SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
film inkorten
Geplaatst op 27 juli 2015 om 11:55 door frans koster

Hallo allemaal
Ik heb een vraag over een film die ik maak in pinnacle 18.
De film heft een lengte van 1uur30 , deze film heb ik geexporteerd en gebrand op een dvd dit ging goed.
Nu wil ik een tweede film maken van dit project die maar 1uur duurt. Ik heb deze film weer op de tijdlijn gezet en nu het voorste deel (30 minuten) eraf gehaald ,deze film een nieuwe naam gegeven en opgeslagen. Als ik deze film nu opvraag blijf de eerste 30 minuten zwart beeld, de film schuift niet op naar het begin van de tijdlijn.Ook als ik deze film wil branden herkent hij de film van 1uur30 en niet van 1uur.
Wie weet hoe ik dit veranderen kan?groeten Frans Koster

5 reacties
Cinecor zegt:

Op zich zelf natuurlijk een hele vreemde werkwijze. Een film, ook als die zo erg (veel te) lang is, heeft altijdeen driedelige opbouw: een inleiding, een middenstuk en het besluit. Zo iets van 20%-60%-20% in tijd(een richtlijn). Daar kan je natuurlijk nooit zomaar een stuk afsnijden. We vergelijken dat wel eens met een vis: een kop, een lijf en een staart. Maar dit terzijde.
Hoe dat bij het doorgaans nogal van de normale werkwijze afwijkende Studio is geregeld weet ik niet, maar normale NLE software biedt altijd de mogelijkheid om het deel van de tijdlijn dat je wilt exporteren vooraf te selecteren. Dat eerste stuk had je dus nooit hoeven te verwijderen, maar dat selecteer je gewoonweg niet. Meestal gebeurt dat selecteren bij vrijwel alleNLEsoftware met een verstelbare balk bovenin het tijdlijnvenster. Maar bij Studio zal dat helaas misschien weleen heleboel extra handelingen vragen.

27 juli 2015 om 13:47.
frans koster zegt:

bedankt voor het antwoord. De film van 1uur30 is een film van een receptie en daarna een concert. Ik wil de receptie er nu afhalen zodat alleen het concert overblijft van 1uur, dit alles is met 2 camera,s gefilmd en daarna gemonteerd. Hoe kan ik dit het beste doen zonder dat ik alles weer opnieuw moet doen.

27 juli 2015 om 14:31.
jnwoldman zegt:

De dubbele reactie is door moderator verwijderd.
Ook hier kunnen we op deze site kijkeno m een gedeelte van de video te branden.

28 juli 2015 om 18:40.
frans koster zegt:

Hallo Joop
Bedankt voor je antwoord, ik heb de film gebrand en nu lukte het wel.
Soms kan de oplossing zo eenvoudig zijn maar je moet er maar opkomen.
Tot de volgende keer gr. Frans Koster

29 juli 2015 om 10:15.
Cinecor zegt:

Volgens mij is het niet een kwestie van "erop moeten komen", want alle software kent een gebruiksaanwijzing. Bij de meeste vergelijkbare software van verschillende fabrikanten zijn dewerkwijzen identiek. Alleen de manier waarop de bediening dient te geschieden (het indrukken van de juiste "knopjes") kan dan slechts nog verschillen. Maar dat is in de specifieke handleidingen meestal goed te vinden.
Een vergelijking: Als er mist is moet je bij het autorijden de mistlampen aanzetten. Dat is een werkwijze die je moet leren kennen (de wet). Bij de verschillende automerken zit de schakelaar echter niet altijd op dezelfde plek. Dat is debediening (de knopjes) en die staat in het boekje van de auto...

29 juli 2015 om 10:35.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club