SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Processor start niet op?
Geplaatst op 28 maart 2016 om 08:52 door MiaEsser

Na een update lijkt mijn computer leeg. Op het oog lijkt windows 10 kaal aanwezig en ik dacht dat alleen mijn browser (firefox) en windows live mail weg waren maar na verschillende dingen gedaan te hebben zoals systeem herstel (mislukt), systeembackup (geen verandering), terug naar fabrieksinstellingen ( geen verandering) heb ik Firefox weer geïnstalleerd en windows live mail. Beiden zien er vreemd uit, kan er diverse dingen niet meer normaal zoals ik gewend was krijgen maar ik kan wel internetten en mailen en mail ontvangen. Ik zet mijn PC niet uit om het zo te houden,
Omdat ik steeds, na een tijdje niet gebruiken de vraag krijgen om mijn f-secure in te schakelen (geeft aan dat ik beschermd ben) opende ik taakbeheer vanmorgen en zag dat er op tabblad opstarten niets wordt opgestart, helemaal leeg. Alleen in het rijtje geheugen staan een aantal onderdelen genoemd en bij processor maar een beetje zoals systeem 0,2% en beheertaken.
Ik heb nu nog een nieuwe windows 10 liggen, een iso maar die krijg ik niet aan de gang. Wat kan ik nog doen?
Groeten, Mia (doodmoe en in tranen, Ik ben midden in een verhuizing naar een andere regio en kan mijn computer dus ook niet naar mijn vertrouwde reparateur krijgen want die woont hier in Friesland en ik vertrek deze week naar Noord Holland)

8 reacties
Niekie zegt:

1) Wat is het merk en exacte type van de computer?
2) Was het een update terwijl Windows 10 er al op stond, of heeft die upgrade Windows 10 geinstalleerd?
Normaal als je terug gaat naar fabrieks instellingen ben je alles kwijt en is de pc weer zoals die uit de winkel kwam.
3) Heb je tijdens de "update" soms een nieuwe gebruiker aangemaakt?
Verder is geen enkele computer, tranen waard, dus we gaan dit oplossen.

Niek

28 maart 2016 om 11:41.
MiaEsser zegt:

Hallo Niek, de computer is een Asus bak die ooit zelf gebouwd is door iemand. (acht jaar geleden) Hij werkte nog steeds perfect. Ik ga zoeken in de ingepakte dozen of ik het moederbord kan vinden want de SIW werkt niet meer. Geeft aan dat het onderwerp in emulation mode werkt. Heeft het ook over windows 8 prof.
De 10 staat er op vanaf augustus vorig jaar. Heb geen nieuwe gebruiker aangemaakt maar de wachtwoorden van de accounts werken niet meer. Kan niet meer in de One Drive bijvoorbeeld.
Het duurt wel even voor ik het moederbord vind want er staan ruim dertig ingepakte dozen en dat vind ik niet zo gauw. Ze zijn ook veel te zwaar voor mij. Maar ik doe mijn best.

28 maart 2016 om 13:11.
Niekie zegt:

Bedankt voor de informatie.
Het programma Speccy, hier te downloaden, laat ook zien welke onderdelen er in de pc zitten.
Dan hoef je geen te zware dozen te tillen.

De wachtwoorden van de accounts werken niet meer? Maar hoe log je dan in op de pc? Of bedoel je de wachtwoorden van je @outlook.com e-mail?
En mogelijk kunnen we iets doen met Teamviewer om de problemen op te lossen.

Niek

28 maart 2016 om 13:28.
MiaEsser zegt:

Niek dat is een mooie die Speccy. Ik heb er een tekstdocument van gevraagd omdat ik zag dat ze ook aangaven wat de problemen sinds de laatste tijd zouden kunnen zijn. Ik weet niet of je zo'n bestand mee kunt sturen. Als ik zie dat het niet lukt stuur ik het moederbord nog even na.
Ja de microsoft account om in te loggen lukte wel hoewel ze om een verandering vroegen. De gebruikersnaam mocht niet meer een e-mail adres zijn, maar moest een naam hebben. Die heb ik toen gegeven maar bij andere dingen waar je een micr.account nodig hebt moet je een telefoonnummer of een e-mailadres gebruiken. Zelf heb ik ook het idee dat daarmee nu een rommeltje kan ontstaan dus daar durf ik geen nieuw micr account voor te maken..
Goed ik stuur dit met bijlage en kijk of het overkomt.

Bijlage: miapc.doc
28 maart 2016 om 14:23.
Niekie zegt:

Oke Mia. perfect. Ik heb de bijlage vluchtig bekeken, maar Asus levert geen drivers voor Windows 10 voor dat moederbord. Je zou de drivers voor Windows 8.1 kunnen proberen, maar maak dan van te voren een herstelpunt aan.
Hier kan je de drivers voor het moederbord vinden. (de site van Asus is erg traag).

Maar het is al wel een wat minder jonge pc, met maar 2 GB intern geheugen. Hij zal ook niet zo snel zijn.

Maar moet nu even op kraambezoek, dus lees het vanavond wel weer.

Niek

28 maart 2016 om 14:42.
Dirk Boom zegt:

Lees ik dat u de computer niet durft uit te zetten, omdat het dan misschien erger wordt?
Mijn keuze zou zijn om hem juist wel uit te zetten en dan weer aan.
Wie weet komt e.e.a. dan op zijn plek.

28 maart 2016 om 21:36.
MiaEsser zegt:

De reden waarom ik dit niet uitzet heeft niets met durven te maken maar met het feit dat ik de computer met mail en internet op het ogenblik nodig heb omdat ik morgen verhuis. De helpers en werkers zitten aan de andere kan van het land, in het nieuwe huis zonder internet nog. Iets moet gekocht worden en dan willen ze mijn toestemming. Er vliegt een raam uit de voordeur en dan moeten ze het polisnummer hebben enz enz. Zodra ik mijn computer uitzet ben ik mijn mail en browser kwijt. Dat er weer opzetten kost teveel tijd. Het ziet er naar uit dat ik met het weekend misschien (hoop ik) weer computeren kan in mijn nieuwe huis. Mijn kleinzoon is een hele goede ict-er en misschien komt die er uit, eventueel met hulp van jullie.
Groeten, Mia

29 maart 2016 om 11:15.
Dirk Boom zegt:

Ik zou het onderwerp, ook voor de rust, tot na de verhuizing laten liggen.

29 maart 2016 om 15:07.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club