SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Smart sound
Geplaatst op 25 augustus 2015 om 09:06 door Ignovideo

Ik werk met Studio 17 Ultimate en daar heb je Smart Sound bij. Ik heb de nummers om dit te activeren, maar als inde lijst kijk om dit te doen kan ik dit alleen de bovenste 2 doen van Adobe.Pinnacle Avide kan ik niet aanklikken. Het is ook lichter gedrukt. Ik heb zowel de updates 17.5 en 17.6 geinstalleerd. Weet iemand hier een oplossing voor?
Alvast bedankt voor de moeite

Igno

5 reacties
Cinecor zegt:

De SmartSoundMusic werkt standaard met de Sonicfire software. Voor bepaalde NELsoftware is er een plug in. O.a. ookvoor Avid en Studio. Heb je die geëinstalleerd of worden die beiden "meegeleverd" bij Studio 17? Hier kan je meer informatie vinden over de software (en meer)van SmartSoundMusic: http://www.smartsound.com/sonicfire/
Als dit allemaal is geïnstalleerd kan je de muziek installeren en kan je vanuit de timeline rechtstreeks met SmartSound werken.
Voormijn filmproducties waarvan ik kan verwachten kan dat zein het openbaar zullen worden vertoond (bijv alle opdrachtfilms) maak ik erg veel gebruik van SmartSoundMusic omdat de toepassing100% rechtenvrij is. Je hebt dan wel een flinke collectie nodig en dat is een fikse investering. Voor films die in de huiselijke kring of binnen de NOVA blijven is dat niet nodig. SmartSoundMusic is namelijk niet echt goedkoop...

30 augustus 2015 om 10:57.
Ignovideo zegt:

Beste Cinecor,

Smartsound wordt mee geleverd met Studio 17.5 Ultimate. Je krijgt via de mail je registratienummer en het nummer om Smartsound te gebruiken. Alleen is pinnacle/avid niet geactiveerd bij mij en dat vind ik vreemd. Ik heb geprobeerd de NELsoftware die u op geeft te vinden, maar dat is me niet gelukt. Ik hoop dat u het adres hebt voor mij.

Met vriendelijke groeten,
Igno

31 augustus 2015 om 08:50.
Cinecor zegt:

In de eerste plaats moet je je afvragen of het zinvol is om die rechtenvrije (royalty free) muziek van SmartSound te gaan gebruiken. Als je films zelden of nooit in het openbaar worden vertoond is dat zo goed als zinloos. De SmartSound muziekbestanden zijn redelijk kostbaar in aanschaf, kijk maar eens op de site. Doorgaans 10 muziekjes voor zo'n 40 Euro. En om het nuttig te maken zal je toch een aardige verzameling moeten aanschaffen. Ik heb er veel in geïnvesteerd, maar dat verdiende zich voor een deel terug in opdrachtfilms.
SmartSound is zelfstandige software van Sonicfire. Het is geen NLEsoftware, want dat is iets anders: NLE staat voor videobewerkingssoftware (zoals Studio en veel andere). NLE betekent overigens "Non Lineaire Edit".
Voor SmartSound moet jedus de Sonicfire software installeren. Daarmee heb je nog geen muziekbestanden, die moet je afzonderlijk aanschaffen. Het biedt veel mogelijkheden, o.a. het instellen van de speelduur is een belangrijke optie. Maar dat werkt allemaal niet op andere muziekbestanden zoals mp3. Maar alleen op de muziekbestanden van SmartSound die een eigen extensie (codec) hebben.
Dat Studio daarvan iets meelevert is eigenlijk alleen een reclamelokmiddel. Een deal met (in dit geval) SmartSound, want voor hen is het dus ook reclame. In dergelijke gevallen (het komt nogal eens voor)is de "meegeleverde" software meestal niet volledig en maar beperkt bruikbaar. M.a.w. waardeloos...en alleen maar goed als lokkertje om eraan te ruiken. En aan een paar muziekjes heb je geen fluit.
Met de Sonicfire software kan je bij het monteren direct vanaf de timeline werken als je de plug-in aanschaft. Die plug-in is er voor een aantal soorten NLEsoftware, o.a. Studio en ook Première Pro (waar ik mee werk).
Er zijn een aantal sites waar componisten e.d. gratis hun muziek rechtenvrij aanbieden. Veel filmamateurs maken daarvan gebruik. Je hebt dan "originele" muziek en niet de bekende melodieën waardoor een kijker mee gaat zitten neuriën. Misschien kunnen anderen hier dit eens aanvullen met een opgave van sites waarvanzijgebruik maken.
Maar open dan wel een nieuwe topic.

31 augustus 2015 om 11:02.
Ignovideo zegt:

Beste Cinecor,

Ik heb in windows 8.1 wel Pinnacle 17.5 smatrsound kunnen gebruiken, maar sinds ikmet Windows 10 werk kan dit niet meer. Ik heb alleen 10 muziekstukken die ik nu kan gebruiken zoals jij beschreef. Het zit echt in studio 17.5 , maar ik kan het niet activeren in windows 10

Gr.
Igno

6 september 2015 om 09:50.
Cinecor zegt:

Het probleem moet je zoeken bij Studio (Pinnacle is de naam van defabrikant).
Dit zal voor Win10 nog niet allemaal bijgewerkt zijn. Zoals ik schreef is dat "meeleveren" van SmartSound een pure commerciële aangelegenheid met betrekkelijke waarde voor het nuttige gebruik ervan. Met 10 muziekjes kom je niet ver...Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk CD's van SmartSound zal gaan aanschaffen en dat loopt lekker in de papieren. Business dus. Alleen voor eigen gebruik dus compleet zinloos. Er is op internet genoeg goede royalty free musicte vinden. Gaat het om (betaalde) opdrachten dan wordt dat een andere zaak.
Wil je het toch allemaal persé behouden, keer dan terug naar Win8.1 of liever nog Win 7. De laatste heeft inmiddels bewezen uitstekend te functioneren op een montagePC. Waarom zou je nu dan al overstappen op 10?

6 september 2015 om 11:33.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club