SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Creators update
Geplaatst op 12 maart 2017 om 13:32 door JohanS

Ik geef computercursussen aan senioren in een dienstencentrum in Hasselt (België). Eén van de cursussen die ik geef is Windows 10.
Eind april wordt, normaal gezien, de creators update verdeeld en half mei begin ik een nieuwe cursus Windows 10. Gezien ik mijn eigen cursushandboeken schrijf wil ik graag wat voorsprong nemen om op het laatste moment niet alles nog te moeten opzoeken.
Ik heb me al suf gezocht op internet naar functies die gewijzigd of toegevoegd worden, maar ik vind weinig (Paint 3D, Defender Security Center, Privacy Dashboard, Windows Update snoozen en Dynamic lock ). Kent iemand een webiste waar er meer te vinden is?
De senioren uit Hasselt zullen u dankbaar zijn :-)

Johan

17 reacties
Niekie zegt:

Waarom maakt u geen gebruik van de insider versie van W10, daar worden nieuwigheden uitgetest.? link.
Maar ik stelde de vraag bij Google en kreeg 32.500 sites met informatie: link.
Maar het zal wel weer veel herrie zijn en weinig veranderingen voor de gebruiker, net als de verjaardags update, die eigenlijk voor de gebruiker alleen de functies van de startknop wat wijzigde.
En natuurlijk zal het W10 weer trager maken helaas.

Niek
 

12 maart 2017 om 15:00.
Henca zegt:

Waarschuwing.
Ik gebruik ook de insider versie van W10 maar met de laatste update is systeem
herstel uitgeschakeld en krijg je met geen mogelijkheid meer aan de praat. Ik heb de p.c. terug moeten zetten naar de update voor de laatste. Dat kan alleen via ..feedback hub. Als je van de insiders versie af wilt, kan dat volgens een mederwerker van Windows alleen door je p.c. helemaal opnieuw te installeren. .....
Henc@

12 maart 2017 om 16:56.
JohanS zegt:

Niekie,
ik had de insider versie vanaf de start, maar wegens tijdsgebrek ben ik er uit gestapt.
Ik heb ook die duizenden links gevonden, maar als je recent gaat is het nog enkele honderden en die hebben het bijna allemaal over de onderwerpen die ik aanhaalde.

Henka,
ik heb ook een naakte installatie moeten doen toen ik de insider versie kwijt wou.

12 maart 2017 om 17:19.
Henca zegt:

Heel vervelend is dat en heel slecht van Microsoft.......
Ik laat hem steeds terug zetten naar de vorige en dan heb ik wel systeemherstel. Ik vraag me af of bij de volgende grote update voor iedereen systeemherstel het nog wel doet.

12 maart 2017 om 19:12.
Niekie zegt:

Johans: Ik kan u niet e-mailen maar kreeg vandaag een mailtje van Microsoft met best veel info over de Creaters update.
U kunt mij wel e-mailen, dan kan ik het mailtje doorsturen.

Hier alvast de tekst, maar ik denk dat de links niet gaan werken zo.Ontdek meer over de nieuwe Windows-functies voor gaming, video's, beveiliging, toegankelijkheid en meer.


Hallo Windows Insider,


Zoals u weet, werken onze technici voortdurend met feedback van Insiders zoals u. Dat blijkt uit het werk dat aan de nieuwste versies van Windows 10 Insider Preview* is verricht.


Deze versies bevatten tal van functies die rechtstreeks op feedback van Insiders zijn gebaseerd. Alle aspecten komen aan bod, van gaming tot beveiliging en van toegankelijkheid tot multitasken. Bekijk een paar uitgelichte functies voor pc's hieronder en geef uw mening.


We willen hier ook iedereen bedanken voor de enorme respons op de recente enquête over het Windows Insider-programma. Aan de hand van uw feedback kunnen we het Insider-programma verder aanpassen aan uw specifieke behoeften en interesses. Felicitaties aan Peter H. uit Zweden, die de Microsoft Store cadeaubon van $ 1500 (USD) heeft gewonnen voor het invullen van de enquête!


