SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Pc start op zonder ww
Geplaatst op 11 februari 2016 om 11:33 door AddyR

Ik lees hier dat velen van jullie moeten op starten met een ww. Bij mij start hij op als gebruiker en dat sinds ik hem heb ( al heel wat jaren ). Ik heb ook geen microsoft account. Ben ik onveilig bezig en zo ja hoe los ik dit dan op ? Ik werk met W10 en Windows live Mail 2011 op een desktop

4 reacties
Dirk Boom zegt:

Over het wel of niet opstarten met een wachtwoord is nogal wat discussie mogelijk.
Mijn idee hier over is:
- een wachtwoord bij de computer is als de voordeur bij een huis (ik doe die altijd dicht en 's nachts op slot).
- In een computer staan veel persoonlijke gegevens opgeslagen, waaronder wachtwoorden. Ook is e-mail voor gebruik gereed, enz. Dat betreft persoonlijke gegevens.
- ik heb niets te verbergen maar heb tóch niet graag dat anderen zó maar in mijn computer kunnen komen. Of (niet bij mij) de kleinkinderen bijv. die wel eens 'even' iets aanpassen.

Een Microsoft account is het 'lidmaatschap' van uzelf richting Microsoft. Zo kennen zij u een beetje. Dit is gebruikelijk in alle tablets en smartphones en zit nu ook in Windows voor de 'gewone' PC.
Voordeel is dat zij bepaalde computer-instellingen vasthouden zodat de computer bij een probleem weer snel up-and-running is. Ook wordt de toegang tot de Store hiermee geregeld (hierin staan veel nuttige en leuke toepassingen), en de toegang tot Onedrive (apparaat-onafhankelijke opslag). Verder worden de Store-downloads geregistreerd (na een storing of bij een volgende computer komen die vanzelf terug), de e-mailadressen in de mailapp (komen ook terug na storing of op andere PC), de contacten en agenda (die daarmee op elk ander apparaat zijn te delen).

Al deze voorzieningen zijn aangebracht omdat inmiddels de meeste mensen (w.o. steeds meer senioren) naast een laptop een tablet en/of smartphone hebben en niet elke keer opnieuw dezelfde gegevens willen inbrengen, bijv. een contactenlijst of agenda moet overal werken). Zo wordt ook e-mail overal gebruikt. En bijv. Facebook of andere sociale media.

De toegang tot de computer (en bijv. ook mijn Windows smartphone) gaat m.b.v. 1 microsoft-account (e-mail + wachtwoord). Dit kan overigens worden vervangen door een 4-cijferige pincode, wat ik gemakkelijker vind.

Deze dingen staan los van Windows Live Mail, dat is een specifieke toepassing binnen de computer.

11 februari 2016 om 11:52.
Niekie zegt:

Als je altijd de enige gebruiker van de pc bent heeft een wachtwoord op de pc naar mijn mening geen enkel nut. Een Microsoft account kan wel nut hebben, maar dat hoef je niet perse te gebruiken om je pc mee op te starten.
Microsoft is de uitlener van het besturing systeem en heeft er naar mijn mening weinig mee te maken wat ik allemaal op en met de pc doe.
Als je alles instelt zoals Microsoft dat zou willen, krijg je ook "aangepaste reclame"voor je neus, toe gespitst op je interesses en zoek vragen. Nog even en ze weten wat morgen gaat eten.
Een ww op een pc is verder een schijn beveiliging, die alleen voorkomt dat onbevoegden (kinderen) zomaar op de pc kunnen gaan werken.

Het voordeel in combinatie met andere apparaten is betrekkelijk. Dit gaat op zolang alles een beetje Microsoft draait wat je bezit.
Ik heb een Samsung telefoon en zonder code of wachtwoord op pc of telefoon, worden mijn contactpersonen en mailtjes gewoon op beide toestellen weergegeven.

Niek

11 februari 2016 om 12:21.
AddyR zegt:

Dirk en Niek hartelijk dank voor jullie reactie. We gebruiken de pc al 16 jaar ww en ik denk dat ik dat zo maar blijf doen.Over een Microsoft account denk ik nog even na. Ik heb het tot nu toe niet gemist. Ik heb een iPad en daar komen mijn mails ook op binnen. Op vakantie gebruiken we een gmail account zo in gesteld dat ze op de pc blijven staan.
Addy.

11 februari 2016 om 16:09.
Niekie zegt:

Oke. bedankt voor het terug melden
Niek

11 februari 2016 om 16:37.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club