SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Krijg MSG bestanden in documenten van Windows 10 niet geopend
Geplaatst op 20 december 2016 om 16:36 door Herman1943

Goedendag. Al denkende ,dat ik met de installatie van OpenOffice alles kon openen lukt dit om onbekende reden niet..Bij het msg-bestand openen, staat o. a, bij openen met. ook wordpad, bij toepassing zie ik enkel YYYYYYYYYYYY's. Kan het zijn, dat ik Wordpad eerst moet installeren ? Dank bij voorbaat voor de suggesties!
Groet. herman

19 reacties
Dirk Boom zegt:

Een bestand met extensie .msg is een e-mail, openen met OpenOffice of Wordpad gaat hoogstwaarschijnlijk niet lukken. Openen met Outlook (onderdeel Office) of de mailapp zou moeten lukken, waarschijnlijk ook met elk ander mailprogramma.

20 december 2016 om 17:32.
HenkW zegt:

.msg bestanden kun je alleen openen wat Dirk ook zegt met MS Outlook en je kunt op internet ook msg omzetters downloaden naar .eml (WLM) maar of dit veilig is? Advies als het om een paar mailtjes gaat; opslaan op stick en naar iemand gaan die MS Outlook heeft.
Henk

20 december 2016 om 18:54.
kareltje zegt:

Openen met het kladblok zou moeten kunnen.
Het kladblok staat onder Accessoires in het startmenu.

20 december 2016 om 19:02.
Herman1943 zegt:

21 dec 2016.
Goedendag. Dank voor het advies. Kareltje's advies van Kladblok gebruiken werkt inzoverre, dat de bovenste tekst geheel versleuteld is op de pagina weergave en het onderste gedeelte toch in leesbare maar verwarrende samenhang te ontsleutelen valt. Henk W's verwijzing naar 'omzetters' is wat er allemaal gebeurd toch niet veilig, zie ik ook zo! . Ja , kon ik de Kladblok maar aanpassen ,helaas lukt me dit niet.Doordat ik ook grotere msg-bestanden heb ,niet veel, denk ik ,dat ik toch Henk W 's idee van laden op een USB stick als LAATSTE optie heb! Hoe zit dit ook alweer met Microsoft Office , biedt deze niet Office gratis aan voor een jaar? Dat zou ook een optie zijn.eventueel. Ja beste Dirk Boom , U schrijft , de Outlook mail app of elk ander mail programma, op mijn W10 vindt ik deze Outlook mailapp niet(tot nog toe ?) Heeft U details ? Dank en groet. herman

21 december 2016 om 05:35.
Dirk Boom zegt:

Outlook is een onderdeel van Office, bij Office 365 zit het er standaard bij. Dit is niet gratis.
De mailapp is te vinden in de lijst met apps. Hij heet 'Mail' dus staat bij de M.
Ik weet niet helemaal hoe het openen met de mailapp lukt, in theorie moet het kunnen.
Mag ik ook een andere weg noemen (ook zonder in detail de oplossing te kunnen geven):
Een .msg-bestand is een e-mail. Het zou dus tussen andere e-mails terecht moeten komen. Wellicht d.m.v. importeren in een bestaand mailprogramma. Welk programma wordt gebruikt?

En dan de oorzaak: misschien is het betr. bestand opstaan doordat er ooit van mails een backup is gemaakt. Maar als u overgaat op IMAP dan hoeft dat niet meer en verdampt het probleem behalve dat er misschien nog historie is.

21 december 2016 om 09:53.
fred612 zegt:

een msg omzetprogramma's, msg conversie naar docx of pdf downloaden is toch makkelijker en veilig en gratis. Ik zou geen bestanden laten omzetten via opsturen naar een mailomzetter. msg is een opslagvorm van mails uit off outlook op de pc en staan niet zo in off outlook.

21 december 2016 om 11:44.
Dirk Boom zegt:

Het advies van HenkW lijkt mij wel een goede (20/12 18:54 uur). En dan bijv. geopende berichten versturen of opslaan als .pdf (d.m.v. printen).
Is anders toch een hulpmiddel een idee?
Bijvoorbeeld dit hulpmiddel. (ik heb het niet uitgeprobeerd).
De betr. site is volgens Norton veilig, las ik hier.

