SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Mail voorkeuren instellen in Mail App Windows 10
Geplaatst op 11 maart 2016 om 22:52 door Jan033

Van iemand die recentelijk is overgestapt naar Windows 10 kreeg ik de vraag hoe je in de Mail App voorkeuren, zoals lettertype, kleur en lettergrootte kunt instellen. Je kunt die wel voor een enkele mail instellen, maar deze instellingen blijven niet bewaard. Weet iemand hoe je die permanent kunt instellen, zodat je aan al je emails een persoonlijk tintje kunt meegeven?

6 reacties
Dirk Boom zegt:

Dat is een leuke vraag. In de mailapp zie ik geen algemene instelmogelijkheid. Ik heb gekeken via het instelwieltje dat onderaan vermeld staat en ik heb gekeken per e-mailaccount.
Al heb ik er zelf geen behoefte aan, toch ben ik benieuwd of het mogelijk is, en ik heb de vraag uitgezet in de Microsoft Community. Dat is een openbare discussiegroep waar iedereen (met een microsoft account uiteraard) vragen kan stellen. Een soort Clubs zeg maar. Mijn ervaring is dat er goede antwoorden komen. Ik meld de uitslag.

11 maart 2016 om 23:34.
Dirk Boom zegt:

Nagevraagd bij de Microsoft Community: het is inderdaad niet mogelijk om het standaard lettertype en de kleur in te stellen in de mailapp.
Wél kan dat per e-mail.
Wat niet is kan nog komen, dit soort apps is permanent in ontwikkeling.

15 maart 2016 om 15:18.
Jan033 zegt:

Bedankt voor de informatie. Het is wat moeizaam met de nieuwe mail app in Windows 10. Ook het overbrengen van contactgegevens uit Windows Live mail naar Personen in W10 via een csv bestand gaat heel moeilijk, je moet dan eerst via een op Engelse taal ingestelde Excel file het csv bestand converteren. Ik zie dus dat veel mensen dan maar liever het oude Windows Live Mail blijven gebruiken.

15 maart 2016 om 17:12.
Dirk Boom zegt:

De app is niet moeizaam, het gaat om het juiste gebruik.
Hij werkt simpel en probleemloos al kan de functionaliteit uitgebreider. Hij integreert met andere apparaten en is op een aanraakscherm zeer comfortabel. Bij het toevoegen van e-mailadressen worden bijv. alle instellingen automatisch gevonden (geen gedoe met POP of IMAP enzo). Dat kan WLM niet.
Betr. de contacten .... o.a. daarvoor dient het W10 het microsoft account. Voeg het account toe als e-mailadres in WLM en het gaat synchroniseren (dit geldt ook voor Outlook uit Office al is soms nog een connector nodig). De contacten komen automatisch terecht in de personen-app, en de mailapp maakt er gebruik van. Uiteraard komen de gegevens op meerdere apparaten beschikbaar, ook niet-windows. Ze zijn ook vanuit elk apparaat aan te passen.
Op dezelfde wijze wordt de agenda gesynchroniseerd (meerdere mogelijk).
Zo'n account dat het apparaat persoonlijk maakt, is verplicht op elke tablet en smartphone, en (niet verplicht) beschikbaar op Windows 8.1/10. Waarom: velen hebben meerdere apparaten, willen dat ze integreren, en willen dat ze het na een storing weer doen zoals ze het deden. Ook wil men bijv. hergebruik van apps.
Aantekening: een microsoft account is minder noodzakelijk voor hen die uitsluitend een desktop/laptop hebben.

15 maart 2016 om 18:09.
Niek. zegt:

Met aandacht gevolgd.
Ik gebruik deze app ook als standaard maar vind hem toch niet prettig.
Heb WLM er als niet standaard nog bij. Ontvang daar alleen, maar moet via mijn outlookadres ( Hotmail ) zenden.
Hoop ook enige ontwikkeling bij mail.

16 maart 2016 om 11:50.
Dirk Boom zegt:

Ik gebruik standaard de mailapp maar soms Outlook (uit Office 365), want een enkele keer kan ik daar iets mee wat de mailapp niet kan. In beide apps heb ik alle e-mailadressen staan die ik gebruik (dat zijn er 5 waarvan 1 niet van mijzelf; uiteraard alles IMAP). En dat op 3 apparaten.

16 maart 2016 om 20:29.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club