SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
OneDrive: vraag aan Dirk Boom
Geplaatst op 9 december 2016 om 20:33 door KoosW

Gebruik Windows 10 en Office 365 met 1TB aan OneDrive ruimte.
Via deze link van Senoirweb uitleg "Werken met OneDrive" en als hoofddeel "Uploaden via de computer" gebruikt. Hieruit blijkt dat zowel op je harddisk als in de cloud dezelfde gegevens blijven staan. Bij verwijderen van een map uit OneDrive op harddisk, wordt ook deze verwijderd van de cloud, dit getest en is eigenlijk niet de bedoeling.

Nu heb ik van u telkens begrepen, dat u alles in OneDrive cloud heb staan en niets op pc / laptop.
Mijn vraag, op welke manier heb u dat de eerste keer gedaan en moet je daarna de OneDrive icoon op pc dan uit zetten, zo ja, op welke manier moet dat dan.

3 reacties
Dirk Boom zegt:

Goede vraag! Ik heb dit een paar jaar geleden nogal simpel aangepakt.
Via de verkenner is zowel 'Deze PC' te zien als Onedrive.
Ik heb vanaf mijn laptop (in een paar fasen) alle mappen onder de bibliotheken 'Afbeeldingen' en 'Documenten' geselecteerd en gekopieerd naar de bibliotheken 'Afbeeldingen' en 'Documenten' op Onedrive. Het was erg veel (vooral foto's) en het heeft 2 dagen geduurd (matig snel internet) voordat alle mappen plus inhoud op Onedrive stonden (je ziet aan een blauw 'kringeltje' op Onedrive dat hij nog bezig is). Toen alles op Onedrive stond, heb ik in de bibliotheken de gekopieerde mappen op 'Deze PC' gewist. Daarna is de laptop nog erg lang bezig geweest om te synchroniseren.
Dat synchroniseren is uit te zetten, dit kan per map ingesteld worden. In dat geval komt er dus weinig/niets op de pc.
In die situatie is het mogelijk om rechtstreeks op Onedrive te werken (tijdens ingelogd zijn) en eventueel bepaalde documenten tóch naar de computer te kopiëren (of natuurlijk andersom).

Het klopt: wat in de verkenner (of bijv. via Word) uit Onedrive wordt verwijderd, wordt d.m.v. de synchronisatie direct ook op Onedrive verwijderd. Het komt dan in Onedrive in een prullenbak terecht. Ook heeft Onedrive versiebeheer (dat kent een PC niet) d.w.z. na een wijziging wordt ook de vorige versie bewaard.
Prullenbak en versies staan alleen op Onedrive. Om daar iets mee te doen, is het nodig om op www.onedrive.com in te loggen.

Ik denk, nu ik dit schrijf, dat het onjuist is als ik zeg dat ik niets op mijn PC heb staan. Wél is het zo dat ik (bijna) niets op 'Deze PC' opsla, ik sla het via de verkenner of bijv. vanuit Word op in een Onedrive-map en die wordt direct gesynchroniseerd (dit staat bij mij dus aan).
Verder: als mijn PC defect raakt of als ik een nieuwe koop, dan raak ik niets kwijt omdat het in Onedrive staat. Daarom maak ik niet apart een backup.

Een soortgelijk verhaal geldt eigenlijk voor IMAP bij mail (synchroniseert ook altijd).

Overigens betr. mijn (Windows) smartphone: deze slaat gemaakte foto's op in de smartphone en synchroniseert de foto's tijdens een wifi-verbinding automatisch met Onedrive. Dit is éénrichtingsverkeer d.w.z. als ik foto's verwijder van de smartphone, blijven ze staan in Onedrive. Wellicht kan dat ook zo bij een PC gebeuren, ik weet dat niet.

9 december 2016 om 23:15.
KoosW zegt:

Vandaag met uw omschrijving bezig geweest en het is gelukt.
Begonnen met een paar bestanden via www.onedrive.com in de cloud te zetten.
De OneDrive map op pc was nog niet ingelogd en na inloggen kwamen de geuploaden bestanden terug op harddisk te staan.
Wat ik niet wist, was uw citaat:
Dat synchroniseren is uit te zetten, dit kan per map ingesteld worden. In dat geval komt er dus weinig/niets op de pc.
Na dit te hebben gedaan, werden de overtollige bestanden van men harddisk verwijderd maar wel netjes in de cloud blijven staan.
En dat was nu het punt waar ik telkens tegen aan liep.

Ik zag ook dat er door Microsoft een pdf bestand "Aan de slag met OneDrive" in de cloud staan maar hierin niets over synchroniseren uitzetten.

Wil u bedanken voor de hulp en ga nu aan de slag met uploaden.

10 december 2016 om 20:54.
Dirk Boom zegt:

Graag gedaan en succes met deze actie!

10 december 2016 om 22:15.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club