Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
2 Microsoft accounts.....
Geplaatst op 10 maart 2016 om 17:54 door Lotje

Op de een of andere manier heb ik, misschien al sinds lang, 2 microsoft accounts. Nu is deze laptop en mijn telefoon op een account met een emailadres terechtgekomen, wat ik liever niet gebruik.
Maar ik heb al bijna een middag gespendeerd om die accounts om te wisselen als hoofdaccount, want met niet dat gewilde mailadres ben ik daar tevens hoofdadm. geworden. Via de andere aanmelden kan gewoon niet, voor zover ik het kan vinden. B
Gezocht bij bv Microsoft, Computeridee, mijn eigen computer, maar het lukt niet.
Het is ws gekomen gekomen toen ik een jaar geleden een nieuwe laptop kreeg. Ik moest me aanmelden met mijn ms.account. Lukte niet om in te loggen.
Ik wist niet eens dat ik er een had, en daar zit het probleem van de keuze van de mail die ik dus niet wil.

Ik las wel ergens dat ik ooit een hotmailadres heb gehad , msn, en dat dat nu Microsoft heet. Had me veel zoeken bespaard, want daar had ik vorig jaar de gegevens nog van.

Nu dus de vraag: hoe kan ik zonder moeilijke ingrepen mijn gewilde emailadres weer terugkrijgen....
Hoop dat het duidelijk is, mijn vraag. En hoop heel erg op een wijze persoon die me kan helpen.

16 reacties
Dirk Boom zegt:

Vraagje: is het een microsoft account of is het een account bij microsoft?
Rare vraag misschien maar ...:
- een microsoft account is een e-mailadres waarmee je a.h.w. lid wordt van microsoft. Hier kunnen allerlei e-mailadressen voor worden gebruikt. Iets bij microsoft is mijn aanrader maar een gmailadres is net zo goed. Het is niet noodzakelijk om met dit e-mailadres te gaan mailen.
Wel is dit de identificatie van de pc (niet verplicht) of tablet/smartphone (wel verplicht, net als bij Android en iOs).
- een account bij microsoft is dan een e-mailadres dat van microsoft afkomstig is. Bijvoorbeeld @hotmail.com of @live.nl of @outlook.com.

Ik vraag dit om helderder te krijgen wat het probleem is.

10 maart 2016 om 18:17.
Lotje zegt:

Oh, het betreft 2 gmailadressen. Dus geen van de door u genoemde.
Dus is het een micosoft account, toch?
En een van deze wordt gebruikt om Windows te openen, want de computer heeft al een mooi plaatje op de laptop staan. Als ik dat plaatje wegklik moet ik dus inloggen...

Duidelijker?

10 maart 2016 om 18:29.
Dirk Boom zegt:

Dus bij opstarten van de computer komt het gmailadres tevoorschijn, dan moet een wachtwoord worden ingetikt, vervolgens start de computer. Indien ja, dan dient dit e-mailadres dus als microsoft account. Begrijp ik dat het de bedoeling is om het andere gmailadres als microsoft-account te gaan gebruiken?
Of gaat het alleen om het e-mailen?

10 maart 2016 om 19:45.
Lotje zegt:

Beste Dirk,
De computer start op, vertoont een mooi plaatje. Dat klik ik weg en dan moet ik inloggen met mijn( niet gewilde) gmailaccount, die wordt al aangegeven en dan het wachtwoord. En daar ben ik tevens nu ( hoe en waarom? ....) de admin van. Het gaat dus niet om emailen, het gaat om gebruik van alle dingen op de laptop....
En ja, dan wil ik graag mijn normale gmailadres gebruiken, want dan komt daar ook evt. info op. Die andere gmail is een emailadres voor eenmalige aanbiedingen of als ik niet mijn eigen naam wil gebruiken, dus in feite voor mij: fake.
Is het duidelijker?

10 maart 2016 om 19:54.
Dirk Boom zegt:

Het wijzigen van het primaire e-mailadres dat wordt gebruikt als microsoft account om in te loggen op de computer, gaat via deze link.
Kies daar voor 'uw accountaliassen beheren', en log in.
Het is dan mogelijk om een e-mailadres toe te voegen. Kies bij toevoegen voor de 2e optie, dan is een gmailadres in te vullen (ik heb het geprobeerd en het werkt).
Tenslotte is het mogelijk om dit tweede e-mailadres als 'primaire e-mailadres' te kiezen.
Op de pagina wordt uitgelegd dat het (gewijzigde) primaire adres dan wordt gebruikt om op de computer in te loggen.
Zie het plaatje.

Knipsel.JPG
10 maart 2016 om 20:00.
Lotje zegt:

Ja, ik heb nu niet geprobeerd, maar eerder vandaag wel. Het blijkt het 2 verschillende accounts zijn. De een is geen alias van de ander...
Maar ik ga het nu nog even opnieuw proberen.
U hoort zo nog...

