SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Foto's via mail......
Geplaatst op 30 januari 2017 om 11:05 door Noor.W

Hallo. Nu heb ik ook een probleempje.
Ik kreeg een mail met als bijlage verstuurde foto's van een MAC-gebruiker. Deze kon ik bekijken op mijn iPad; ze waren gewoon zichtbaar in de mail, dus niet als een bijlage, waarop je nog eerst moet klikken. Echter, op mijn Windows-pc waren ze niet zichtbaar en was bij de mail ook geen bijlage. Het vreemde was dat die mail met 1 regel tekst tóch 3 Mb "zwaar" was. Wie kan mij uitleggen hoe dit kan; waar een "fout" is gemaakt? En graag ook hoe het dan wél verstuurd moet worden.
Ik werk met Outlook 2007 uit het Office-pakket.
Ik heb bij webmail gekeken en daar stond de mail wel met foto; gewoon in de mail, dus niet als bijlage.
Het rare is, dat als ik die mail, geopend op iPad, doorstuur naar mezelf, dan is er ook geen foto bij of in, maar is de mail ook weer 3 Mb zwaar.
Bij de Appleclub weet men het ook niet en denkt men ook mee.
Ik hoor van iemand anders, die hetzelfde probleem heeft. Rara?
Alvast mijn dank voor het lezen, Noor

11 reacties
fred612 zegt:

wat was de extinctie of format van de foto, wel een jpg of windows ondersteunde?

30 januari 2017 om 11:44.
Noor.W zegt:

Jazeker, een .jpg van bijna 3 Mb. Ik doe veel met foto's versturen, maar heb problemen ermee als het van Apple naar Windows moet (denk ik). Ik heb Windows 10 en IOS 10.2.1, dus allebei up-to-date. Met doorsturen van iPad naar desktop voeg ik de bijlage ook toe, maar hij komt dus niet binnen in de mail en ook niet als bijlage, terwijl mail dan toch 3Mb zwaar is.

30 januari 2017 om 12:15.
fred612 zegt:

komen kleine foto's <1 MB wel over, kun je die foto's ook in de mails plakken en direct zien?
Stuur eens mails aanjezelf.

30 januari 2017 om 13:20.
kareltje zegt:

Heeft de zender van de e-mail aan deze instelling gedacht?

30 januari 2017 om 13:51.
Noor.W zegt:

Kareltje, dank voor je link. Ik heb het gelezen en doorgestuurd naar de afzender. Verder heb ik diverse mails met foto naar mezelf gestuurd; klein formaat en groot formaat, van iPad naar Windows en omgekeerd enz. Wat mij opvalt is: maak ik op iPad een mail en zet onder tekst een foto, dan komt die als bijlage op mijn desktop. Pak ik eerst een foto en zet die in een mail naar mezelf, dan komt hij niet als bijlage, maar zichtbaar in de mail. Zo heb ik foto's heen en weer gestuurd en in alle gevallen staan ze zichtbaar in de mails op de iPad. Op de desktop staan ze dus als dichte bijlage of open in de mail. Ik ben nu benieuwd naar de reactie van de desbetreffende afzender. Wordt vervolgd... Met groet, Noor

30 januari 2017 om 14:35.
Noor.W zegt:

Hallo, De afzender van de foto heeft gereageerd op mijn verzoek om zijn instelling op de Mac volgens de link van Kareltje (hierboven) te checken en die stond al op “Verstuur altijd voor windows geschikte bijlagen”. Helaas is dát dus niet de oplossing; Het blijft een raadsel en ook vervelend dat ik die foto's dus niet kan zien op mijn Windows-pc. Ook niet als ik ze doorstuur vanaf mijn iPad naar mezelf. Bovenstaande tekst ging met mijn eigen foto's dus goed. Maar nu.....?

31 januari 2017 om 12:02.
fred612 zegt:

wat gebeurt er als je de foto selecteert, kopieert of sleept naar je bureaublad?
Ik heb het ook wel eens gehad als de verzender de foto's er wel naar zijn mail heeft gekopieerd maar niet goed , te snel verder, opgeslagen/ je ziet dan een klein symboolje, een vierkantje met 2 diagonale zigzaglijntjes, maar de fotoinhoud niet.

31 januari 2017 om 12:33.
Dirk Boom zegt:

Ik lees dat e.e.a. in webmail nog goed staat, maar niet zichtbaar wordt in Outlook 2007. Dus de oorzaak ligt bij een instelling in Outlook 2007, of het ligt aan de ouderdom daarvan.
Gaat het mis:
- bij foto's die IN de mail staan
- of bij foto's die als bijlage worden verstuurd
Oplossingen buiten Outlook 2007 zijn er wel. Bijv. delen via wetransfer of via een andere cloud. Dat is ook gebruikelijker dan versturen via mail want foto's zijn voor mail al gauw te groot.

31 januari 2017 om 12:43.
Noor.W zegt:

Beste clubgenoten,
Een en ander blijft nog steeds een raadsel. De foto's zijn maar 3Mb en 2 per mail, dus dat pikt elke provider.
Fred612, ik heb jouw suggestie opgepakt, de foto gekopieerd (allemaal op mijn iPad dus), en die geplakt in een mail naar mijzelf. [Op de iPad zijn foto's gewoon zichtbaar in een mail, ook al staat er een paperclip bij de mail in het voorbeeldvenster]. En toen kreeg ik hem als bijlage in mail in Outlook😳😅, dus op mijn desktop. Dit is dus voor mij de manier om de foto op mijn pc te krijgen. Met doorsturen en voeg toe, vanaf de iPad, komt de foto er niet bij. En rechtstreeks vanaf de provider komt de mail ook zonder foto op mijn desktop.
Dirk, ik zou niet weten welke instelling in Outlook fout zou staan; jij wel?
Op iPad staan foto's gewoon zichtbaar in de mail ook al zijn ze als bijlage verstuurd. Idd stuur ik grote fotobestanden met WeTransfer o.i.d.
Het "raadsel" is dus niet opgelost, maar ik weet nu wel hoe ik via een omweg tóch de foto's in een mail op mijn desktop krijg, en dáár kan opslaan.
Alle meedenkers heel hartelijke dank voor jullie tijd en moeite.
Vriendelijke groet, Noor

31 januari 2017 om 14:30.
Dirk Boom zegt:

Beste Noor, goed dat het is gelukt. Ik kan geen instelling van Outlook 2007 nagaan, dat is (voor mij) te oud.

31 januari 2017 om 15:20.
fred612 zegt:

Dat een foto van een bijlage onder de mail te zien is lijkt mij normaal, als ik een foto erinplak en als bijlage meestuur zie ik er twee. Toch lijkt het dat wat je van de ipad verstuurd een link is en niet de foto, wat zijn de eigenschappen van die foto? Soms staat (bijlage foto teken) er.

fotologomail.JPG
1 februari 2017 om 09:53.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club