SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Filmpje ter aanmoediging
Geplaatst op 20 oktober 2013 om 14:27 door Remmelt
Cor geen filmpje van de markt, maar een die ik enkele jaren geleden maakte in Zuid Afrika. Analoog aan het nederlandse programma 'ik vertrek' hebben we een portretje gemaakt van een Apeldoornse, die naar Zuid Afrika was geemigreerd. Dat was bedoeld voor de Lokale omroep in Apeldoorn. Ik zet het hier neer om ook anderen aan te moedigen hun films te tonen en vragen over eventuele problemen te stellen.
Ik zie de reacties wel.
Filmpje 'Ik vertrok'
2 reacties
pimha zegt:
Heb genoten van jullie film, Remmelt, erg onderhoudend; jammer alleen van de scherpte van het beeld, dat zijn we inmiddels anders gewend; maar toen je hem maakte waren er nauwelijks HD-camera's, dacht ik.
Diverse scènes heb je zonder statief opgenomen, het viel me op dat je de camera goed stil hebt kunnen houden; dat is best moeilijk. Ik vond het ook heel prettig dat je geen overgangen hebt ingelast, ik gebruik ze ook nog nauwelijks. Goed verhaal, genoeg laten zien van de dieren, waar het toch om gaat daar.
Met groeten,
Pim Heemstra
20 oktober 2013 om 16:59.
Cinecor zegt:
Remmelt,
Je hebt prachtige rustige beelden geschoten van de natuur, maar er blijft helaas niet veel te genieten over door de slechte compressie naar wmv. Met HD of SD, zoals plmha schrijft, heeft dat natuurlijk niets te maken. Gebruik van bijv mp4/H.264 is aan te bevelen. Het zal een “slok op een borrel” schelen. Is daar nog wat aan te doen?
Het interview zèlf doet nogal wat afbreuk aan de film. Weinig diepgang, erg oppervlakkig en de interviewer geeft zèlf een heleboel gedetailleerde informatie die nu juist van de ondervraagde moet komen. Zij is immers het onderwerp van de film “Ik vertrok” en niet de beelden van allerlei dieren, hoe mooi ook.
M.a.w. de interviewer is steeds te lang aan het woord. Met als gevolg dat er in beeld helemaal niets gebeurd: de geïnterviewde zit te wachten tot ze ook wat mag zeggen. Verder is het erg statisch met steeds dezelfde kadrering van de geïnterviewde (zg “talking head”). Beter was geweest, terwijl ze vertelt, haar in de film bezig te zien met haar gebruikelijke activiteiten. Of wellicht meer toepasselijke beelden bij wat zij vertelt, zodat ze veel en veel minder op deze wijze in beeld is. Hoewel moeilijk te zien, lijkt het erop dat bij het interview op de autofocus is gefilmd. Dat zou een “doodzonde” zijn. Maar dat kan ook alleen aan die wmv liggen. Het is zeer toe te juichen dat je, als één van de beheerders van deze club met het plaatsen van een film andere deelnemers tracht te stimuleren. Ik kijk uit naar het filmwerk van anderen, maar vooral ook van de twee andere beheerders.
21 oktober 2013 om 11:20.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club