SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
WSE
Geplaatst op 6 april 2017 om 22:36 door Trebla

Eindelijk is het ook Microsoft gelukt een goed presterend antivirusprogramma te leveren. Security Essentials scoort een dikke voldoende.
Microsoft heeft geen al te beste reputatie op antivirusgebied. Zowel Windows Defender als het pakket Security Essentials scoren keer op keer een dikke onvoldoende in tests. Maar het tij lijkt gekeerd. In de laatste testronde van testlab AV-Test haalt het pakket een zeer goede score. De test is uitgevoerd op Windows 7. Maar Security Essentials is in Windows 10 een onderdeel van Windows Defender. Verwacht mag worden dat de scores voor dit besturingssysteem ook positief zijn. En nu maar hopen dat Microsoft de goede resultaten vast kan houden.


Ik dacht dat dit helemaal zou verdwijnen of is het alleen maar het mailprogramma WLM dat nite meer wordt ondersteund door veiligheidsupdates?????

5 reacties
Niekie zegt:

We hebben/hadden "Windows Live Essentials" en daar zat o.a. WLM in. Maar ook de MovieMaker en nog wat anders programma's. Daarvan worden een aantal programma's niet meer bijgewerkt waaronder WLM.

Dit artikel gaat over "Security Essentials" wat nu juist verbeterd is.

Waar het artikel de plank n.m.m. een beetje mis slaat is, dat ze Microsoft security Essentials een "onderdeel" noemen van Windows Defender. En dat lijkt mij onjuist.
Zie dit artikel. Maar echt belangrijk is dat niet.

Niek

6 april 2017 om 22:48.
Dirk Boom zegt:

Nooit een ander beveiligingsprogramma gebruikt, nooit een probleem gehad.
En als ik iets vermoed draai ik malwarebytes (1 à 2 x per jaar), meestal komt daar niets uit.
Problemen ontstaan vooral door gedrag (of simpelweg pech) van de gebruiker, niet door de virusscanner.

7 april 2017 om 00:26.
JohanS zegt:

Net de Creators update geïnstalleerd en een kleine probleempje gemerkt. Windows beschouwde Malwarebytes Anti-Malware (betalende versie) als een anti-virus programma en schakelde Windows Defender uit.
Nagekeken bij Malwarebytes en daar vermelden ze dat hun programma geen vervanging is van een AV programma wel een aanvulling.
Probleempje opgelost door het programma van Malwarebytes af te sluiten waardoor Windows Defender activeert en dan het anti-malware programma terug gestart.
Voor alle zekerheid PC opnieuw opgestart en alles lijkt in orde.

En ik gebruik Defender ook al een eeuwigheid en heb ook nooit problemen gehad. Wel maandelijks een extra controle via een online-virusscanner als second opinion. Ik deel ook de mening van Dirk dat veilig gedrag veel problemen kan voorkomen.

7 april 2017 om 09:00.
Trebla zegt:

Bedankt voor de reakties lui.

7 april 2017 om 10:40.
JohanS zegt:

Graag gedaan :-)

7 april 2017 om 11:45.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club