken van een "onvoorbereid" onderwerp (dus bijv.voor de vuist weg gemaakte opnamen tijdens de vakantie) heb je ongeveer 30% van al je opnamen nodig. De rest is onbruikbaar of zal overbodig blijken te zijn. Dat leert de praktijk. Ik neem aan dat je met "457 opnamen" bedoelt dat je even zo vele shots heb geschoten. Dat zou dus kunnen betekenen dat je voor je film zo'n 140 shots gebruikt. Gemiddeld per shot grofweg 3 a 4 seconden en de speelduur van de film wordt ca 500 seconden oftwel 8 a 10 minuten. 

15 juni 2015 om 20:01.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club