SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - zaterdag 23 februari 2019
De Video-Club heeft twee nieuwe beheerders, Bosjesman (Roy) en Niekie. Joop heeft aangegeven om persoonlijke redenen te stoppen. Bosjesman en Niekie hebben allebei veel ervaring met het begeleiden van de clubs bij SeniorWeb. We wensen u een leerrijke tijd bij de Video-Club! Hebt u vragen of opmerkingen, mail de coördinator van de clubs bij SeniorWeb.
video-opname,s inporteren
Geplaatst op 8 juli 2015 om 21:37 door jan trooster

sorry joop.. dat was niet handig

geachtte clubleden (gaarne hulp)hoe importeer ik mijn videoopname,s in studio 14hd.

mijn video-camera is een sony hdr-cx155e werkt met usb aansluiting

hoor wel toon als de usb contakt maak , maar importeren in studio 14 doet niets

wat sla ik over of doe ik niet goed.. gaarne hulp

gr jan

 

3 reacties
jnwoldman zegt:

Je kunt de bestanden direct naar de harde schijf kopieren.

Kijk naar deze les.

9 juli 2015 om 10:37.
Cinecor zegt:

Op 7 juli heb ik reeds een antwoord op je vraag gegeven, maar je vraag (en mijn antwoord) zaten in een topic van iemand anders. Jouw vraag is door de beheerder verplaatst, maar mijn antwoord niet. Het luidt als volgt:

     
Cinecor zegt:

Je vraag hoort eigenlijk niet in dit topic thuis, maar in een eigen topic. Maar dat zal de beheerder ongetwijfeld wel rechtzetten door het bericht (en mijn antwoord) te verplaatsen. Om opnamen van de camera (de footage) in NLEsoftware te kunnen gebruiken moeten de bestanden (of een selectie daarvan) eerst van de camera naar de computer worden gekopieerd. Dat staat o.a. in de handleiding van je camera. Voor zover ik kan zien op pagina 40 en ook op pag 44. Ik vond deze hier: 

https://www.gebruikershandleiding.com/Sony-hdr-cx155e/preview-handleiding-168104.html

Sluit de camera aan op de PC met de USBkabel en kopieer de bestanden van de SDkaart van de camera met de Windows Verkenner naar de PC. Het kan natuurlijk ook met een cardreader, waarin je de SDcard steekt. Daarna kan je de bestanden importeren in elke NLEsoftware om er een filmproject mee te maken, dus ook in Studio.

10 juli 2015 om 14:44.
Cinecor zegt:

Je schrijft: "maar importeren in studio 14 doet niets".

Zoals ik al schreef moeten de bestanden die op de SDcard van je camera staan, eerst naar de pc gekopieerd worden. Zoals hiervoor omschreven doe je dat door kopiëren en plakken in de Windows Verkenner. In een eigen aangemaakte map op de tweede harde (data)schijf van je pc. Als die bestanden van de camera (na aansluiten met de USB) niet in de Verkenner te zien zijn is er iets mis met de aansluiting (o.a. staat de camera goed ingesteld, zoals in de handleiding staat?). Voor dit overzetten naar de pc heb je Studio dus niet nodig. Die hoeft dus ook niet opgestart te zijn. Pas als je gaat editen importeer je de bestanden vanaf je tweede schijf op de gebruikelijke wijze gewoon in Studio (of andere NLE software).

11 juli 2015 om 08:38.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club