SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
avatar
Tijdelijk profiel
Geplaatst op 14 juli 2016 om 19:01 door Ex-lid

Vreemde ervaring! Maandagmiddag rond 11:30 uur sluit ik mijn laptop af. (Windows 10) Later op de dag start ik de laptop weer op maar niet met mijn vertrouwde bureaublad (Kikker) maar een lichtblauwe pagina met een hangslot in het midden van het beeld. Nog nooit gezien. En onder het hangslot de vraag of ik mijn pincode wil intypen. Gedaan en tot mijn stomme verbazing krijg ik de melding: U heeft een tijdelijk profiel. Al mijn bestanden weg, kon ook niet mailen alleen via browser Edge op internet. Laptop weer afgesloten en ging er eigenlijk gewoon vanuit dat na opnieuw opstarten het probleem zou zijn opgelost. Mis! Weer hetzelfde gelazer... Toen op internet gezocht naar probleem "Tijdelijk profiel" en kwam er al heel snel achter dat ik niet de enige was met dit vreemde verschijnsel. Om een heel lang verhaal kort te maken er werd geopperd om systeemherstel te doen als oplossing maar bij meerdere personen was het probleem de volgende dag weer terug. Dus heb ik het gelijk maar grondig aangepakt en de laptop teruggezet naar fabrieksinstellingen. Heb toch niet erg veel persoonlijke bestanden op de laptop staan. De oorzaak is waarschijnlijk een "fout" in de software van Microsoft waardoor de kans bestaat dat bij het afsluiten je gebruikersaccount spontaan verwijderd wordt. Zijn er meer PC gebruikers die dit probleem herkennen?

Inmiddels werkt mijn laptop weer als vanouds maar ben toch wel een paar uur zoet geweest met het herstel en vooral turen naar het scherm met het stoom uit de oren en neusgaten!

11 reacties
Niekie zegt:

Wees gerust. Uw bestanden zijn niet weg, maar door een probleempje is uw profiel niet beschikbaar of beschadigd.
Lees deze eens door en ook de link die daarin gegeven wordt.( link )
Vaak is het door een register wijziging heel simpel te herstellen.

Edit: Koos heeft zijn vraag aangepast, daarom is de tekst hierboven niet meer van toepassing nu.

Niek

14 juli 2016 om 19:33.
Dirk Boom zegt:

In google zie ik zelfs in 2008 al een melding over het verschijnsel 'tijdelijk profiel', en enkele meldingen in 2015. Het gaat steeds over een beschadiging van het normale profiel. Ik had er nog nooit van gehoord.
Omdat er nu fabrieksherstel is gedaan, is niet vermoedelijk meer na te gaan of de eigen bestanden echt weg waren of slechts niet bereikbaar (ik denk het laatste).
Wel mooi dat het probleem goed is opgelost. Het laat maar weer eens het belang zien van een backup van bestanden, instellingen, en mail.
Ik hoop dat er inmiddels geen stoom meer uit de oren komt.
..... en ik zie dat Niekie ongeveer tegelijk reageert ....

14 juli 2016 om 19:38.
Niekie zegt:

Heb dat vaker bij de hand gehad, met laptops en pc's die hier langs kwamen.
Allemaal kunnen herstellen door in veilige modus (toen nog W7/Vista) het register even aan te passen.
Met W10 nog niet meegemaakt overigens.

Niek

14 juli 2016 om 22:10.
avatar
Ex-lid zegt:

Goedemorgen Dirk en Niek,
Bedankt voor jullie reactie. Nog even ter informatie. Ik kreeg tijdens het probleem héél snel een pop-up venster (4-5 seconden) waarin werd vermeld dat mijn bestanden waren verplaatst naar OneDrive. De link die Niek gaf had ik ná het probleem ook gevonden maar eerlijk is eerlijk ik kan goed met mijn laptop overweg maar in het register veranderingen/wijzigingen aanbrengen is weer andere koek. Ik durf dat gewoon niet bang dat ik het probleem alleen maar groter maak. Daarom gekozen voor terugzetten naar fabrieksinstellingen.

Hopelijk was het ééns maar nooit meer!
Vriendelijke groeten en een fijn weekend, Koos

15 juli 2016 om 08:41.
Niekie zegt:

Oke Koos. Bedankt voor het terug melden.

Niek

15 juli 2016 om 10:41.
Dirk Boom zegt:

Nou ben ik natuurlijk benieuwd of die bestanden inderdaad op Onedrive stonden.

15 juli 2016 om 12:29.
avatar
Ex-lid zegt:

Ik ben na het lezen van je reactie gelijk even gaan kijken op OneDrive. En er stonden inderdaad 2 mappen (afbeeldingen en documenten) aangemaakt op de dag van het probleem. (11-07-2016, 11:31 uur)

Ik blijf het toch allemaal wel vreemd vinden dat een goed draaiende laptop zomaar door externe factoren (geen virus of malware) in de soep kan draaien. Ik ben zeer zuinig op mijn laptop en hij is altijd up to date...

15 juli 2016 om 13:22.
Niekie zegt:

Het enige wat je kunt doen is een schijfcontrole met het programma hdtunepro. Dit mag je 15 dagen gratis gebruiken.
Download het en installeer het.
Kies bovenin de juiste schijf, waar Windows op staat en kijk op het tabblad "Health" of daar Warnings staan. (de eerste aanwijzing dat de schijf aan het slijten is)
Daarna kies je het tabblad "Errorcontrole" en voer je een volledige error controle uit.
Alle blokjes moeten groen zijn na afloop. (kan 1 tot 3 uur duren.)

Als alles een goede uitslag geeft is dat in elk geval niet het probleem.

En nogmaals: Normaal ligt dit niet aan de laptop. Het is een vaker voorkomend probleem binnen Windows. Het zou zeer zeldzaam zijn (als de harde schijf niets mankeert) als het probleem terug zou komen.

Niek

15 juli 2016 om 14:51.
avatar
Ex-lid zegt:

Bedankt Niek! Ik ga er dit weekend mee aan de slag.

15 juli 2016 om 15:03.
avatar
Ex-lid zegt:

Even terugmelden...

Hdtunepro gisteravond geinstalleerd en zijn werk laten doen en zowel op tabblad "Health" als "Errorcontrole" alles groen en oké! Ik ben er blij mee...

Sinds terugzetten naar fabrieksinstellingen geen problemen meer. Laptop draait als een zonnetje. Nu wachten op Windows 10 Anniversary update op 2 augustus...


 

17 juli 2016 om 08:50.
Niekie zegt:

Oke bedankt voor het terug melden.

Niek

17 juli 2016 om 14:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club