Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Ervaringen W10
Geplaatst op 16 november 2015 om 17:51 door hette

Ik heb geen problemen, maar zou graag weten of mijn ervaringen door clubleden worden herkend. Ikheb in oktober van W7 een update uitgevoerd naar W10, in 1,5 uur was het gebeurd, na een paar instellingen uitgevoerd te hebben werkte mijn pc en printer zonder enig probleem. Nu vorige week de "grote update" kwam was dit naar mijn mening een totaal nieuwe installatie van W10. Het hele installeringsprogramma werd precies zo gevolgd alsin oktober, alleen ging het veel sneller.De lijst met updates begint nu miv 15 nov (de grote update) de vorige van W10 zijn niet meer opgenomen. Ook de data van instelling van programma's -zoals bijv.AVG- is opnieuw ingesteld en nu op 15 november. Heb ik nu een totaal nieuwe W10 ?
Bij hetop starten komt na het windows-logo eerst een grote foto met de vraag of ik dit een leuke foto vind. Ik kan eventueel ook nog andere uitzoeken, maar ik klik dat plaatje gewoon weg daarna komt het scherm met "welkom"' en moet ik mij aanmelden, waarna mijn eigen bureaublad verschijnt. Vooral die elke keer weer verschijnende foto ergert mij, dergelijke aanpassingen mag Windows houden. Ik weet ook niet hoe dit te verwijderen. In de W10 van oktober kwam dit niet voor. Sorry voor het lange verhaal, overigens ben ik best tevreden met W10, hoewel W7 wat mij betreft niet vervangen had hoeven worden.

17 reacties
advp zegt:

Pc lokaal instellen en je bent van die opstartproblemen verlost
Reeds door Niek uitgebreid behandeld
zie in geschiedenis van deze berichten of type wat je zoekt i.c. lokaal instellen
advp

16 november 2015 om 19:05.
Pounamu zegt:

Betekent dit dat, als je NU pas overgaat naar W10, je meteen de versie van die nieuwste update krijgt?
Ik zit er nog steeds zeer tegenaan te hikken, heb geen goed gevoel over W10, maar moet bekennen dat ik ook niet blij ben mer 8.1.
Mijn kleine laptop met W7 is helaas (hélas!!!!) ter ziele gegaan, ik zou zoooo graag terug gaan naar W7. Ben het dus helemaal eens met je, Hette.

16 november 2015 om 20:03.
advp zegt:

Iedereen heeft updates gehad van Windows 10( was aangekondigd )
Koop een goed boek over w10 en ga er tegenaan
Laat je niet kisten

16 november 2015 om 20:45.
Pounamu zegt:

Er is zoveel info beschikbaar over W10, dan koop ik liever een boek dat over een jaar nog steeds actueel is en dat is zeker niet over een computerprogramma.
Het probleem is, dat de ervaringen met W10 zo uitleenlopend zijn dat ik betwijfel of ik (zelfs) 8.1 daarvoor wil inruilen. Nu werken alle programma's die me dierbaar zijn nog steeds goed, ik lees bijzonder weinig over wat me wat dat betreft te wachten staat.
Gelukkig heb ik nog een paar maanden bedenktijd;-))

16 november 2015 om 20:57.
RuudM zegt:

W 8.1 werkt nog tot 2023 !
En wie het niet zo prettig vind: met ClassicShell (een gratis programma'tje) wordt het zo aangepast dat er nauwelijks verschil is met W 7 ! Perfect !
Ruud

16 november 2015 om 21:12.
Dirk Boom zegt:

Ik raad niet anders aan dan: schakel over naar Windows 10, gebruik een microsoft account (niet een lokaal account). Wie onzeker is wacht nog even tot na de jaarwisseling.
De 'grote' update van 15/11 zie ik niet staan. Ra ra?
Ik zie bij 'updates' een rij staan vanaf 9/9 (mijn overgang naar W10). Het tussenscherm bij opstarten dat Hette noemt zie ik niet.
Bij overgaan op W10 op 2 vrijschone PC's heb ik niet of nauwelijks iets ingesteld, het werkte gewoon. Misschien dat ik mijn twee wifi printers nog weer even op 'dubbelzijdig' heb ingesteld, ik weet het niet meer.

