SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Accounts koppelen in Windows 10
Geplaatst op 4 november 2015 om 18:44 door Shalom2501

Ik heb geprobeerd in Windows 10 via "instellingen" een nieuwe gebruiker aan te maken en deze gebruiker te koppelen aan mijn Hoofdgebruiker met een Microsoft account.
Maar ik kan binnen Windows 10 nergens vinden, hoe ik dit koppelen zou moeten doen.
Dit is nu precies de reden, waarom mijn laatste PC nog steeds op Windows 7 draait. Wie helpt?

15 reacties
Dirk Boom zegt:

Het zit bij 'instellingen', en dan 'accounts'. Zie plaatje.

gebrtoevoegen.JPG
4 november 2015 om 22:43.
Niekie zegt:

Ik kan het zelf niet uittesten, omdat ik vanaf de installatie al werk met een lokaal account in W10, maar via deze weg zou het moeten lukken:
U gaat deze weg via een rechtsklik op de startknop: Configuratiescherm\Gebruikersaccounts\Gebruikersaccounts\Uw accounttype wijzigen

Let alleen op dat je ergens moet kiezen, om het nieuwe account te koppelen aan je Microsoft account, anders moet je al je data en e-mail overzetten.

Onder gebruikersaccounts en ouderlijk toezicht klikt u op:
Accounttype wijzigen
Een nieuwe gebruiker toevoegen in PC-instellingen
Een account toevoegen (in Windows 10 een gebruiker toevoegen)
Aanmelden zonder Microsoft-account (niet aanbevolen)
Kies voor “Lokaal account
Vul een gebruikersnaam in
Vul een wachtwoord in en klik op volgende


Je kunt de wachtwoord velden dan overigens gewoon leeg laten ook. Dan start de pc in één keer door.

Sorry Dirk, ik was nog bezig met typen.

Niek

4 november 2015 om 22:51.
Dirk Boom zegt:

Niek, ik denk dat mijn advies iets simpeler was :-) Wel uitgaande van een Microsoft account (altijd doen).

5 november 2015 om 00:39.
Niekie zegt:

Dirk. Ik denk dat de vraagsteller geen tweede apart account wil, maar een (lokaal) account zonder wachtwoord gekoppeld aan zijn Microsoft account.

Niek

5 november 2015 om 02:05.
Shalom2501 zegt:

Waar ik niet uit kom, is het zinnetje "Let alleen op dat je ergens moet kiezen om het nieuwe account te koppelen aan je Microsoft account".
Waar krijg ik in Windows 10 de keuze om het nieuwe account te koppelen?.
Ik heb net weer zitten proberen, maar ik vind nergens die mogelijkheid.
Het aanmaken van een nieuw gebruikersaccount met het type "standaard" is het probleem niet. Ik ben in 1984 met een computer begonnen en ik weet er echt wel wat van.

5 november 2015 om 12:48.
Niekie zegt:

Lees deze informatie eens door als je wilt.

Niek

5 november 2015 om 13:09.
Shalom2501 zegt:

Ik heb "deze informatie" opgehaald en begrijp nu wel, hoe het werkt. Ik krijg alleen een opmerking, dat er iets fout gaat en dat het waarschijnlijk aan Windows ligt.
Maar wat ik eigenlijk dacht te doen is, net als bij oudere versies van Windows, instellen, dat alle gebruikers van de pc een identiek bureaublad hebben. Maar Windows 10 vindt kennelijk, dat dat niet hoort en dat elke gebruikers zijn eigen bureaublad moet hebben.
Dacht ik eindelijk een oplossing te hebben om de gebruikster van de Windows7 pc over de streep te trekken voor de upgrade naar Windows 10. Ik denk nu niet, dat dat op korte termijn gaat lukken.

5 november 2015 om 14:15.
Niekie zegt:

Als de layout van het bureaublad, de reden is om niet over te stappen naar W10 dan klinkt dat mij heel vreemd is de oren.
Maar (zeker bij lokale accounts) kan elke gebruiker zijn/haar eigen bureaublad kiezen. Dat heeft weinig met 1 of meer accounts te maken op 1 pc.

Niek

5 november 2015 om 14:45.
Shalom2501 zegt:

Ik wil graag de overstap naar Windows 10 voor de gebruikster van die laatste pc zo gemakkelijk mogelijk maken.
Een van de dingen, die daarbij kunnen helpen, is hetzelfde bureaublad bij zowel het Microsoft account als het lokale account. Dat iedere gebruiker zijn/haar eigen bureaublad heeft, weet ik, maar dat wil zij juist liever niet. Het moet overzichtelijk blijven met zo min mogelijk veranderingen.
Maar volgens een bericht in de Seniorenweb nieuwsbrief probeert Microsoft de upgrade naar W10 min of meer te verplichten. Op termijn zal ze dus wel moeten.

