SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Muziek in Magix VdL
Geplaatst op 28 oktober 2013 om 08:06 door Cinecor
Beste Christa,
De bij Magix VdL meegeleverde muziekjes zijn te vinden via het tabblad “import” in de mediapool. In “mijn media” vind je dan “Fotoshowmuziek”. Natuurlijk nogal verwarrend, want muziek is er in eerste instantie voor film en niet voor foto’s. Maar ja, Magix heeft wel meer verwarrende dingen in de software. Zo kan je bijv niet gemakkelijk zien wat de speelduur is van de diverse muziekjes. Iets wat essentieel is voor je montage.
Andere mogelijkheden voor muziek zijn:
1. Internet. Er zijn diverse sites waar je gratis muziek kan downloaden. Ook op YouTube is er veel te downloaden. Daar is dan wel een speciaal programmaatje voor nodig. Ook gratis…Googlen is hier aanbevolen.
2. CD’s. Die kan je gewoon kopen maar op een rommelmarkt of 2e hands(kringloop)winkel is er dikwijls wel iets te vinden. Voor 2 Euro per stuk of zoiets…
3. Speciaal uitgegeven filmmuziek, bijv SmartSound. Kost wel wat, maar daarvoor heb je dan ook rechtenvrije muziek. Dat is natuurlijk niet van belang als je alleen in de “huiselijke kring” afspeelt. Maar bijv. bij vertonen in een verzorgingshuis ben je al in overtreding…

Succes!
Cor
5 reacties
Freedom zegt:
Cinecor,
Dat is een duidelijke uit een zetting.
Zelf film ik niet maar knutsel heel graag met filmmuziek van bekende film-componisten zoals bijvoorbeeld Hans Zimmer,Brian Tyler,voor de powerpoints.
Ben een verzamelaar en altijd op zoek naar goede filmmuziek met goede/uitstekende kwaliteit.
De muziek haal ik van internet of eigen CD's bijvoorbeeld; de originele CD van "Antartica" van Vangelis die ik dan bewerk met het programma Goldwave (www.goldwave.com)
Met dit programma kan je de muziek bewerken tot in de laatste puntjes.

Gr. Rob
28 oktober 2013 om 11:08.
Clona zegt:
Dank je wel Cor. Ook voor de tips om niet via het Magix aanbod muziek te vinden.
Trouwens, de lengte van de muziek pas ik aan, aan het beeld, of het beeld aan een bepaald stukje muziek. Als je namelijk de golfvorm hebt dan zie je waar de rustpunten zijn en kun je beeld en muziek aan elkaar aanpassen.
Groeten,
Christa
28 oktober 2013 om 11:32.
Cinecor zegt:
Christa,
Je bent "uit het goede hout gesneden" voor filmmontage. Het aanpassen van muziek aan het beeld en andersom, vooral aan de sfeer/het verhaal wat er getoond wordt zijn zaken die niet iedereen beheerst. Heel veel amateurs monteren eerst de film en plaatsen er dan als een soort "achtergrond" een dóórlopend muzieknummer onder. De functie van muziek (en andere audio) in een film is echter veel belangrijker dan dat. Soms is zelfs de audio belangrijker dan het beeld. Alles komt neer op creativiteit van de editor.
28 oktober 2013 om 12:31.
Cinecor zegt:
Reactie op Soundman (Rob)
citaat: "De muziek haal ik van internet of eigen CD's bijvoorbeeld; de originele CD van "Antartica" van Vangelis die ik dan bewerk met het programma Goldwave (www.goldwave.com)
Met dit programma kan je de muziek bewerken tot in de laatste puntjes"

Zou je eens kunnen vertellen waaruit dat bewerken van bestaande muziek (tot in de laatste puntjes) bestaat? En met welk doel doe je dat dan?
29 oktober 2013 om 12:25.
Freedom zegt:

Cinecor, beter laaaaaaaaaaaaaaaat dan nooooooit!!
Jou bericht kwam ik tegen waarop ik ( nog) niet op geageerd heb, maar nù wèl.
Wanneer ik jou bericht van 28 oktober 2013 om 12:31 weer lees "geniet"ik hoe jij over muziek denkt bij het maken van een film.
Met jou manier van werken m.b.t. muziek ben ik het helemaal met je eens.
Ja het is zeer belangrijk hoe en welke soort muziek je in een film of powerpoint zet, met of zonder effecten.
Eindelijk eens iemand die er ook zo over denk.
Zelf bewerk ik nog steeds filmmuziek van (bekende) filmmuziek-componisten met Goldwave-editor daar kan ik echt alles mee bewerken en gebruik het voor mijn programma's Pro Goldshow ( dia show op tv) en Powerpoints
Goldwave is oorspronkelijk gemaakt voor blinden.
Ondanks dit programma alleen in het Engels is , is dit programma véél beter, gemakkelijker simpeler mooier en uitgebreider dan Audacity.

PS (Ook muziek OPNEMEN van een radiostation op het internet werkt perfect met Goldwave.

Veel succes met de montages van beeld en muziek in je films
Freedom

10 augustus 2016 om 17:43.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club