16 november 2015 om 21:44.
Niekie zegt:

Nu ik kijk zie ik er veel staan op 11-11-2015, terwijl de update op 12-11 uit zou komen. maar dat is misschien het tijdsverschil. Verder geeft het ding aan up to date te zijn, dus ik maak me geen zorgen.
En die update valt best mee.
Als je trouwens de Media Creation Tool gebruikt neem ik aan dat die updates zijn verwerkt in de download.

Niek

16 november 2015 om 22:11.
Niek. zegt:

Ben erg blij met W10.
Geen enkel probleem gehad.
Bij de laatste ( grote?) update is er meer veranderd dan men op het eerste zicht ziet.
Ik zou zeggen: be happy and have fun met W10.

17 november 2015 om 10:41.
HJesterhoudt zegt:

Ik kreeg eerst een melding van de updates en heb die, uiteraard, geinstalleerd.
Daarna heb ik gekeken wat er was geinstalleerd (dat doe ik meestal) en toen kreeg ik even later bericht dat er nog een update was, dat bleek de nieuwe W10 versie. De installatie van deze update duurde lang, de pc werd diverse keren opnieuw opgestart en uiteindelijk stond de nieuwe versie er dus op.
Wat nu precies de wijzigingen zijn, daar ben ik nog niet achter, ik gebruik de Wi10 pc de laatste tijd niet zo veel.
Ik heb wel de indruk dat de versie de afgelopen tijd al stabieler is geworden.
Henny

17 november 2015 om 11:38.
Jikky zegt:

Windows 10 ben er ook erg blij mee .
Ik had hier voor windows 7 was ook geweldig goed, maar deze ik nog veel leuker
start super snel op en lekker overzichtelijk na de grote update wat leuke nieuwigheden, ja hoor ga zo door Microsoft en bedankt het kostte ook nog niks je hoort mij niet klagen1!
Groet Jikky

17 november 2015 om 11:46.
Jikky zegt:

Om op windows 10 terug te komen,
je kan ook de onlinecursus van Seniorweb doen, erg leuk om even te doen
en bovendien leer je de nieuwe dingetjes.
Het heet online cursus windows 10
Probeer het eens groet Jikky

17 november 2015 om 12:29.
elgee zegt:

Ik denk dat hier twee zaken door elkaar lopen.
Het gaat niet over een update naar W.10, maar van W.10 naar W.10
Bij Niekie en Dirk zijn de 'oude' updates nog zichtbaar.
Het lijkt er dus op dat zij die update, of was het een upgrade, nog niet ontvangen hebben.
Deze oude updates zijn bij mij, net als bij Hette, namelijk niet meer aanwezig.
Verder weinig verandering gevonden. Een paar privacy instellingen waren wel weer terug gezet.
De lijst met updates geven nu alleen de update van vandaag (Flashplayer) weer.
Geen problemen gehad. Ondanks Norton Sec. ;-)) was e.e.a. na een goed uur voor elkaar.
Groet,
Leo

17 november 2015 om 13:14.
hette zegt:

Inderdaad niet veel veranderd bij de "grote" update of upgrade. Ook ik moest een paar privacy instellingen weer opnieuw invoeren. Verder werkt alles naar behoren. Ik bedank alle inzenders van een reactie. Het is fijn om van een ander hun bevindingen te horen.
Groet
Hette

17 november 2015 om 13:37.
Herman99 zegt:

Mag ik misschien vragen wat het nummer was van die laatste "grote" update?
m.v.g.
Herman

17 november 2015 om 19:09.
elgee zegt:

Hij staat niet aangegeven als update en heeft dus geen nummer.
Daarom was het m..i. ook geen 'gewone' update, maar een upgrade?
De enige update die ik nu heb staan is van 17/11 :KB 3103688 voor de flashplayer
Groet,
Leo

17 november 2015 om 19:49.
Dirk Boom zegt:

Ik vermoed inderdaad dat ik de update nog niet heb ontvangen. Ik zit hem nu wel te installeren op een laptop van een vereniging. Dus het lijkt erop dat hij niet overal tegelijk binnenkomt.

17 november 2015 om 22:06.
Niek. zegt:

Dirk,
Je hoeft niet op een update te wachten.
Kijk af en toe of je hem zelf binnen kunt halen. Lukt vaak.

17 november 2015 om 22:23.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club