21 december 2016 om 12:26.
Herman1943 zegt:

Goedendag. Dirk's suggestie om als proef een msg_bestand naar een mail adres te sturen heb ik uitgevoerd! Ik heb persoonlijk een Outlook.com mailadres in WLM staan, welk ik zojuist in W10 Mail als account geopend(geactiveerd) heb, naar dit account heb ik het msg-bestand verstuurd welk ook keurig aan kwam.
Helaas dezelfde problematiek als voorheen,enkel met, Kladblok in het venster ,openen met, verschijnt dan deze yyy etc letter tekst, maar ook leesbare letters. Oef!
Ik denk, dat inderdaad, Henk W 's suggestie, de msg -bestanden op een Usb stick te laden en dan middels een Office PC openen. en vervolgens als pdf (indien dit lukt) op te slaan toch de enigste oplossing is. Mij is duidelijk dat mijn gemis aan, hoe met bestanden om te gaan, ernstige verbetering behoeft ! Hopelijk heeft Senior W eb cursussen of literatuur aanwezig om kennis op te doen. Bij deze dank nogmaals voor de assistentie ,indien iemand een oplossing invalt dan graag, tenslotte is deze hele problematiek toch een interessant leerproces. Groeten Herman

21 december 2016 om 16:57.
fred612 zegt:

Niet klagen als je strak veel mail en reclame terug krijgt. Er zijn juist veel msgconverters die je op je eigen pc kunt laten werken

21 december 2016 om 17:08.
HenkW zegt:

@fred612, gratis is niet voor niks.Ze moeten ergens hun geld mee verdienen en daarom blijf ik er maar vanaf. Als het nou open source programma's waren.
Henk

21 december 2016 om 18:48.
Dirk Boom zegt:

Voor mij is het leerproces óók dat ik wel zou willen weten hoe deze .msg bestanden zijn ontstaan, ik heb die niet.
We hadden in mei ook al een zoektocht naar een oplossing, met grotendeels dezelfde deelnemers.
Zelfs in 2007 werd er al over een oplossing gesproken, zag ik via google.

Hoe dan ook, zonder outlook blijft het lastig, ook bij microsoft komt outlook steeds terug, en anders is het steeds een te downloaden hulpprogramma.

21 december 2016 om 19:28.
Herman1943 zegt:

Goedendag. . Ik ga Henk W's methode testen.Heb een 64 GB USB stick gekocht,waarop een kennis me het OFFICE Outlook programma zet en waar ik dan de msg -bestanden ook naar toe kopieer.Volgens mijn logica moet dan het msg-bestand Eurekaniseren,lees,zich openen! Ja en dan dit geopende bestand naar pdf omzetten. Hieromtrent heb ik weer, indien mogelijk advies nodig. Enfin eerst de 'job' met de USB stick. Vraag nog ,hoe krijg ik eigenlijk ,openen met APPS; in dat 'Voorkeur Venster' geplaatst indien men een bestand wil openen in Verkenner ,documenten -downloads ? Windows geeft meerdere keuzes aan , hoe het werkt is mij helaas niet duidelijk! Ik meld me met mijn USB experiment bevindingen. Dank en groet.

22 december 2016 om 05:58.
Dirk Boom zegt:

'Openen met' verschijnt bij klikken met de rechter muisknop op een bestand.
Er komt dan een menu met apps waarmee volgens de computer dat bestand(sformaat) geopend kan worden. Kies daaruit de gewenste app en deze gaat aan het werk.
Er staat ook een hokje in het menu. Als dat wordt aangevinkt, dan openen dergelijke bestanden voortaan altijd met de gekozen app. Dit is altijd te wijzigen door opnieuw het menu te kiezen.

