SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Ervaring met de upgrade naar Windows 10 build 1511,10586
Geplaatst op 19 november 2015 om 19:50 door Christ

Het afgelopen weekend heb ik Windows 10 geupgrade naar build 1511, 10586. Ik zag dat de laptop eerder geprobeerd had om deze update te downloaden en dat dit mislukt was, ik startte hem nu handmatig op en alles liep prima. Later merkte ik dat de upgrade ook bij laptops / PC's van familie en vrienden was mislukt, ook daar werkte handmatig opstarten prima.
De upgrade zag er uit als een compleet nieuwe Windows installatie, en verliep vlekkeloos.
Maar daar is wel wat aan vooraf gegaan. Sinds ik in augustus upgrade van Windows 7 naar 10, heb ik een heleboel problemen gehad, vooral met Windows update. Ondanks hulp van Microsoft kreeg ik deze niet echt goed opgelost: sfc /scanf bleef niet te repareren fouten geven, ook DISM bracht geen uitkomst.
Vorige week bedacht ik dat er wel eens een probleem zou kunnen zijn met 'onderliggende' software, een gratis probeer versie van DriverGuide bevestigde dit. Met enige moeite lukte het me om deze drivers te upgraden (Intel Rapid Storage Technology en Intel chipset), net voor de grote upgrade kwam. sfc /scanf verliep nu wel perfect.
Seniorweb publiceerde in een mail een overzicht per (link naar) fabrikant welke model / type laptops geschikt zijn voor de upgrade naar Windows 10. Op de lijst van Toshiba stond die van mij niet vermeld (de Qosmio X500). Ik denk dat veel laptops door fabrikanten zijn 'afgeschreven' vanwege verouderde versies van Chipset drivers e.d. en dit is doodzonde natuurlijk, want niet alleen mijn laptop werkt (nu) perfect met met Windows 10, maar zeer waarschijnlijk ook vele anderen die niet op de lijst staan!

5 reacties
Niekie zegt:

Yep. Alleen hoop ik wel dat je DriverGuide van de originele site hebt opgehaald. Het staat nl op heel veel sites die Adware en Malware verspreiden.

En was het commando echt sfc/ scanf ? of sfc/ scannow?
Maar inderdaad als W10 niet lekker loopt is het vaak op wat oudere apparatuur en zijn niet alle hardware drivers up to date.

Niek

19 november 2015 om 22:53.
Christ zegt:

Niek het is sfc /.scannow. Ik zag de fout net nadat ik het had gepost!
Ja ik heb de originele DriverGuide gebruikt, maar alleen om te kijken. De drivers zelf het ik (met enige moeite) van andere sites gehaald.

20 november 2015 om 10:47.
Niekie zegt:

Oke dat is mooi!!!!
Niek

20 november 2015 om 11:52.
Christ zegt:

Ik kan niet genoeg benadrukken om de software problemen die ik meldde op te lossen voor de upgrade, want die doet in feite een hele nieuwe Windows installatie.
Velen hebben, net als ik, de upgrade van Windows 7 naar 10 gedaan via het Windows icoon op de taakbalk. Slechts weinigen hebben echter gekeken naar het 'rapport' dat de upgrade tool maakt over de upgrade mogelijkheden van jouw PC of LT. Achteraf gezien maakte het echter niet veel uit, het 'rapport' bleek in de meeste gevallen toch veel te 'optimistisch' over de upgrade mogelijkheden. Een kwalijke zaak vind ik, zeker ingegeven door 'bedrijfspolitieke' motieven van Microsoft om maar zoveel mogelijk gebruikers er toe te bewegen om te upgraden.
Problemen? och dat zien we later wel is dan het motto...

20 november 2015 om 12:30.
LeoG zegt:

Uw punt is duidelijk.
Bedankt.
Leo (Beheerder)

20 november 2015 om 16:51.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club