SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - zaterdag 23 februari 2019
De Video-Club heeft twee nieuwe beheerders, Bosjesman (Roy) en Niekie. Joop heeft aangegeven om persoonlijke redenen te stoppen. Bosjesman en Niekie hebben allebei veel ervaring met het begeleiden van de clubs bij SeniorWeb. We wensen u een leerrijke tijd bij de Video-Club! Hebt u vragen of opmerkingen, mail de coördinator van de clubs bij SeniorWeb.
Video naar PC
Geplaatst op 14 juni 2015 om 21:29 door nanneke63

Voor een kennis probeer ik via mijn oude Xp pc video banden over te zetten naar een bestand op mijn pc om later te bewerken en te branden op dvd.

Het opnemen via  Magix video de luxe 16 gaat ogenschijnlijk goed. Beeld is zichtbaar en geluid is hoorbaar. Het geluid lijkt bij opname al niet synchroon te lopen.

Probleem 1: het inputvolume (opname) geluid moet ik erg zacht zetten, anders vervormd het geluid.

Probleem 2: na het opnemen speel ik de video af in Magix bewerken. Nu blijkt het geluid toch nog vervormd, loopt te snel en niet synchroon.

De videorecorder is met de pc verbonden dmv een scart met tulpstekkers rood, wit en geel naar de pc ingang tulpstekkers rood, wit en geel.

 

Weet iemand raad?

3 reacties
Niekie zegt:

Ik vermoed dat het aan de kwaliteit en leeftijd van de videoband ligt.  Ik heb dit ook een keer gehad.  Ik heb eerst de band een keer of 10 heen en weer gespoeld en daarna steeds stukjes van 10 minuten opgenomen. Toen ging het eindelijk goed.

Niek

15 juni 2015 om 00:10.
stortfilm zegt:

Wat zijn xl video banden? Zijn het vhs banden, dus van de ouderwetse videorecorder of xp  videobestanden.  In het eerste geval zou ik een grabber gebruiken, voor een paar tientjes te koop.

in het tweede geval de bestanden via een stick overzetten.

15 juni 2015 om 13:49.
Cinecor zegt:

Er zijn in hoofdzaak drie goede manieren om VHS en S-VHS videobanden te digitaliseren:

1. Laten doen door een bedrijf dat zich daarmee bezig houdt. I.v.m. de kosten vooral voor kleine hoeveelheden aan te bevelen. Laat wel avi bestanden maken en geen MPEG-2, wat mindere kwaliteit oplevert.

2. Met een hardware converter. Kies daarvoor bij voorkeur niet de eerste de beste goedkope "grabber", maar een apparaat dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid van functioneren. Vooral de synchroniteit is van groot belang. Dat vindt je terug in de prijs. Alom geprezen en gewild zijn de converters van Grass Valley, de ADVC-55 of hoger. Niet goedkoop, maar soms nog wel eens 2e hands te vinden op bijv Marktplaats. De converter levert avi bestanden en kan eventueel met een firewire rechtstreeks op de pc worden aangesloten.

3. Met een digitale SD camcorder die over een AV-in aansluiting beschikt. Het analoge materiaal wordt dan opgenomen op het mini DV bandje van de camera. Die camera's zijn nog wel eens tegen een aantrekkelijke prijs 2e hands te vinden. Of natuurlijk van iemand lenen tegen een kleine vergoeding. De avi bestanden staan op een miniDV bandje en moeten daarna natuurlijk nog gecaptured worden. Kost dus wat extra tijd. Klein nadeel is dat er moet worden onderbroken als het opnamebandje vol is.

Zelf gebruik ik hiervoor in voorkomende gevallen mijn 12 jaar oude Canon XL1, die bovendien nog heel goed als audiorecorder is te gebruiken vanwege de uitstekende kwaliteit en bedieningsopties. De huidige 2e hands waarde van deze camera zal naar mijn inschatting ca 350 Euro zijn.

16 juni 2015 om 10:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club