SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
One Drive
Geplaatst op 16 december 2015 om 19:13 door Fred.Z

Geachte clubleden.
Ik heb in mijn Vista computer bestanden in One drive geplaatst. Echter in mijn Windows 10 computer zie ik deze bestanden in One drive niet terug. Alle bestanden die zijn opgenomen in the cloud, moeten hier toch ook zichtbaar zijn? Wat doe ik verkeerd? Graag uw reactie en dank ik u bij voorbaat.
Fred Zondervan.

9 reacties
Niekie zegt:

Als u met hetzelfde Microsoft account inlogt, zouden ze er moeten staan. Maar heb je op de Vista pc wel laten synchroniseren?

Niek

16 december 2015 om 19:18.
Fred.Z zegt:

Goedeavond Niekie,
Ja..daarzeg je me wat...geen idee!! Synchroniseren eerst kijken hoe dit in zijn werk gaat.
Ik zou het op dit moment niet weten hoe te handelen, heeft u een optie of een tip voor mij? Ben wel verrast door uw snelle reactie op mijn vraag. Alvast bedankt, Fred.

16 december 2015 om 19:33.
Dirk Boom zegt:

Als alles via Vista op Onedrive is gezet, dan is het te zien bij inloggen in Onedrive via de webbrowser. Dus check dit aub even.
Verder zou de nieuwe computer moeten zijn voorzien van een microsoft account. Als dat wordt gedaan, dan komt ook Onedrive beschikbaar en is het te zien via de verkenner. Zie bijgevoegd plaatje.
Andere vraag: met welke gebruikerscode wordt op Vista ingelogd bij Onedrive? Is dat dezelfde gebr. code als waarmee de W10 computer inlogt?
Dit alles staat nog geheel los van synchroniseren.

Knipsel.JPG
16 december 2015 om 20:04.
Niekie zegt:

Als je op de Vista pc een werkende OneDrive had/hebt, dan zou je op W10 hetzelfde account moeten gebruiken van Microsoft. Dus @hotmail.com of @outlook.com.
Als je op de W10 pc een nieuw of ander account hebt gebruikt is het logisch dat je de OneDrive bestanden niet kunt vinden daar.
Die staan dan nl. onder je andere login account.

Niek

16 december 2015 om 21:56.
Fred.Z zegt:

Beste Dirk en Niekie,
U hebt beiden gereageerd dus geef ik u beiden mijn reactie hierop. Ik open One drive rechtstreeks op het icoon in de verkenner in Vista dus zonder gebruikersnaam.
Op mijn tablet zie ik de bestanden wel terug op One drive die met mijn Vita pc van mijn vrouw zijn gemaakt. Het enige verschil zou kunnen zijn, dat mijn nieuwe Windows 10 pc Oulook.com gegevens geïnstalleerd heeft in Microsoftaccounten de andere met Hotmail.com, zou dit het verschil kunnen zijn?
Fred Zondervan.

17 december 2015 om 10:46.
Dirk Boom zegt:

Onedrive wordt weliswaar geopend zonder gebruikersnaam in te brengen, maar is absoluut gekoppeld aan een gebruikersnaam, immers het is beveiligd.
Fred, de analyse is juist, als het verschillende gebr.namen betreft, moeten die ieder toegang krijgen tot Onedrive. Of beide namen worden op beide pc's toegepast.
@Niekie, een microsoftaccount en dus inloggen op bijv. Onedrive vereist niet een Microsoft e-mailadres, het microsoftaccount kan ook worden gemaakt met gmail of iets anders.
Extra: er kunnen meerdere toegangen tot Onedrive op de computer staan. De verkenner laat er 1 zien maar op het plaatje is zichtbaar dat vanuit Word (of bijv. Excel) meerdere Onedrivebronnen zijn te benaderen.

Knipsel.JPG
17 december 2015 om 12:18.
Niekie zegt:

Dirk, dat was me bekend. Alleen kan het later problemen geven. je logt dan bijvoorbeeld met je Ziggoaccount in, alleen met een ander wachtwoord als bij Ziggo.
Dat geeft onnodige verwarring.
Microsoft koppelt daar op de achtergrond een @outlook.com account aan en dat kan je dan nergens vinden, als je het wilt gebruiken.

Om terug te komen op de vraag van Fredz: Gebruik op alle pc's hetzelfde account om in te loggen bij Microsoft. Dan zie je overal je OneDrive staan.

Niek

17 december 2015 om 15:05.
Fred.Z zegt:

Beste Niekie en Dirk, Het is mij helemaal duidelijk en ga er voor nu ik weet hoe dit werkt.
Hartelijk bedankt voor uw reacties,
Fred Zondervan.

17 december 2015 om 15:32.
Niekie zegt:
Graag gedaan en bedankt voor het terugmelden.
Niek
17 december 2015 om 15:43.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club