22 december 2016 om 09:34.
HenkW zegt:
@Herman, je kunt het beste usb stick plaatsen dan op het ongeopende .msg bestand gaan staan > met rechter muis > bestand kopieren naar betreffende poort van usb > dan daarop klickken.
Als je iemand gevonden hebt met MS Outlook plaats je de usb en kun je direct zien vanuit de verkenner wat er op staat en dan kun je dit printen en eventueel een pdf van maken en weer terug zetten op usb (als pdf).
Henk
22 december 2016 om 09:49.
fred612 zegt:

msg is de opslag vorm van off outlook mails in windows. Met MS outlook.com kun je daar niets mee alleen met Microsoft Office outlook.com, het betaal programma. Google geeft vele free msg converters downloads die je kunt scannen voor veiligheid en dan op je eigen pc kunt gebruiken om msg bestanden te lezen als pdf of word

22 december 2016 om 10:39.
Herman1943 zegt:

Beste adviseurs! Het is GELUKT. Mijn kennis heeft me Office 2007 op een USB stick geladen waarna ik alleen de versie Microsoft Office Enterprice heb gedownload.. Hierin zit OUTLOOK ,Word, enEXCELL, meer heb ik nog niet ondekt!Enfin.De msg-bestanden heb ik naar de USB stick geladen en inderdaad na een beetje gehannes met deze uit 25 letters en cijfers bestaande Keysleutel ,die ik bij iedere opening weer moet invoeren is het gelukt. Vraag ,wat dien ik te doen dat ik deze Keysleutel vastzet, zodat ik bevrijd ben van dit invoerings proces? Verder, dus ,hek ik ook een Outlook account van mij in deze nieuwe Office Outlook geinstalleerd ,gelijk, zoals in WLM, ja ,toen gingen de msg-bestanden ( Dit zijn Dirk inderdaad Mails van vorige installaties)Open en riep ik Eureka! Fijn toch, deze beloonde moeite? Nu nog volgende , de tweede vraag , deze Office installatie is niet af. Het systeem zegt ,FouT 2503 , deze fout zit volgens mij in het register van de pc.
Deze is misschien ook de reden, dat Office 2007 ieder keer deze sleutel vraagt.Op het Web zag ik, dat meerderen deze Fout 2503-2502 aangereikt krijgen! Hoe dan ook beste lezers, msg -bestanden zijn geen probleem als Outlook geinstalleerd is ,dit is ZEKER. Derde vraag hoe ga ik deze msg's naar pdf's of andere bestanden omzetten ? Dank en groet . Herman

23 december 2016 om 06:05.
HenkW zegt:

Herman, ik denk dat je me verkeerd begrepen heb. Je moet het ongeopende .msg bestand meenemen op een usb stick naar iemand die MS Outlook op zijn pc heeft staan. Daar steek je de usb stick in die pc en dan kun je het .msg bestand openen en zo nodig uitprinten en of omzetten naar een pdf bestand.
Henk

23 december 2016 om 09:18.
fred612 zegt:

Herman mijn advies is mijn ervaring die werkt echt. ik denk dat je met off 2007 problemen blijft houden die dirk met 2016 daarom niet heeft

23 december 2016 om 10:57.
Dirk Boom zegt:

Voor de installatieproblemen: heel misschien helpt het hulpmiddel 'Fixit' (Microsoft).
Over de foutcode is op deze plek meer te vinden. Kennelijk houdt de beveiliging iets tegen of mankeert er iets aan interne toestemming. Op internet is meer te vinden (voor mij te technisch).

Met omzetten naar .pdf vanuit Outlook wordt bedoeld:
Als het e-mailbericht in Outlook is geopend, kies dan voor printen en wijzig de printer (tijdelijk) in 'Microsoft Print to PDF' (zie het plaatje uit Office 2016, in Outlook 2007 kan het plaatje of de benaming afwijken maar er zal wel PDF bij staan).
Het bericht wordt dan niet geprint maar opgeslagen als een PDF-bestand. Let wel even op waar het wordt opgeslagen.

PS in Office zit ook Powerpoint (= t.b.v. presentaties).

Knipsel.JPG
23 december 2016 om 12:48.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club