10 maart 2016 om 20:04.
Dirk Boom zegt:

Lotje, bij de proef die ik nam was het e-mailadres bij @live.nl voor zover ik weet niet verbonden met het toegevoegde e-mailadres bij @gmail.com. Maar nu beiden als microsoft account kunnen dienen, kan ik beiden gebruiken als inlog voor bijv. Onedrive. Ik heb overigens mijn primaire e-mailadres niet gewijzigd maar laat het toegevoegde e-mailadres staan, het is wel prettig om een 2e-mailadres te hebben als escape.
Bij wijzigen van primair microsoft account: ik ben benieuwd of dan bij inloggen ook het wachtwoord wijzigt. Ik vermoed van niet. Dit is in de instellingen te wijzigen.

10 maart 2016 om 20:11.
Lotje zegt:

Het is mijn 2e account en geen alias. Dus hij geeft aan, dat dat emailadres al bestaat,ik moet een ander geven. En dat heb ik niet. Dat komt dus omdat het dus mijn 2e account is. Daarom kan ik niet verder.
Ik kan dus niet switchen tussen die 2.
Lastig hè?

10 maart 2016 om 20:16.
Lotje zegt:

Misschien kan ik degene ik niet wil ,verwijderen? Maar wat zou dat voor gevolgen hebben.
Ik vind het best ingewikkeld geworden sinds windows 10. Ik gebruikte sowieso niets om in te loggen, dat is gebeurd met het in gebruik nemen van windows 10.

10 maart 2016 om 20:18.
Lotje zegt:

Ben even poosje weg...

10 maart 2016 om 20:23.
Dirk Boom zegt:

Ik zou het (gewenste) 2e gmailadres eerst verwijderen als microsoft account. Daarna is het als alias toe te voegen en is van primair account te wisselen.
Het is trouwens ook mogelijk om helemaal zonder account te werken. Dat kan uiteraard niet op de smartphone.
Een microsoft account dient o.a. als registratie van instellingen en van bijv. downloads uit de store. Bij een 2e apparaat (windows smartphone, tablet, 2e pc) worden die instellingen gesynchroniseerd. Ook e-mailadressen, agenda, en contacten worden daarmee gesynchroniseerd.
Maar als er geen 2e apparaat is of geen behoefte aan bewaren van instellingen, tja waarom dan een microsoft account gebruiken? OK als beveiliging.

10 maart 2016 om 20:37.
Lotje zegt:

Ja, dat is een idee. En dat ongewenste microsoft account moest ik aanmaken anders kon ik niet inloggen...Ik wist toen niet meer dat ik er eentje had. Het lukt ook maar niet, vandaar dat het zo is gelopen. Omdat hij iedere keer aangaf dat mijn gewenste emailadres al bestond. Toen, ik was al zo lang bezig geweest, koos ik ten einde raad voor mijn zgn fakemail. Maar nergens was een verwijzing dat die ene al van mij was...

Ach het is een rommelig verhaal geworden. Ik ga nu mijn gewenste account verwijderen.
Hartelijk dank voor uw inbreng!!

Groeten, Lotje.

10 maart 2016 om 21:37.
Niekie zegt:
Hier komt wel een beetje het nadeel ( en de verwarring) met betrekking tot het gebruik van aliassen om de hoek kijken helaas.

Ik zou even opletten voor je een account verwijdert dat admin rechten heeft.
Zorg eerst dat je je andere account op de computer ook administratie rechten geeft, via het account wat die rechten al heeft.

Daarna kunt u via accountbeheer een lokaal account aanmaken zonder wachtwoord en dat koppelen aan het oude Microsoft/gmail account.
Dan kunt u zonder wachtwoord de pc opstarten en e-mail met welk account u verkiest.

Niek
10 maart 2016 om 22:12.
Lotje zegt:

Niek, ik lees dit nu pas. Heb mijn adm account nog niet durven verwijderen. Ik ga het nog eens op mijn gemak bekijken van de week. Hartelijk dank voor je inbreng.
Ik zou dan gelijk het verplichte invullen van wachtwoord willen weghalen, dat is er ingeslopen bij het installeren van W 10. Zou dat nog kunnen?
Goed weekend, Lotje!

12 maart 2016 om 22:50.
Niekie zegt:
Pas als je 2 accounts hebt met administator rechten, mag je één van de twee verwijderen.
Een account zonder admin rechten heb je bijzonder weinig aan en Windws staat dat ook normaal niet toe, of zal tenminste een waarschuwing geven. Lees dus ook goed elke waarschuwing die in beeld komt.

Het wachtwoord verwijderen, gaat niet als je via een gmail of outlook account inlogt.
Maar daar kan je later een lokaal account aan koppelen, maar probeer eerst het niet goede account te verwijderen.

Niek
12 maart 2016 om 23:34.
Lotje zegt:

Niek en Dirk,

Ook hier hartelijk voor het meewerken. Zie mijn mijn andere vraag, waarom ik studentaanhuis heb gevraagd. Ik ben nl ziek en kan het zelf even niet aan.
Het probleem met de 2 microsoft accounts is opgelost dmv een lokale account aan te maken. Nu gaat het zoals ik graag wilde. Nogmaals hartelijk dank. Ja, studentaanhuis is natuurlijk niet gratis, maar ik heb gelijk veel sub-vraagjes beantwoord gekregen.
Met vriendelijke groet, Lotje

16 maart 2016 om 12:31.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club