SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Systeemherstel fout 0x8007005
Geplaatst op 11 januari 2017 om 06:24 door Herman1943

Goedendag. Bovenstaande melding kreeg ik langere tijd . Navrage bij Microsoft gaf aan dat de oorzaak beveiligingssoftware en registrycleaners kunnen zijn.Microsofts advies de beveiliging afsluiten of te verwijderen. Na het afsluiten van Kaspersky Internet Security(KIS) had ik weer de foutmelding. Na het verwijderen van KIS, kreeg ik de normale mededeling ,Systeemherstel is uitgevoerd. Dus alle perfect! Mijn conclusie Kaspersky is zo 'sterk' dat het Systeemherstel gewoon blokkeert .
Vraag aan de adviseurs. Moet ik maar van Kaspersky afzien en een Systeemherstel vriendelijke Beveiliging installeren . Zo ja , welke wordt dan hier aanbevolen door het team?

Dank en groet. Herman

12 reacties
Dirk Boom zegt:

Mij lijkt dat beveiliging vaker van toepassing is dan systeemherstel. Kaspersky staat goed bekend.

11 januari 2017 om 11:11.
Niekie zegt:

Zelf heb ik nog nooit een betaalt antivirus programma gehad. Omdat ze vaak de pc vertragen, te opdringerig zijn en even goed (of slecht) werken als diverse gratis alternatieven.

Ik gebruik de laatste jaren 360 Totaal Security. Het maakt gebruik van de antivirus database van Bitdefender en werkt perfect. Waarschuwt vaak voor onveilige sites en regelt ook de updates voor Windows als dat nodig is.
Hier is dat te downloaden.

Niek

11 januari 2017 om 22:14.
Herman1943 zegt:

Goedendag, inderdaad Niek ik ben het de stelling eens, dat in mijn geval en hoogst zeker ook bij anderen, Kaspersky zeer opdringerig kan zijn en ook de zaak vertraagt.
Ik ga 360 Totaal Security testen of de systeemherstel fout ,zie onderwerp, zich ook bij 360 Totaal Security installatie presenteert. Ik meld me dan later tot dan met dank en groet. Herman

12 januari 2017 om 04:19.
Dirk Boom zegt:

In dat geval is ook de standaard Windows beveiliging een optie.
Ik gebruik niets anders en heb nooit een probleem.
Dat komt, omdat problemen deels worden veroorzaakt door gedrag.

12 januari 2017 om 07:56.
Herman1943 zegt:

Beste Dirk ,het Gedrag wat deels problemen veroorzaakt, Uw opmerking ziet U boven, kunt U dit (ongewilde foute) gedrag , dit 'malgedrag'omschrijven? Waarom, wel ik en met mij (denk ik zo) vele anderen veroorzaken door ons gedrag in de omgang met de Computer foute handelingen ,welke ons onvoorzien in de problemen brengt. Kort, wij (ik), onderschatten het gevoelige ingenieuze systeem wat een computer eigenlijk is! Door de routine van het klikken maak ik vaker fouten. Bij mijn naspeuringen naar wat is een 'Goed computergedrag' vind ik bij Seniorweb niets! Ook via de browsers blijf ik bij 'Ouders en kinderen ' steken. Dus een korte richtlijn van Goed PC Gedrag lijkt mij zéér aangebracht vooral voor ons Senioren,toch? Wat het gebruik van Standaard Windows Beveiliging betreft. Inderdaad, Windows 10 biedt eigenlijk alles! Dus beste Dirk,met Goed gedrag, moet men of heeft men geen ander systeem ter beveiliging nodig.Dit is toch prachtig,want alles is op elkaar afgestemd in W10 , zo dien ik het toch begrijpen, indien men de Regels correct volgt kan er weinig fout gaan. Uitziende naar de nodige gedragsregels dank ik bij deze en verblijf met .groet. Herman

13 januari 2017 om 06:04.
Dirk Boom zegt:

Met gedrag bedoel ik: internet- en mailgedrag. Want via die kanalen kan ellende binnenkomen. Het kan ook gebeuren via bijv. een USB-stick.
Het gaat erom geen verkeerde sites te bezoeken. Bijv. er worden fantasieprijzen beloofd of andere te mooie dingen, of het zijn rare buitenlandse sites. Algemeen: als u het niet vertrouwt, blijf er weg of zoek het eerst even na (bijv. via Google).
Net zo bij mail: vertrouw niet elke afzender en let op de inhoud, klikt niets aan als u twijfelt.
Het is geen harde materie en angst is onnodig, het is vooral gezond verstand gebruiken.
Over dit soort zaken is het nodige op internet en bij Seniorweb te vinden.
Gebruiken van beveiliging raad ik wél aan, echter alles dichtzetten heeft nadelen zoals u hebt gezien, goed is goed genoeg.
Seniorweb zegt er iets over betr. mail, en zegt iets over veilige websites.
Op deze website zegt men: de beste virusscanner bent u zelf.
En hier leest u iets over websites.
Er kan dus veel misgaan maar bij persoonlijke alertheid gecombineerd met een virusscanner is die kans klein, echter nooit uit te sluiten.