U kunt zoals altijd hierheen gaan voor meer informatie over de nieuwste Windows 10 Insider Preview-versies voor pc en mobiel.


Meer tegelijk doen met het nieuwe venster Compacte overlay. Bekijk een film of videogesprek in een hoek van uw scherm — zelfs wanneer u van app wisselt om uw e-mail te lezen of iets op internet te zoeken. Een appvenster in de modus Compacte overlay wordt boven op alle andere vensters weergegeven, zodat het altijd zichtbaar is. Kijk uit naar updates voor de app Films en tv en de Skype Preview-app en haal binnenkort uw voordeel uit deze functie.

Een slimme manier om uw pc te vergrendelen. Met Dynamisch vergrendelen wordt uw Windows 10-pc automatisch vergrendeld als u niet in de buurt bent, op basis van hoe ver uw via Bluetooth gekoppelde telefoon zich van uw pc bevindt. Als uw via Bluetooth gekoppelde telefoon niet in de buurt van uw pc is, wordt het scherm door Windows uitgeschakeld en wordt de pc na 30 seconden vergrendeld.

Aankondiging brailleondersteuning in Verteller. We krijgen graag feedback van onze visueel beperkte Insiders waarmee we uw behoeften kunnen ondersteunen. Klik hier voor de stappen om braille te gebruiken bij Verteller.**

Xbox-gamingfuncties. We hebben wat fantastische nieuwe functies voor gamers geïntroduceerd. Lees deze blog op Xbox Wire voor meer informatie.

Geïntegreerde Beam-streaming. Beam is de eenvoudigste en snelste manier om games te streamen en is nu onderdeel van versies van Insider Preview.

Introductie van Verzamelingen in de Feedback Hub. Een paar maanden geleden hebben we u uw mening gevraagd over de Feedback Hub. U gaf hierop als antwoord: 'Te veel dubbele feedback!' Daarom kondigen we nu Verzamelingen aan, waarmee alle feedback voor soortgelijke problemen en suggesties wordt gegroepeerd.

Informatie voor ontwikkelaars
Verbeter uw apps met deze fantastische nieuwe SDK's. Bekijk hieronder de SDK's die we onlangs hebben aangekondigd tijdens het Windows Developer Day — Creators Update-evenement.

Telerik en de UWP Community Toolkit 1.3-update bieden fantastische manieren om uw apps met open source te versterken. De Telerik-besturingselementen bieden krachtige functies zoals Grafieken, Rasters en meer. UWP Community Toolkit is bijgewerkt met nieuwe besturingselementen, bugfixes en services.

Windows SDK voor Google Analytics is nu beschikbaar voor UWP-apps. Er is een C# SDK en een C++ SDK en u kunt nu in real-time analyses krijgen van uw applicaties.

Facebook-advertenties voor appinstallaties zijn ideaal voor gebruikersacquisitie via uw Windows Store-apps. U krijgt een uit dashboard voor een breed bereik en nauwkeurige targeting, waarmee u uw advertenties kunt maken en beheren. Op de pagina vindt u ook een video die u laat zien hoe u Facebook-advertenties voor appinstallaties maakt en code aan uw eigen app toevoegt voor een goede installatie-attributie (in het Engels).Windows Developers Day — Creators Update gemist? Bezoek de website van onze Developers Day om de hoofdpresentatie en andere presentaties te bekijken. Ontdek wat nieuw is voor ontwikkelaars in de Windows 10 Creators Update en wat dit inhoudt voor uw apps en games.

