SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Karaoke versie maken
Geplaatst op 27 augustus 2015 om 12:46 door Lied-52

Bij de bruiloft van onze zoon zingen we een lied op de melodie van het supporterslied van Go Ahead.
Kan ik een karaoke versie van dit lied dat op YouTube staat, maken? In een free download van Audacity zijn veel onderdelen niet actief. Weet iemand een geschikt programma hiervoor en hoe doe ik dat?
Mijn PC heeft Windows 8.1

4 reacties
Cinecor zegt:

Misschien kan deze site je verder helpen:
http://tag.wonderhowto.com/remove-vocals-from-a-song-using-adobe-audition/
Je ziet daarin voorbeelden van diverse software. Zelf beschik ik over Adobe Audition CS6, maar ik heb dit nog niet eerder gedaan (nooit nodig gehad voor mijn filmwerk). Eén dezer dagen wil ik het wel eens uitproberen. Mijn verwachtingen zijn echter niet hooggespannen, want ik heb wel al eens resultaten gezien/gehoord en dat was dik onvoldoende. Veel vervormingen en de zangstem was nog steeds (gering maar storend) hoorbaar.

28 augustus 2015 om 16:26.
Cinecor zegt:

Omdat ik toch op iets anders moest wachten heb ik even een proefje gedaan met Adobe Audition CS6. Een fragment van "This is The Life" van Amy McDonald. Resultaat valt memee. Ik kan helaas de bestanden hier niet meesturen, zodat je e.e.a. kan beoordelen, want ik krijg de melding dat mp3 niet is toegestaan. Onbegrijpelijkdat die mogelijkheid in een forum over film maken niet gegeven wordt. Maar je kan me persoonlijk emailen:
cinecor@ziggo.nl, dan stuur ik ze op.

28 augustus 2015 om 19:41.
Lied-52 zegt:

Beste Cinecor,
Ik heb de 30dagen probeerversie van Adobe Audition en een artikel "How to do vocal removal nicely with Adobe Audition" gedownload. Volgens dat artikel moet het in een paar stappen te doen zijn: mp3 bestand openen, Favorites- Remove Vocals en om de zangstem evt. nog verder te dempen Effects- Special- Vocal Enhancer en Music- Apply, opslaan.
De opties zijn schijnbaar actief, maar er gebeurt niets.
Hebt u een idee wat ik fout doe?

29 augustus 2015 om 13:05.
Cinecor zegt:

Wat je omschrijft is precies de werkwijze die ik ook volg. Dat werkt goed en lijkt voor verder karaoke gebruik voldoende. Bij probeerversies van software is het meestal gebruikelijk dat niet alle opties zijn te gebruiken. Misschien is dat hier ook het geval. Maar als in het menu de keuzes niet "grijs" zijn maar gewoon zwart zou het moeten werken. Er volt wellicht nogmeer over te zeggen: stuur me maar een privé mail.

30 augustus 2015 om 10:36.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club