13 januari 2017 om 10:28.
Niekie zegt:

Over het verhaal veilige websites van SW:
Softonic een site die heel veel malware verspreid met z'n downloads heeft ook een https verbinding. En van die site moet je echt niets downloaden, want er komt geheid rommel bij.

Als ik erg veel reclame op een site zie en flitsende banners, ben ik er meestal gelijk weg.
Je gaat ze op den duur wel herkennen.

Niek

13 januari 2017 om 12:06.
Herman1943 zegt:

Beste Dirk en Niek, uw uitleg is zéér duidelijk en leidt hopelijk voor ons leden tot een dusdanig computer gebruik, dat wij ons méér bezinnen in ons klik en open gedrag op de pc. Beste adviseurs, bij deze sluit ik af met nogmaals ,dank en groet.Tot ziens. Herman

14 januari 2017 om 07:50.
avatar
Ex-lid zegt:

Beste allemaal,
Mijn virusscanner van Kaspersky loopt over een paar dagen af, dus ik moet een keuze maken en denk dan ook aan de 360 Total Securety die Nieki aanbeveelt. Ik heb zo'n trammelant gehad met Kaspersky dat ik deze niet wil verlengen. Echter ik heb ooit een probleem gehad met telebankieren, zo, dat ik door de bank werd gebeld over een bedrag dat open stond om over te maken ( niet door mij, dit bedrag was vele malen hoger dan dat ik zou overmaken) en dat er virus op de pc is en dat deze moest worden verwijderd.
Uiteraard de laptop laten reinigen en Kasperky er op laten zetten. Ik had een gratis virusscanner maar bleek toch biet voldoende. De bank vertelde dat een ik goede virusscanner moest installeren daar anders geen vergoeding zou plaatsvinden indien zich met telebankieren weer iets zich zou voordoen. Een betaalde versie is aantoonbaar denk ik.
Nu begin ik te twijfelen over wat ik het beste kan installeren. Betaalde of gratis virusscanner.
Graag een advies.
Heeft iemand ook een advies over gratis officepakket want deze zit uiteraard niet op een nieuwe laptop.

8 mei 2017 om 12:52.
Niekie zegt:

Inderdaad gebruik ik nog steeds 360 Total Securety.
Maar de standaard antevirus beschermer van Microsoft (Defender) is ook sterk verbeterd het laatste jaar.
Lees de voorwaarden van de betreffende bank eens door en kijk wat ze eisen.

Voor een gratis office pakket zou je hier eens kunnen kijken.

Niek

8 mei 2017 om 16:10.
Herman1943 zegt:

Geachte site beheerder. Het systeem roept mij heden 8 mei reeds 2 x op om te reageren op mijn hulpverzoek van 11 januari jongstleden! Wel, om 14 jan heb ik Dirk en Niek voor hun advies bedankt . Meer kan ik niet doen, toch? Ook heb ik in mijn reacties vermeld, dat mijn probleem is opgelost doordat ik Kaspersky verwijderd had en toen wel een systeemherstel kon uitvoeren . Nu heb ik Kaspersky weer ingesteld. en ja ik kan mij voorstellen, dat indien ik een systeemherstel wil doen ik weer dezelfde besognes krijg als destijds. Dus niet experimenteren Herman. Tja . Dirk en Niek geven zéér functionerende adviezen, mijn waardering hiervoor heb ik reeds vaker uitgedrukt, sowieso , niet om te 'slijmen' maar vele landen zouden jaloers zijn op 'ons' indien ze zo'n Seniorweb hun Senioren konden aanbieden ! Beste groeten uit Noord Limburg.

8 mei 2017 om 16:57.
Helma Beumer zegt:

@ Herman1943
Je hebt helemaal gelijk.
Kookaburra had een nieuw bericht moeten openen.
Niet verdergaan bij de vraag/het probleem van iemand anders.

8 mei 2017 om 18:12.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club