Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Windows live mail werkt niet in W10
Geplaatst op 2 maart 2016 om 16:57 door MinyS

Ik weet niet of ik hier moet zijn of bij de mail
Ik heb WLM op de laptop
Alles goed geïnstalleerd, maar nu geeft hij de foutcode fout-id 0x800 cccoe
en socket fout 10061 weet iemand een oplossing

7 reacties
Niekie zegt:

Heeft het wel goed gewerkt in de (goede) nieuwe installatie?
Want het wijst op een fout in de instellingen van het account.
Dat kan een poortnummer zijn, maar ook 1 vinkje te weinig of te veel bij bijvoorbeeld ssl.
Betreft het hier een account van je provider? (zo ja graag even de provider noemen)
Of een account van bijvoorbeeld @gmail.com?

Niek

2 maart 2016 om 22:04.
MinyS zegt:

Het is @live.nl in de Windows live mail
Deze heeft vanaf de installatie nog niet gewerkt
Ik heb al een nieuw wachtwoord aan gevraagd werkt ook niet.
Heb de dll 's bij gewerkt ook niet.
Heb Windows live mail opnieuw geïnstalleerd ook niet.
Nu weet ik het niet meer wat ik nog kan doen.

2 maart 2016 om 22:23.
Niekie zegt:
Probeer het volgende eens.
Verwijder het bestaande account in WLM. (Als er al e-mail staat in het account ben je dat definitief kwijt, dus maak tevoren een backup zonodig)
Sluit WLM af en open het opnieuw.
Als WLM met de vraag komt om een e-mail account in te stellen, vul je foutloos je email adres van @live.nl in en het daarbij behorende wachtwoord.
Verder geen vinkjes aan klikken ofzo. WLM zorgt dan zelf voor de goede instellingen.

Komt de vraag om een nieuw account aan te maken niet dan moet je op de normale manier via Bestand> Opties> E-mail accounts, een nieuw account aanmaken, door te kiezen voor "Toevoegen".
Ook dan geef je alleen je e-mailadres en het wachtwoord op en klikt op 'volgende".

Niek
2 maart 2016 om 22:36.
Dirk Boom zegt:

Ik zou het instellen als IMAP, dat past beter bij @live.nl. Als het goed is was dat al zo, dan is er dus ook niets weg.

2 maart 2016 om 23:00.
MinyS zegt:

Ik heb het op 3 verschillende manieren geprobeerd en het lukt mij niet.
Nu heb ik mijn eigen ziggo adres geïnstalleerd en dat werkt wel.

Knipsel2.PNG
3 maart 2016 om 15:17.
MinyS zegt:

nog een keer

Bijlage: live.doc
3 maart 2016 om 15:21.
Niekie zegt:

De poort van pop staat op 993, maak daar eens 995 van.
SMTP moet poort 587 zijn.
Maar ik zie dat je dus voor een pop account kiest.

Hieronder de instellingen als je een Imap account daar aan wilt maken:

Hotmail & Outlook.com – IMAP
Sinds eind 2013 wordt ook IMAP ondersteund door Hotmail.com, Hotmail.nl en Outlook.com e-mail adressen. Dit zijn de gegevens van de Micosoft servers voor IMAP:
inkomende IMAP server
Server: imap-mail.outlook.com
Server poort: 993
Encryption: SSL
Uitgaande SMTP server
Server: smtp-mail.outlook.com
Server poort: 587
Encryption: TLS of STARTTLS

Niek

3 maart 2016 om 18:57.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club