Informatie voor IT-professionals
Nieuwe zakelijke functies voor Windows Insider-programma. Binnenkort introduceren we nieuwe functies en functionaliteiten om IT-professionals en zakelijke klanten in onze Insider-community beter te kunnen ondersteunen. Een van de hoogtepunten: de optie om met bedrijfsreferenties deel te nemen aan het Windows Insider-programma (in plaats van met uw Microsoft-account). Dit biedt u verbeterde zichtbaarheid van uw feedback — vooral bij functies die de specifieke zakelijke behoeften van uw bedrijf ondersteunen. Bovendien komt u in contact met een grote community van IT-deskundigen, die u inzicht kunnen verschaffen in de onderwerpen die voor u het belangrijkst zijn. En dat is nog maar het begin. Vul het pre-registratieformulier in voor meer informatie en om ons te laten weten wat u nog meer graag ziet opgenomen in het programma (in het Engels).

Public Preview van Windows Analytics: Update Compliance. Update Compliance is een gratis service die u een holistische weergave van de Windows 10 update-conformiteit biedt voor de apparaten in uw organisatie, met de installatiestatus voor zowel de maandelijkse kwaliteitsupdates als updates met nieuwe functies. Klik hier voor meer informatie over hoe u de service kunt installeren voor uw organisatie.

Windows 10 virtuele labs. Probeer installatie-, implementatie- en beheerscenario's van Windows 10 uit met behulp van een eigen virtual machine-omgeving in de cloud, zonder dat u daarvoor aanvullende software of een installatie nodig hebt. Ga vandaag nog aan de slag met virtuele labs. Wilt u uw testomgeving configureren? Raadpleeg de handleiding om een testlab te configureren en Windows 10 te implementeren.

Vergroot uw kennis met on-demand sessies van Microsoft Tech Summit. Verdiep u in de nieuwste implementatieverbeteringen voor Windows 10, leer hoe u compatibiliteitsproblemen met webtoepassingen voorafgaand aan de implementatie kunt verhelpen en hoe u Windows als service kunt implementeren. Bekijk uitgelichte sessies van Microsoft Tech Summit, en andere technische demo's van Windows 10.

U kunt Dona Sarkar, het hoofd van het Windows Insider-programma, volgen op Twitter @donasarkar. Volg ons op Twitter @windowsinsider voor meer updates over het programma, waaronder speciale evenementen en activiteiten.


Hartelijk dank voor uw deelname aan het Windows Insider-programma.


Het Windows Insider-team


* Windows 10 Insider Preview kan nog ingrijpend worden gewijzigd voordat de commerciële versie op de markt komt. Microsoft geeft geen garantie, expliciet of impliciet, met betrekking tot de hier verschafte informatie. Voor sommige productfunctionaliteit is extra hardware of software vereist.


** Er zijn co-existentieproblemen met brailleondersteuning en schermlezers van derden. Totdat de documentatie beschikbaar is, raden wij u aan brailleondersteuning voor Verteller alleen in te schakelen op pc's die geen schermlezer van derden bevatten die is ingesteld voor gebruik van een braillescherm.


Je ontvangt deze e-mail in het kader van je lidmaatschap van het Windows Insider-programma.


Microsoft respecteert je privacy. Als je meer wilt weten, lees dan onze online privacyverklaring.


Als je niet langer e-mails van het Windows Insider-programma wenst te ontvangen, moet je het programma verlaten. U moet zijn aangemeld bij uw Microsoft-account dat is gekoppeld met het Windows Insider-programma om toegang te krijgen tot de pagina waarop u het programma kunt verlaten.


Dit e-mailbericht is afkomstig van een e-mailadres dat niet wordt gelezen. Beantwoord het niet. Gebruik links inline hierboven om extra informatie of hulp te krijgen.


Microsoft Corporation
One Microsoft Way
Redmond, WA 98052 USA"""Niek

13 maart 2017 om 23:30.
Henca zegt:

Ik heb deze mail ook gekregen maar je kunt je er echt niet mee afmelden, daar zit het probleem.
H

14 maart 2017 om 00:28.
Niekie zegt:

Ik wil mij daar zeker niet afmelden, maar het staat er heel duidelijk hoe dat moet:

Als je niet langer e-mails van het Windows Insider-programma wenst te ontvangen, moet je het programma verlaten. U moet zijn aangemeld bij uw Microsoft-account dat is gekoppeld met het Windows Insider-programma om toegang te krijgen tot de pagina waarop u het programma kunt verlaten.

