SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Opslaan van MovieMaker film
Geplaatst op 23 augustus 2015 om 21:04 door paseec

Geachte Dames / Heren,
Ik heb een vrij complex probleem. Op Moviemaker heb ik films toegevoegd aangevuld met foto's met een totale lengte van 3.16 uur. Als ik dit geheel wil opslaan via "opslaan als" naar een bepaalde map zie ik als eindresultaat een bestand ter grootte van ruim 2500 kb. wat ten enenmale onmogelijk is. De extentie van de film is WLMP wat niet door de WMP afgespeeld kan worden. Mijn probleem is dus dat ik de gehele film, naar schattting circa 6 gb. nergens kan opslaan. Ik heb geprobeerd de film op te slaan maar na korte tijd krijg ik de melding dat er onvoldoende ruimte is op de externe schijf hoewel hier circa 400 GB beschikbaar is.Wat kan de oorzaak zijn van dit euvel ? Met vriendelijke groeten P. Severins

14 reacties
Niekie zegt:

Als de externe harde schijf als Fat32 is geformatteerd, kan je er alleen bestanden op kwijt die kleiner zijn dan 4 GB.
Als je hem NTFS formatteert heb je daar geen last meer van. Dus kijk daar even naar.
Maak wel een backup, want met een format gaat alles er af.
Je kunt hem ook converteren van fat32 naar ntfs maar dat kost behoorlijk meer tijd.

Niek

23 augustus 2015 om 21:24.
Cinecor zegt:

Een film van 3:16 uur? Dat houdt niemand uit om er zo lang naar te kijken. Wetenschappelijk is ooit vastgesteld dat de aandacht van de kijker al zeer sterk verminderd na ca 13 minuten! Na zo'n kwartiertje (of eerder) moet er in een film echt een duidelijk omkeerpunt komen om de aandacht vast te houden. Een film langer dan30 minuten is in dit opzicht al een hele toer. Een goed advies is dus: maak van die ruim drie uur een aantal korte films van afzonderlijke onderwerpen. Goed editenis vooral ook de kunst van het weglaten. Vooral herhalingen van hetzelfde gebeuren op een bijna indentiekemanier in beeld gebracht leiden tot verveling voor de kijker. Eigenlijk moet elk shot aanvullende of méér informatie geven ten opzichte van de voorafgaande shots. De rest moet de prullenbak in...

23 augustus 2015 om 22:52.
Niekie zegt:

Misschien een goed bedoeld advies maar:
Ik heb bijvoorbeeld films op dvd staan van mijn kinderen toen ze nog heel klein waren. Dat zijn dvd's met een speeltijd van 2 uur en daar kijken we zo 1 keer per 2 jaar met plezier naar. De kids zijn nu boven de 30 jaar.
Maar over wel of niet de goede lengte van de film, ging de vraag volgens mij niet.

Niek

23 augustus 2015 om 23:15.
Cinecor zegt:

Vanzelfsprekend beschik ik ook over veel oorspronkelijke opnamen van allerlei familiegebeurtenissen. Al die footages (de term voor "oorspronkelijke opnamen" en dat is dus geen film) zijn geheel onverkort opgeslagen op twee identieke afzonderlijke harde schijven. Deze bevinden zich niet op dezelfde plaats. Zo is de kans miniem dat dezeverloren gaan enze altijd weerzijn te gebruiken (bijv voor later gebruik in een trouwfilm). Voor ander belangrijk (soms uniek) materiaal heb ik dat archiveren van de footages ook wel gedaan. Maar al die footages zijnooit verwerkt tot korte films: De eerste stapjes, een bezoek aan de dierentuin, een verjaardagfeest, vakantie, enz. Ook die gemonteerde films (mislukkingen eruit, muziekje erbij, titeltje, soms geluidseffecten, soms gesproken commentaar, enz. want dat is waar het bij de filmhobby allemaal om draait) staan op twee afzonderlijke harde schijven.
Niks DVD dus, want hoelang blijft zo'n schijf eigenlijk goed? Een DVD is immers niet geschikt voor archivering, maar meer één van demiddelen om je filmwerk te verspreiden of te verkopen. M.a.w. delen met anderen. Bovendien zijn vele oude opnamen in het avi formaat en op een DVD is dat gecomprimeerd naar mpeg2, watkwaliteitsverlies met zich meebrengt.
De laatste twee jaren heb ikbeetje bij beetje veel avi films geëncodeerd naar mp4/H.264 om het afspelen op de mediaplayer/TV mogelijk te maken. Dat bespaart dan ook nog veel opslagruimte.