6 november 2015 om 13:09.
Niekie zegt:

Normaal blijf je hetzelfde bureaublad houden als je van W7 of W8.1 naar W10 upgrade. Mits je op de oude versies al een lokaal account gebruikte. Bij Windows 10 wordt dan ook niet meer gezeurd over eem MS account.
Als de upgrade afgerond is, staat er gewoon een scherm met " Hallo " gebruikers naam".
Ik hield ook m'n oude bureaublad en alle bureaublad pictogrammen.

En je zult als gebruiker nooit "verplicht" worden om te upgraden naar W10, al kunnen ze wel met hinderlijke popups komen.
Een Microsoft account hoef je dan pas te maken of te gebruiken, als je iets in de "Store" wilt ophalen en dat kan vaak nog als "Gast" ook.
Het beroerde is wel, dat de gebruikelijke spelletjes (ik gebruik ze nooit) nu reclame er tussen door hebben, tenzij je ervoor betaalt.

Niek

6 november 2015 om 15:26.
Dirk Boom zegt:

Toch even: de upgrade naar W10 is niet verplicht maar ik zou het wel doen, ook al kan er wel eens iets veranderen.

7 november 2015 om 00:07.
Shalom2501 zegt:

Dank voor alle reacties. Ik ben er alleen niets mee opgeschoten. Dat ik als gebruiker na de upgrade het zelfde bureaublad met bijvoorbeeld de zelfde afbeelding heb, weet ik. Dat je met de bekende namen welkom wordt geheten, weet ik ook.
Maar als ik een gebruiker met een Microsoft account heb, een administrator account en een lokaal account, is het kennelijk niet mogelijk om de drie bureaubladen te synchroniseren. En dat was nu net, wat ik voor de laatste pc na de upgrade wilde realiseren.
Ik heb nu een apart account met administratorrechten, maar dat houdt wel in, dat om de haverklap wordt gevraagd om het administator wachtwoord in te voeren, omdat een standaard gebruiker bepaalde rechten niet heeft. Ach, voor mij is dat niet zo erg, maar ik vermoed sterk, dat dit soort dingen voor de gebruikster van de resterende pc wel een probleem vormt.

8 november 2015 om 15:42.
Niekie zegt:

Synchroniseren zal niet gaan. Dat gaat alleen met hetzelfde MS account.
Alle drie de accounts hetzelfde bureaublad geven dat kan zonder meer.

Vraag: Zou je mij de verschillen (in rechten) willen uitleggen tussen een MS acount, een adminstrator-account en een lokaal account?
Want wel of niet lokaal heeft niets te maken met adiministrator rechten.

En deze is voor mij heel vaag:
"" Ik heb nu een apart account met administratorrechten, maar dat houdt wel in, dat om de haverklap wordt gevraagd om het administator wachtwoord in te voeren, omdat een standaard gebruiker bepaalde rechten niet heeft."""

Je maakt een account aan met adminstrator rechten en daarna is het ineens een "standaard" gebruiker" en dat kan niet.

Niek

8 november 2015 om 16:06.
Dirk Boom zegt:

Misschien ook even teruggaan naar het begin van deze discussie, waar ik heb aangegeven hoe je een gebruiker toevoegt als je een microsoftaccount hebt. Want die heb je kennelijk en dan is toevoegen van een gebruiker simpel. Aan Sjalom daarom de vraag: als je toevoegt zoals ik aangeef, wat is dan het probleem?
Ik weet wel dat Niekie op mijn advies heeft gereageerd maar je hebt dat zelf nog niet gedaan, daarom snap ik het probleem niet.
Bij mijzelf: ik heb 1 Ms-account (maar ik lees/gebruik meerdere e-mailadressen w.o. die bij het ms-account hoort). Ik heb wel eens gewijzigd met administratorrechten. Je geeft bij zo'n gelegenheid dan op dat je als administrator wilt werken maar het is niet een aparte account.

8 november 2015 om 17:11.
Niekie zegt:

De tweede die volgens mij een MS account verward met een (al dan niet) lokaal account met admin rechten. Dit zijn 2 heel verschillende zaken.

Niek

8 november 2015 om 17:31.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club