Niek

14 maart 2017 om 01:09.
JohanS zegt:

Niek,

Als je de link volgt kom je op een pagina waar je je kunt aanmelden voor het insider programma. Nergens is er op die pagina informatie over hoe je het programma kunt verlaten.

Gebonden voor het leven :-)

Johan

14 maart 2017 om 10:42.
JohanS zegt:

PS ... ik heb mijn club profiel aangepast zodat ik ook mails van clubleden kan ontvangen :-)

Johan

14 maart 2017 om 10:45.
Dirk Boom zegt:

Kijk even onderaan in het mailbericht over het insider programma (zie plaatje) en volg de link. Op de website staat bovenin rechts de mogelijkheid om af te melden.

Knipsel.PNG
14 maart 2017 om 11:14.
Henca zegt:

Ik heb alles al gedaan om me af te melden, zelfs een uur aan de telefoon gehangen met Microsoft maar het enige is toch echt....een schone installatie en dat heb ik er niet voor over. Ik zet nu iedere keer de p.c. terug.. Heb je gekeken Niek of jouw systeemherstel wel ingeschakeld is? Zo ja, heb je de laatste update niet ontvangen niet ontvangen
Henc@

14 maart 2017 om 11:16.
Dirk Boom zegt:

Er is verschil tussen:
- in mijn vorige bericht liet ik de afmelding zien bij Microsoft via de mail
- het verbaast mij niet dat voor verwijderen van de insiderversie een nieuwe installatie nodig is.
- in de instellingen zie ik de plek waar de aanmelding voor het insiderprogramma geregeld wordt (ik heb het niet aan staan).

Knipsel_LI2.jpg
14 maart 2017 om 11:25.
Henca zegt:

Dit is het enige wat je kunt doen, update's slow ontvangen.

Knipsel.JPG
14 maart 2017 om 11:44.
Dirk Boom zegt:

Microsoft Support zegt er iets over, kijk even op deze plek.
En na een schone installatie komt voor zover ik heb ervaren W insider niet meer binnen.

14 maart 2017 om 11:49.
Niekie zegt:

Henca er zijn 2 verschilende dingen:
1) Je kunt je afmelden voor de emails en het programma.
2) En daarna inderdaad een verse installatie met een normale versie van W10.

Mijn laatste aanwijzing aan JohanS ging over het afmelden bij het programma en afmelden voor de e-mails.
Dat staat natuurlijk de insider versie nog op de pc en daar is een nieuwe installatie voor nodig.
En ik draai zelf (niet meer) de insider versie.

Niek

14 maart 2017 om 12:09.
JohanS zegt:

Niekie stuurde me de mail (waarvoor dank).
Onderaan staat dat je het programma moet verlaten om geen mails meer te krijgen, als je op die link klikt kom je op de pagina https://insider.windows.com/?wa=wsignin1.0
Nergens op de pagina staat er informatie over het verlaten van het insider programma, de link rechts boven waarover Dirk spreek is om je microsoft account af te melden, dus hetzelfde als (bijvoorbeeld) je afmelden in outlook.com, hiermee verlaat je echter het insider programma niet.
Ik heb het nu opgelost door de insider mails als ongewenst aan te duiden.

Johan

14 maart 2017 om 12:29.
Henca zegt:

Ik krijg geen mails, het gaat mij om de update's die je steeds krijgt en bij de laatste update werkt je systeemherstel niet meer. Dat is mijn probleem en daarom wil ik van die update's af........en dus van het programma waar je dus echt niet vanaf komt.
Ik laat het maar zo, na de update ga ik steeds terug naar een update daarvoor, bij die werkt het systeemherstel wel. Is even vervelend maar niets aan te doen. Ik heb er veel te veel tijd aan besteed. Ik ga werken, bedankt allemaal.
Henc@

14 maart 2017 om 12:36.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club