SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Onbewerkte projecten samenvoegen
Geplaatst op 4 november 2013 om 21:07 door pimha
Van een nieuw project A heb ik alle filmbeelden op de tijdlijn gezet en dan gedeelten er uit verwijderd of geknipt; zo heb ik dus van 50 min. ruw materiaal 20 min. overgehouden, dat ik verder wil bewerken.

Nu wil ik een ander project, B, waar ik hetzelfde mee gedaan heb, voegen op de tijdlijn bij project A om verder te bewerken (overgangen, teksten, muziek enz.) en er één film aan over te houden.

Weet iemand hoe ik beide projecten op één tijdlijn kan krijgen? Met kopiëren/plakken lukt het me niet.

Ik werk met Adobe Premiere Elements 10.

Met groeten, Pim Heemstra


5 reacties
Cinecor zegt:
Of Elements hiertoe een mogelijkheid biedt heb ik in de handleiding niet kunnen vinden. Misschien is er iemand hier die dat weet. Maar zonder die mogelijkheid kan het ook:
Als het om SD materiaal gaat kan je met IEDERE NLEsoftware het project exporteren in avi. Dàt bestand kan dan op dezelfde manier als een footage in een ander project worden geïmporteerd. Zelfs in NLEsoftware van een ander fabrikaat. Geen kwaliteitsverlies.
In HD zou je daarvoor in Mpeg4/H.264 kunnen exporteren, maar dan is er wellicht een beetje kwaliteitsverlies. Daarvan zal je op TV niet veel merken, misschien echter wel bij grootprojectie.
5 november 2013 om 10:13.
pimha zegt:
Bedankt, Cor, voor je reactie.

Ik heb project B inderdaad geëxporteerd in .mp4 en vervolgens weer geïmporteerd op de tijdlijn van project A, er achter dus. Dat B-gedeelte staat er dan natuurlijk als een gehele film op, wil ik geluiden, overgangen enz. aanpassen, dan moet ik cuts aanbrengen.

Inmiddels heb ik, helemaal toevallig, de oplossing van mijn probleem gevonden : toen ik de "Organiser"-knop van APE 10 op de werkbalk indrukte, kreeg ik al het geüploade filmmateriaal te zien, met in de marge de namen van de projecten; ik hoef nu maar op de naam van een project te drukken, de filmbeelden ervan verschijnen, alles selecteren en ik sleep het geheel als tweede project achter het eerste; ben er heel blij mee!

Met groeten, Pim Heemstra
6 november 2013 om 15:07.
Cinecor zegt:
Hallo Pim,
Mooi dat je de oplossing hebt gevonden. In de handleiding kan ik er niets over vinden. Dat van het aanbrengen van cuts om de shots te krijgen begrijp ik. Maar voor zover ik me kan herinneren (het is voor mij alweer zo'n vier geleden dat ik er iets mee deed) heeft Elements toch een mogelijkheid van scènesplitsing op basis van beeldinformatie? Maar dit doet er gelukkig allemaal niet meer toe nu je de oplossing hebt gevonden. Veel succes met monteren, het mooiste en creatiefste onderdeel van onze filmhobby (persoonlijke visie natuurlijk).
Mvrgr Cor
6 november 2013 om 16:08.
Koop zegt:
Hallo Pim,

Joop Woldman heeft hier een les aan besteed - zie onderstaande link.

http://www.studio9plus.nl/studio_16/Bestanden%20maken%20schijf%20branden/08%20Projecten%20samenvoegen/Projecten%20samenvoegen.htm

Succes, Koop Groen
6 november 2013 om 21:46.
Koop zegt:
Sorry Pim, ik had te laat gezien dat je niet met Pinnacle werkt. Maar misschien kan het ik jouw programma op een soortgelijke manier

Koop Groen
6 november 2013 om 21:48.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club