SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Inloggen met Explorer 11
Geplaatst op 21 juli 2016 om 16:27 door Cinecor

Windows 10 blijkt na de gratis installatie van websites de vastgelegde inloggegevens in Explorer 11 niet te hebben overgenomen. Geen nood, opnieuw inloggen en dan in de favorieten opslaan en het lost zich op. De oude "favoriet" van die site kan dan verwijderd worden. Alleen...het werkt niet op alle websites. Wat is daarvan de reden en hoe los ik dat op?

5 reacties
Dirk Boom zegt:

Ik gebruik Edge maar heb even gekeken bij Internet Explorer: daarin staat rechts boven een sterretje en als ik daarop klik dan komen er favorieten tevoorschijn.
Als de cursor op zo'n favoriet staat en ik klik op de rechter muisknop, dan komt er een menu tevoorschijn.
In dat menu staat de keuze 'verwijderen'.
Wat gebeurt er als 'verwijderen' wordt gekozen?

PS dat de inloggegevens waren verdwenen is normaal. Veiligheidsmaatregel.

23 juli 2016 om 08:55.
Cinecor zegt:

Sorry, maar de opstelling van mijn vraag was niet duidelijk. Het gaat niet om het verwijderen van een favoriet, maar om het opslaan in favorieten inclusief de daarbij behorende inloggegevens. Het gaat om Explorer 11. Bij het opvragen van de bestaande favorieten (dus de oude die in Win7 aangemaakt zijn) moet opnieuw worden ingelogd. Als daarna de site in de favorieten wordt geplaatst wordt het inloggen ook vastgelegd. Er is dan een nieuwe favoriet aangemaakt. Dat werkt echter niet bij alle websites. In die gevallen moet er steeds weer opnieuw worden ingelogd, want de inloggegevens ontbreken. Die zijn dan dus niet mee opgeslagen.

23 juli 2016 om 11:32.
Dirk Boom zegt:

OK het is duidelijk. Betreft het bepaalde sites?
Bij inloggen moet nogal eens een vinkje worden aangezet voor 'ingelogd blijven'. Als dat vinkje niet wordt aangezet, dan moet er de volgende keer opnieuw worden ingelogd. Is het dat?
Het kan ook met de beveiliging van de browser te maken hebben.

23 juli 2016 om 12:49.
Cinecor zegt:

Aan al die voorwaarden van "vinkjes zetten" enz heb ik voldaan. Het geldt voor een paar sites. Ik heb Explorer vaarwel gezegd en ben Edge gaan gebruiken. Daar is nog wel het e.e.a. te verbeteren en dat weet Microsoft zelf ook al wel, maar Edge is wel wat sneller.

25 juli 2016 om 13:59.
Dirk Boom zegt:

Ja dat is idd de pretentie van Edge. Je hebt hopelijk ook rechts bovenin bij de 3 puntjes de instelmogelijkheden van Edge gevonden.

25 juli 2016 om 21:34.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club