SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Back up in Windows 10 hapert!
Geplaatst op 27 december 2016 om 07:37 door Herman1943

Goedendag. Allereerst nogmaals mijn dank aan de Ambassadeurs voor hun adviezen betreffende het oplossen van mijn bestanden problematiek.Nadat ik mijn Desktop opnieuw had ingesteld met behoud van bestanden deed ik 3 dagen erna een systeemherstel . Waarom? Omdat ik in het recente verleden had vastgesteld, dat bij Systeemherstel pogingen het rode kruis verscheen van systeemherstel is NIET uitgevoerd. Dus dacht ik na deze nieuwe installatie , kijk eens hoe het nu is ? Wel, ik heb het geweten en gezweten!Oef. Het systeem gaf onafgebroken ,zo'n 80 minuten aan , blijft U rustig, onderbreekt U niet dit initialiseringsproces!. Ja , na 80 minuten wist ik het zeker, dit houdt nooit op. Dus alles of niks, inderdaad kamikaze, door op de onderste knop van mijn PC te drukken, dit is zo'n soort herstel knop, wordt de verbinding heel kort onderbroken en ja dan maar hopen dat het goed komt.Dus zweten !!! Het kwam goed, de PC startte weer opnieuw op en niks was verloren. Ik schrijf dit om een beeld van de toestand van mijn PC te geven ook ivm met de Hapering van de Back Up! Immers is mij duidelijk, dat ik mijn PC Grondig moet reinigen,dus helemaal opnieuw moet installeren . Tijdens de Backup volgens W10 instellingen formule verschenen alle mappen in het venster. Echter, alleen Dowloads werd gebackupt, niet de overige mappen , ook weigerde 'het systeem ' meerdere harde schijven om te back uppen, met de aanduiding 'Bestandgeschiedenis kan harde schijf E: niet vinden. Wat heb ik nu gedaan,wel, ik heb DIRECT de User Mappen met, kopïeren naar, de backup schijf uitgevoerd en dit lukte wel.Vermoedelijk is mijn PC behoorlijk toe aan vernieuwing ,en ja , wat mij hier gebeurd is, dit overkomt zeker ook andere clubleden ,vandaar, dat ik hoop ,dat eventueele betroffenen met deze ervaringen toch verder komen. Weinig is belangrijker dan het verlies van gegevens, toch? Hopelijk lukt het me na grondige herinstallatie, het Back up programma van W10 zoals aangeboden zonder Hapering, geregeld, of te wel dagelijks te gebruiken. Gegroet. Herman
 

9 reacties
Dirk Boom zegt:

Er is veel gebeurd als ik het zo lees.
Kennelijk is W10 opnieuw geïnstalleerd met behoud van gegevens.
Is de computer nu stabiel?

27 december 2016 om 09:14.
Herman1943 zegt:

Dag Dirk,bedankt voor uw reactie .Uw vraag is de PC nu stabiel, antwoord ,weet ik niet! Deze in mijn hierboven beschreven Systeemherstel initiateringsproblematiek,dus, het Niet stoppen van initieren was NA de installatie.met behoud van bestanden8
Gelukkig heb ik nu mijn bestanden handmatig gered op een externe schijf dus mijn angst is weg. Vraag 1, hoe doe ik nu een 'Totale' installatie? Ik neem aan dat het deze is die door Windows 10 als schone installatie beschreven wordt. Vraag 2.er wordt verwezen naar een hulpprogramma dien ik dit te downloaden naar een externe schijf? Dank en groet Herman.

27 december 2016 om 16:55.
Dirk Boom zegt:

Beste Herman, dat klopt: een schone installatie betekent: Windows 10 helemaal opnieuw op de computer zetten. Daartoe moet het op een USB-stick of op een DVD worden gezet, waarna de computer ermee opstart en aan het werk gaat. Als Windows 10 er nieuw opstaat, dan kunnen de oude bestanden worden teruggezet. Vervolgens moet ook nog mail e.d. worden ingesteld.
Een 'schone installatie' ruimt lekker op maar als de PC nu weer goed werkt, dan heeft het geen haast.

