SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Wachtwoord
Geplaatst op 6 maart 2016 om 10:32 door Niek1948

Goede morgen
Bij het opstarten van w10 krijg ik nu opeens dat ik een wachtwoord moet invoeren voordat de de p.c. opstart, nooit eerder gehad, moet mij nu aanmelden met een Microsoft Outlook wachtwoord, wat er nu opeens is veranderd, ik zou het niet weten, normaal komt dan het scherm met welkom en dan onze namen en hij start verder en nu moet ik een wachtwoord invullen, ik heb gisteren wel het programma "speccy" even binnen gehaald, maar of dat de oorzaak zou zijn?? weet iemand hoe dit nu weer kan??
Weet iemand hoe ik dit weer recht zet??
Alvast dank
Niek

9 reacties
Niekie zegt:

Ik vermoed dat je gisteren iets hebt opgestart waardoor je in moest loggen bij Microsoft. Dat kan het downloaden van een app zijn geweest in de Store, of je hebt bijv. de Mailapp even uitgetest.

Op dat moment neemt Microsoft z'n kans waar en verbindt je lokale account gelijk met je Microsoft account en zit je met dit probleem.

Maar het is terug te draaien:
Klik eens op START en kijk dan helemaal bovenaan. Mogelijk kan je daar je lokale account aanklikken en dan schakelt het ding weer over. Als dat werkt ben je klaar.

Anders zal je het moeten zoeken via Configuratiescherm\Gebruikersaccounts\Gebruikersaccounts
Daar is een mogelijkheid om over te schakelen naar je lokale account.

In de vorige versie van W10 kon je dat ook in het scherm doen, waar je nu moet inloggen. Ergens links onder, maar ik weet niet of die mogelijkheid er nog is.

Maar Microsoft lijkt dit telkens weer anders te willen regelen.
Ik kan het zelf niet uittesten, want ik werk altijd met een lokaal account.

Niek

6 maart 2016 om 11:33.
Dirk Boom zegt:

Ik ben niet zo dol op zulke hulpprogramma's, m.b.v. Windows kan het ook (ik heb er gisteren iets over geplaatst). Maar Speccy zal niet de oorzaak zijn van het wachtwoord.
Vraagt hij om een wachtwoord bij opstarten nadat hij echt uit is geweest of na herstarten vanuit de spaarstand? Bij herstarten vanuit de spaarstand: zie plaatje (het is een instelling).

Ik ben overigens voorstander van wachtwoordgebruik bij opstarten van de pc en heb het wachtwoord voor mijn gemak gewijzigd in een pincode (is ook een instelling).

Knipsel.JPG
6 maart 2016 om 11:33.
Niek1948 zegt:

Dirk

Vraagt een wachtwoord bij het opstarten, was eerder niet vandaar dat ik het raar vind, gaat zo,n p.c. soms zijn eigen leven leiden??
Niek

6 maart 2016 om 11:48.
Niek1948 zegt:

Niekie
Je hebt mij weer uit de brand geholpen, inderdaad lokaal account weer aan geklikt en de p.c. start weer op zo als ik het wil.
Bedankt weer!!
Niek

6 maart 2016 om 11:53.
Niekie zegt:

Dat is heel mooi naamgenoot. Bedankt voor het terug melden.
Maar belangrijk voor mij is ook de oorzaak te weten eigenlijk.

Niek

6 maart 2016 om 12:07.
Niek1948 zegt:

Niek
Tsja, wat het nu is geweest, ik zou het niet weten, heb de p.c. gewoon zoals gewoonlijk gisteren avond afgesloten op de juiste manier, maar vanmorgen toen ik hem weer aan gezet had kreeg ik een scherm met het verzoek een wachtwoord van Microsoft account in te voeren, dus ik weet echt niet wat of waar ik op geklikt hebt, dus moet ik je het antwoord schuldig blijven helaas!!
Maar toch bedankt!!
Niek

6 maart 2016 om 12:15.
Niek1948 zegt:

Niek
toch nog even een reaktie, want ik bedenk mij net dat ik sway hebt aangeklikt om te kijken wat dat was en daar moest ik mij inderdaad aanmelden, dat zou dus een oorzaak kunnen zijn van dat inloggen met wachtwoord of...............???
Niek

6 maart 2016 om 13:29.
Niekie zegt:

Als dat in de Store van Microsoft was, ja dan is dat de oorzaak. Maar je weet nu in elk geval hoe je het op kunt lossen.

Niek

6 maart 2016 om 14:30.
Niek1948 zegt:

Jazeker, gebeurd mij geen tweede keer meer
Bedankt
Niek

6 maart 2016 om 14:34.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club