SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Wachtwoord kwijt?
Geplaatst op 24 oktober 2016 om 12:52 door Shalom2501

Mijn nieuwe pc geeft een merkwaardig probleem.
Ik heb twee accounts. Een account met een outlook adres en wachtwoord en een administrator account met wachtwoord. Vrijdagmorgen heb ik meet toestemming van de administrator een paar programma's geïnstalleerd. Was geen probleem.
's Middags probeerde ik opnieuw in te loggen als administrator, maar terwijl ik absoluut zeker ben, dat ik het goede wachtwoord intyp, wordt dit niet geaccepteerd.
Ik zit er nu aan te denken om terug te gaan naar een herstelpunt voor vrijdagmorgen, of voordat ik het administratie account had aangemaakt en mijn outlook emailadres als administrator fungeerde. maar weet niet, of dit het probleem zou oplossen. Tevens overweeg ik om de pc toch nog terug te brengen naar de leverancier om het serieus te laten nazien op hardware problemen.

8 reacties
Niekie zegt:

Ik begrijp het verhaal niet helemaal.
Het eerste account wat op een pc wordt aangemaakt is altijd een admin account.
Waarom dan later nog een admin account aangemaakt?
Probeer eens in te loggen op het andere account.

Niek

24 oktober 2016 om 16:58.
Shalom2501 zegt:

Beste Niekie,
Wat ik gedaan heb, is het volgende:
Het oorspronkelijke administratieaccount heb ik gekoppeld aan mijn Microsoftaccount met het outlook adres. Daarna heb ik een tweede account aangemaakt met een wachtwoord en dit account administrator gemaakt, waarna ik het andere account standaard heb gemaakt.
Volgens mij had het probleem zich ook voorgedaan, als ik het oorspronkelijke administrator account alleen van een wachtwoord had voorzien en daarna een standaard account had aangemaakt met het outlook adres.
Waar het om gaat is, dat mijn administratoraccount niet benaderbaar is. Het inlogaccount met het outlookadres is een standaard account.
Ik hoop, dat als ik via een herstelprocedure terug ga naar de oorspronkelijke situatie, ik dus alleen een administratoraccount heb zonder wachtwoord. Als dat lukt, kan ik weer een standaardaccount aanmaken met het outlookadres. Wat ik graag wil weten, of deze handelwijze het probleem zou oplossen. En of ik dit kan doen met behulp van de reeds ge"installeerde aanvullende programma's.
Als ik weer een werkend administrator account heb, kan ik hopelijk ook de toestenbordinstellingen aanpassen, zodat ik weer letters met accenten kan gebruiken.

Roel

25 oktober 2016 om 16:44.
Niekie zegt:

Probeer inderdaad dan eerst systeemherstel tot een datum voor de problemen ontstonden.

Mag ik vragen waarom u het account waar uw e-mailadres tot standaard account hebt gemaakt.
Het beveiligd nauwelijks meer, en kan alleen maar verwarring geven.
Zeker met 1 gebruiker is het werken met 1 account wel zo gemakkelijk.

Niek

25 oktober 2016 om 22:40.
Shalom2501 zegt:

Beste Niekie,
Het is me wel eens verteld, dat je uit veiligheidsoverwegingen beter een apart administrator account kunt hebben, omdat een standaard account kwaadwillende lieden toegang tot je pc zou kunnen verlenen. Ik ben blij, dat ik twee accounts heb, want nu kan ik ondanks de storing toch nog mijn dagelijkse dingen gewoon doen.
Ga wel even kijken, of ik terug kan naar de dag voor het probleem. Mogelijk is het dan opgelost. Anders moet ik maar verder terug.

Roel

26 oktober 2016 om 13:42.
Niekie zegt:

Ach ik werk al zo'n 25 jaar gewoon met een admin account, maar inderdaad is een beperkt account wel zo veilig, al helpt dat ook niet overal tegen.

Ik hoop dat het lukt met systeemherstel.

Niek

26 oktober 2016 om 17:07.
Shalom2501 zegt:

Heb net het artikel gelezen over het aanmaken van een herstel-USB stick. Ik vraag me alleen twee dingen af.
A: Heb je voor het maken van zo'n stick adminstrator rechten nodig? Die heb ik juist niet.
B Of ik door nu zo'n stick te maken, niet de beschadigde systeembestanden op die stick zet.
Als ik niet eerst weer de bestanden kan herstellen, kom ik dan ook niet verder.
Dan vrees ik, dat ik terug moet naar een kale Windows10 installatie.. En daarna opnieuw alle software moet installeren.
In al die jaren, en ik ben in 1984 begonnen met een C64, heb ik nog nooit dit probleem gehad. Niemand heeft mij ooit gewezen op de noodzaak van het maken van zo'n stick.

31 oktober 2016 om 19:43.
Niekie zegt:

Ik ga even niet op de laatste vraag in, maar grijp nog even terug naar het wachtwoord.
Als daar behalve letters ook een vreemd teken in staat (bijv de @) dan gaat het goede wachtwoord niet werken als de toetsenbord instelling niet op Nederland als taal en toetsenbord VereningdeStaten Internationaal staat.
Soms verspringt een toetsenbord dus door een app.

Ga eens naar het admin account en voor je inlogt druk je de linker SHIFT toets in en drukt teven 1 keer op de linker CTRL toets. (dan staat je toetsenbord weer op de oude stand).
Kijk of je daarna wel kunt inloggen.

En niet overgaan naar een nieuwe Windows. Als je de harde schijf uit je pc haalt, kan je normaal al je bestanden terug halen, als je hem via een adapter van 20 euro aan een andere pc hangt.

Niek

31 oktober 2016 om 21:59.
Shalom2501 zegt:

Vandaag was ik bij de leverancier van de pc en sprak met hem over het wachtwoord probleem. Die wist mij te vertellen, dat het probleem veroorzaakt wordt door een update van Windows 10. Sommige pc's hebben er last van, andere niet. Hij hoopt begin volgende week een oplossing te hebben en dan kan de pc weer uit logeren gaan. Ben ik na al die weken dus geen bal opgeschoten. Mijn oude pc wil inmiddels niet meer goed internetten. Bijvoorbeeld iets online kopen en dan ook online per bank betalen gaat echt niet meer.
Baaaaaaalen dus!

3 november 2016 om 15:36.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club