27 december 2016 om 17:24.
Niekie zegt:

Waarom perse een Windowsbackup?
Zoals je nu gedaan hebt, met kopieren en plakken werkt perfect.
Oke je moet er even aan denken. Maar met Windowsbackup moet je de externe schijf ook aansluiten, want zo'n schijf er de hele dag aan laten hangen is tegenwoordig heel onverstandig.
Wat nog niet is gebackupped is de e-mail, maar die staat vermoedelijk (ook) online.

Als het mijn pc was, zou ik wel de harde schijf ernstig controleren. Want normaal moet systeemherstel gewoon redelijk vlot kunnen werken. (afhankelijk van de specificaties van de pc).

Niek

27 december 2016 om 22:25.
Herman1943 zegt:

Goedendag, Dirk en Niek. Goed ,mijn bestanden heb ik onder controle.! Met mijn harde schijf is al sinds lange tijd iets mis, gezien ik dit Rode Kruis van , Systeemherstel is niet uitgevoerd al maanden kreeg . Uit angst voor herinstallaties heb ik alles verschoven,maar de werkelijkheid haalt je altijd weer in, zo is het nu eenmaal,toch? Enfin beste mensen, hoe controleer ik mijn harde schijf op fouten ? Graag advies hierover want ik wil echt graag een fijn werkend Systeem Herstel op mijn pc. Dit is een handige dienst op de pc die ik graag wil benutten. Dank en groet. Herman

28 december 2016 om 05:39.
Niekie zegt:

Dat kan o.a met het programma HDTunepro. Dit mag je 15 dagen gratis gebruiken. Er is ook een freetrail maar daar zie je minder mee.
Download en installeer het programma.
Kies eerst even het tabblad Health om te kijken of er "warnings" zijn.
Daarna kies je het tabblad "Errorscan" en doe je een volledige controle. Na afloop (1 tot 2 uur) moeten alle blokjes groen zijn.
Let tijdens de scan ook even op de scan snelheid.
Ik zou trouwens als eerste de C: schijf controleren en daarna de externe.

Niek

28 december 2016 om 10:52.
Herman1943 zegt:

Goedendag Niek, dank je voor de link. Dit ga ik een dezer dagen doen. Normaal heb ik geen externe schijf (je bedoelt zeker deze voor automatische backups) aangesloten.,dus enkel de interne schijf. Wat doe je eigenlijk GOED bij het probleem,dat als tijdens Systeemherstel, het initiëren NIET ophoudt en de pc na zo'n 60 minuten nog draait. Hoe onderbreek je deze procedure schadeloos vraag ik me af?Uiteindelijk is zo'n situatie een vertwijfeling voor de meesten van ons,toch?
Je weet niet wat te doen, en ja ,waarom zou dit enkel bij mij voorkomen, dus indien zoiets gebeurd dan is het toch goed te weten wat te doen en NIET zo als ik, maar uit vertwijfeling op een onderbrekingsstroom knop drukken, en dan maar hopen dat het goed komt! Nu ging het goed, maar ik heb toch in m'n rats gezeten,dit was de 'straf' dat ik geen back up gedaan had! Oef nooit meer! Dank en groet. Herman

29 december 2016 om 06:18.
Niekie zegt:

Als systeemherstel niet lukt (en dat kan best een uurtje duren, want het ligt eraan hoever je terug gaat). dan is er iets niet goed met Windows of met de computer.
Als dat is opgelost, moet systeemherstel gewoon werken.

Niek

29 december 2016 om 07:28.
Herman1943 zegt:

Goedendag beste adviseurs.Na enkele dagen afwezigheid heb ik het Systeemherstel probleem weer opgepakt en tot mijn verrassing misschien OPGELOST. Omdat ik denk dat anderen ook iets aan mijn bevindingen kunnen hebben, zal ik onder een nieuwe onderwerp titel ,dit zal zijn, Systeemherstelfout 0x80070005, een en ander weergeven. Aan U beste adviseurs nogmaals mijn dank. Groet. Herman

11 januari 2017 om 06:07.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club