SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Upgrade naar Windows 10
Geplaatst op 13 april 2016 om 12:43 door asteri

Goede middag,

Vanaf het moment dat er werd gewaarschuwd , dat men ongewild en ongevraagd met de updates ook de upgrade van Windows 10 binnen krijgt, zoek ik om de paar dagen naar updates om zo de Windows 10 te kunnen verbergen.
Tot op vandaag ben ik die upgrade niet tegen gekomen.
Tot wanneer kan ik dit verwachten, zodat ik de automatische updates weer in kan schakelen??
fijne middag
Asteri

7 reacties
HenkW zegt:

Asteri, dat is nog tot 29 juli. Ik denk dat ze niet vroeger stoppen met die automatische updates naar W10. Het valt trouwens erg mee. Ik was een grote tegenstander maar voor anderhalve week geleden ben ik met desktop W7 overgegaan en met laptop W8.1 voor ongeveer 3 maanden geleden en heb tot er op heden beslist geen spijt van. Moeilijke beslissing he.
Henk

13 april 2016 om 13:04.
asteri zegt:

Hoi Henk,
dank voor je antwoord. Waar ik het meeste tegenop zie is, dat ik zo heel vaak hoor dat bepaalde apparaten het niet meer doen, instellingen die bij elke update worden veranderd zonder dat j het wilt, en ga zo maar door. Ik heb een desktop die nog niet zo heel oud is , dus tot 2020 ( ijs en weder dienende) zou het wel moeten lukken.
Inderdaad lastig besluit.
fijne middag
Asteri

13 april 2016 om 13:07.
Dirk Boom zegt:

Meestal gaat het goed, soms gaat het mis. Ik heb het bijna altijd goed zien gaan.
Alle apparaten en software blijven werken. Tenzij het erg oude apparaten of software betreft, en soms is er een incident.
Het is niet zo dat de instellingen bij elke update worden veranderd. Dat wil niet zeggen dat er nooit iets verandert, dat geldt voor elke update in elk programma of besturingssysteem.
Wie negatief over Windows 10 denkt vindt altijd een reden om er niet aan te beginnen.
En eerlijk gezegd, dat hoeft ook niet.
Het is in ieder geval gemakkelijk aan te leren.

13 april 2016 om 14:01.
asteri zegt:

Hoi Dirk,
het is niet een negatief denken hoor, maar zoals de oude Grieken zeiden............ Pantha Rei, alles beweegt en niks blijft hetzelfde.
Bij mij is het meer de onzekerheid en "angst" dat er van alles fout kan gaan . Krijg ik het dan weer allemaal voor elkaar, waar moet ik aan denken etc etc............
En een beetje van, het is goed zoals het is waarom moet het allemaal weer anders.
asteri

13 april 2016 om 14:10.
Dirk Boom zegt:

Ik begrijp het asteri en Pantha Rei is bij computers extreem van toepassing :-)
Mijn devies is: wat verandering op zijn tijd houdt de geest flexibel (en soms knarst die ervan).
Tja als het goed gaat, is een beetje geduld voldoende. Als het misgaat ... zoek hulp.
Bij onzekerheid, doe het samen met iemand die het eerder gedaan heeft. Kan nog gezellig zijn ook maar niet qua upgradeproces want dat gaat nagenoeg vanzelf.
Sterkte met twijfelen en het leuke is: het MOET niet.

13 april 2016 om 14:38.
Niekie zegt:

Dirk: Bij de laatste update vanmorgen, zijn weer allerlei privacy instellingen aangepast. A.o. xbox was weer ingeschakeld, maar ook een aantal anderen.
Dus er wordt bij diverse updates genoeg gewijzigd. En het is logisch dat updates wijzigen aanbrengen in je Windows, maar waarom er steeds gerotzooid wordt aan die privacy instellingen vraag ik me af.
Ik baal er intussen aardig van dat Microsoft dit doet.

Niek

13 april 2016 om 15:33.
Cees-1946 zegt:

Allereerst is het een toegevoegde waarde om dagelijks de club berichten in te kunnen zien die door S/W toe gestuurd wordt. Ik heb geluk, dat ik Jeffrey heb leren kennen ivm Pc/hulp. aan huis of op afstand. Volgens hem, komt er binnenkort een up/date van Windows 10, die er voor zorgt dat bepaalde functie beter zullen gaan werken. Afspraak met hem is, dat hij mijn 2 computers daarna zal overzetten naar Windows/10. Het zelf doen, is voor mij geen optie. De berichten die ik in de clubs lees zijn voor mij te technisch. Bepaalde veranderingen dat heeft ook veel geduld nodig. Soms kan overslaan van een bepaalde aanduidding, al voor veel narigheid en frustratie zorgen. Ik wil alleen maar aangeven, wanneer je iemand kent die te vertrouwen is met computerhulp schakel die in en zo voorkom je voor jezelf een hoop frustratie. Indien je toch aan een nw computer toe ben is Windows 10 al ge-instaleert.
Met aankoop is het wel of niet mogelijk om thuis de aansluiting verder toe te passen.

14 april 2016 om 08:23.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club