24 augustus 2015 om 08:50.
Niekie zegt:

paseec: kan je de extensie van de film voor het opslaan niet wijzigen in een extensie die WMP wel herkent?
Maar misschien krijg de hier een bruikbaarder antwoord. Daar staan ook al wat tips.

Niek

24 augustus 2015 om 15:50.
Cinecor zegt:

Ik denk dat een WLMP het projectbestand betreft (die P doet mij dat vermoeden...). Je hebt dus het project opgeslagen. Om de gemonteerde film als bestand op te slaan zal je hem moeten exporteren. Er wordt dan automatisch geëncodeerd. Als het goed is heb je daarbij enkele keuzes voor het format. Die keuze is afhankelijk van waar je dat bestand voor wil gaan gebruiken.

24 augustus 2015 om 17:07.
paseec zegt:

Als ik MovieMaker open kan ik nergens zien waar ik het bestand moet exporteren (zie bijlage)

Knipsel.JPG
24 augustus 2015 om 18:59.
Cinecor zegt:

Exporteren doe je vanuit je project, dus dat moet je eerst openen. Dan zullen de "grijze" opties wel zwart worden neem ik aan, want één van die twee zal exporteren zijn. Jammer toch dat al die vertalingen uit het Engels zo slecht zijn...

24 augustus 2015 om 19:17.
paseec zegt:

Ik heb dit bestand geopend maar ik kan met de beste wil van de wereld geen opties zien vanwaar het bestand geexporteerd kan worden (zie bijlage)

nina.jpg
25 augustus 2015 om 10:15.
Cinecor zegt:

Ik begrijp dat je nog geen moeite hebt gedaan om de handleiding van Windows Movie maker te raadplegen. Alle gereedschappen hebben namelijk een gebruiksaanwijzing. Dat geldt voor een stofzuiger (vrij simpel) maar vooral ook voor alle soorten software (kan gecompliceerd zijn). Dat is allemaal op internet te vinden. Omdat ik nooit met WMM werk heb ikdaar even gekeken (in minder dan één minuut). En dan zie ik dat "exporteren" bij WMM "film publiceren" wordt genoemd. Te vinden in het menu onder "bestand". Wil je opslaan op een harde schijf dan kies je bij "publiceren" voor "mijn computer" , enz.
Je bijgevoegde jpg was echter onleesbaar dus daar kan ik niets mee.

25 augustus 2015 om 11:00.
stortfilm zegt:

Even terug naar de vraag. Als je in het lint op start klikt, dan is aan de rechterkant de knop film opslaan te vinden. Als u daar op het kleine pijltje daaronder klikt, dan krijgt u een groot aantal mogelijkheden om de film op te slaan. Van HD tot geschikt voor de i-pod en alles daar tussen. U kunt ook nog zelf bepalen hoe u de film wil uitvoeren. Als de computer over een dvd speler/brander beschikt kunt u ook exporteren naar dvd. Heeft de computer deze speler niet, dan wordt deze keuze niet aangeboden. Het renderen van zo'n grote fim kan wel enige uren duren. Succes!

26 augustus 2015 om 22:06.
paseec zegt:

Ik dank u voor uw reactie.
Ik heb diverse malen geprobeerd de film op te slaan op de wijze zoals u aangeeft maar telkens krijg ik na korte tijd de melding dat er onvoldoende ruimte is op de externe disk terwijl hier een vrije ruimte is van cira 450 GB zodat de film niet opgeslagen kan worden.
Met vriendelijke groeten P. Severins

27 augustus 2015 om 14:08.
stortfilm zegt:

Klopt. U kunt niet de film opslaan op externe disk. U moet opslaan op de harddisk van de computer en dan de film verplaatsen.

27 augustus 2015 om 14:28.
Cinecor zegt:

In de allereerste reactie op je vraag stond dit:
Als de externe harde schijf als Fat32 is geformatteerd, kan je er alleen bestanden op kwijt die kleiner zijn dan 4 GB.
Als je hem NTFS formatteert heb je daar geen last meer van. Dus kijk daar even naar.

Heb je dit gecontroleerd en er zo nodig iets aan gedaan?
Als de externe schijf snel genoeg is (7200) en je hebt USB3 dan moet dat ook lukken. Maar zekerder is eerst opslaan op je tweede interne schijf in de PC. Hoop dat je die inderdaad hebt (is voor videomontage eigenlijk wel een noodzaak).

27 augustus 2015 om 16:58.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club